Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΩΓΗ ΜΑΛΑΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT (ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΩΓΗ ΜΑΛΑΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT
(ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ)

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη κοινωνία γεννήθηκε η ανάγκη αν όχι να εξαλειφθούν τουλάχιστο να μειωθούν οι προστριβές και οι διαμάχες μεταξύ των μελών της. Έτσι δημιουργήθηκε τόσο το σώμα κανόνων που ονομάζουμε Δίκαιο όσο και ο μηχανισμός επιβολής τους τα γνωστά μας Δικαστήρια. Το Δίκαιο αποτελείται από νόμους λιγότερο ή περισσότερο σταθερούς. Κάποιοι απ’ αυτούς αλλάζουν ελάχιστα στο πέρασμα του χρόνου.

Ένας από αυτούς που παραμένει σχεδόν απαράλλακτος στην Χώρα μας είναι ο Αστικός Κώδικας (Α.Κ.). Είναι ο σημαντικότερος νόμος για την εύρυθμη λειτουργία μιάς κοινωνίας, καθώς ιστορικά δεν έχει υπάρξει οργανωμένη κοινωνία χωρίς Αστικό Κώδικα. Στην Ιστορία έχουν υπάρξει πλήθος Πόλεις-Κράτη, Βασίλεια, Αυτοκρατορίες, που λειτούργησαν χωρίς να έχουν Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή διέθεταν Α.Κ.

Ότι ο Α.Κ. είναι προαπαιτούμενο για την λειτουργία μιάς οργανωμένης κοινωνίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διατάξεις του περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει. Φαίνεται όμως ότι αυτό για κάποιους δεν μετρά, αφού αποφασίζουν όπως τους αρέσει. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο διορισμός της «Επιτροπής Εξομάλυνσης» στην Ε.Π.Ο.

Δε πα να είναι Νομικό Πρόσωπο (Ν.Π.) η Ε.Π.Ο., δε πα να λέει ο Α.Κ. ότι αρμόδιο για τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης σε Ν.Π. είναι το Πρωτοδικείο… Άμα είσαι «Αριστερός» και μάλιστα «εξημερωμένος» όπως οι τΣΥΡΙΖΑίοι τότε κάνεις ότι σου καπνίσει. Συντάσσεις μια (ν)τροπολογία με την οποία νομιμοποιείται μια αυθαιρεσία (κατάργηση στην πράξη του Α.Κ.) την οποία και ψηφίζουν προβατηδόν οι κυβερνητικοί Βουλευτές και καθάρισες˙ προσέχοντας πάντα να κάνεις ακριβώς ότι σου έχουν υποδείξει οι απέξω (UEFA - FIFA). Όλα τα υπόλοιπα τα έχεις κυριολεκτικά «γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι».

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό (ότι κάνεις ότι σου καπνίσει). Ούτε καν ότι υπακούς σ’ εντολές των απέξω. Στο κάτω-κάτω στην περίπτωση της Ε.Π.Ο. η Κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίξει πως δεν υπάρχει πιο αρμόδιος ν’ ασχοληθεί μαζί της από τις UEFA & FIFA. Το χειρότερο είναι ότι κατά περίπτωση η Κυβέρνηση ενεργεί με διαφορετικό τρόπο για παρόμοιες (αν όχι ίδιες) καταστάσεις.

Για παράδειγμα ενώ διορίζει με τροπολογία της «Επιτροπή Εξομάλυνσης» υποκαθιστώντας το Πρωτοδικείο που είναι αρμόδιο για την δουλειά αυτή, δεν κάνει το ίδιο στην περίπτωση της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν στη Χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Καλοκαιριού. Την τελευταία αυτή υπόθεση -αν και επηρεάζει τις διακρατικές μας σχέσεις με την Τουρκία και άρα την ενδιαφέρει ιδιαιτέρως- την εμπιστεύτηκε στα Δικαστήρια. Προφανώς η Κυβέρνηση έκρινε ότι το ζήτημα της Ε.Π.Ο. ήταν σημαντικότερο της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών και των σχέσεων των δύο χωρών.

Ακόμα όμως και μετά τα παραπάνω η ιστορία της Ε.Π.Ο. μας επεφύλασσε μια ακόμη έκπληξη, την συμμετοχή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ήταν απαραίτητη η συμμετοχή ενός απεσταλμένου ο οποίος να μιλά την γλώσσα μας, αλλά να μην είναι Έλληνας (για να θεωρείται πιο αξιόπιστος). Ο Κουτσοκούμνης αρχικά μας κολάκεψε δηλώνοντας ότι οι Ελληνικοί νόμοι υπερισχύουν του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. Δεν θ’ αποτελούσε έκπληξη αν την δήλωση αυτή την έκανε σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση προκειμένου να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, γιατί μετά όταν τα πράγματα ζόρισαν και τέθηκε θέμα εφαρμογής των Ελληνικών νόμων (που υπερισχύουν του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.) άρχισε ν’ απειλεί με το γνωστό μας πλέον ποδοσφαιρικό GREXIT.

Τώρα που ο Μαλάτος ξεκίνησε δικαστικό αγώνα για να ρίξει την «Επιτροπή Εξομάλυνσης» μέσω της ακύρωσης της (ν)τροπολογίας Κοντονή ως αντισυνταγματικής, έβγαλε τον «δράκο» στο προσκήνιο. Το ωραίο είναι ότι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα χρησιμοποίησαν και τα Μ.Μ.Ε. του Γαύρου. Σχετικά με τη ουσία της υπόθεσης έχουμε ήδη γράψει (βλέπε εδώ). Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να καταλάβει πως ο Μαλάτος έχει απόλυτο δίκιο. Ούτε χρειάζεται κανείς διπλώματα για να καταλάβει ότι υπάρχει ανάγκη αυτά τα ζητήματα να κρίνονται αυτόματα και χωρίς την εμπλοκή πολιτών οι οποίοι να πρέπει ν’ αποδεικνύουν ότι νομιμοποιούνται να ζητούν τον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων!

Όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε με την Ε.Π.Ο. η οποία εξαιτίας της προσφυγής Μαλάτου διέγραψε το σωματείο (μέλος του οποίου είναι ο Μαλάτος), το οποίο με τη σειρά του για να σωθεί διέγραψε τον Μαλάτο λόγω απλήρωτων συνδρομών (αλήθεια τον είχαν καλέσει πριν να τις εξοφλήσει;), ο οποίος Μαλάτος είχε βεβαίωση του σωματείου πως είναι μέλος του προσβάλλει την κοινή λογική και είναι ταυτόχρονα για γέλια και για κλάματα.

Τώρα οι εξελίξεις μεταφέρονται για το νέο έτος (2017) όταν ανήμερα του Αγίου Αθανασίου θα εκδικαστεί (αν δεν αναβληθεί ή αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις) η κύρια αγωγή του Μαλάτου για την ακύρωση της (ν)τροπολογίας Κοντονή.

Υ.Γ.1. Τα χθεσινά πανηγύρια για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού GREXIT επειδή το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση για Προσωρινή Διαταγή μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, δείχνει περίτρανα την ανάγκη του «συστήματος» της Ε.Π.Ο. να εμφανίσει «επιτυχίες». Η απόρριψη της Προσωρινής Διαταγής δεν προεξοφλεί σε καμιά περίπτωση την τύχη της κύριας αγωγής. Το καλύτερο (αλλά και το σωστότερο) για όλους μας θα ήταν τον Γενάρη το δικαστήριο να παρακάμψει όλα τα τυπικά ζητήματα και να μπεί στην ουσία της υπόθεση επί της οποίας και θα πρέπει να βγάλει απόφαση.

Υ.Γ.2. Αν μετά τα παραπάνω (αλλά και όσα διαβάζετε και ακούτε καθημερινά) δεν καταλαβαίνετε ποιος είναι με ποιόν και ποιος εναντίον ποιού, τότε είστε σε καλό δρόμο αφού ούτε οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στ’ αλήθεια γνωρίζουν. Όσοι απ’ αυτούς γνωρίζουν τι και πως παίζεται είναι γιατί είναι είτε αυτοί που έχουν στήσει την δουλειά είτε αυτοί που έχουν συνδιαλλαγεί μαζί τους.

 

8 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3592 φορές

Σχετικά Άρθρα