Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 32)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 32)

Ένα από τα κύρια ζητήματα στα οποία κολλά το νέο γήπεδο της ομάδας μας είναι το ιδιοκτησιακό. Γνωρίζουμε όλοι πλέον ότι το οικόπεδο του «Ν. Γκούμας» δόθηκε στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. με παραχωρητήριο από το Κράτος το 1934 προκειμένου να στεγαστούν ΟΛΑ τα τμήματα του συλλόγου. Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η τέτοιου είδους παραχώρηση σύμφωνα με τον Α.Κ. καθιστά το γήπεδο «πράγμα εκτός συναλλαγής» και ειδικότερα «ειδικής χρήσης πράγμα».

Στο σημείο αυτό ξεκινούν και τα προβλήματα για το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. καθώς για τα «εκτός συναλλαγής δημόσια πράγματα» ενώ δεν αποκλείεται η ιδιωτική κυριότητα (όταν αυτά αποχαρακτηριστούν ως «δημόσια πράγματα»), ωστόσο απαγορεύεται κάθε ιδιωτική δικαιοπραξία που παραβλάπτει αμέσως ή εμμέσως την ιδιότητα του πράγματος ως δημοσίου για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιότητα αυτή.

Πολύ απλά, δηλαδή, το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι (και) για τον λόγο αυτόν άκυρο και ανυπόστατο. Ωστόσο επειδή κάποιοι στην Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν αυτό (ή να μην θέλουν να το καταλάβουν) εμείς σήμερα δημοσιεύουμε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αριθμό 112 του 2006.

Με την γνωμοδότηση αυτή το Ν.Σ.Κ. ενημερώνει ότι εξαιτίας των όσων αναφέρουμε παραπάνω το γυμναστήριο που κατά χρήση παραχωρήθηκε από το Κράτος στον Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο (Β.Α.Ο.) δεν μπορεί να κατασχεθεί όχι μόνο για χρέη του σωματείου σε ιδιώτες, αλλά ούτε και για χρέη του στο Δημόσιο (σελίδα 10 της γνωμοδότησης).

Το ζήτημα αυτό καλείται να ξεκαθαρίσει οριστικά το Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου στο οποίο σχετικά πρόσφατα αντικαταστάθηκε η προϊσταμένη του. Η προηγούμενη προϊσταμένη -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε έτοιμη αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με το δικαίωμα της Ερασιτεχνικής να παραχωρήσει το ακίνητο και την εκμετάλλευση του στην «Δικέφαλος». Αυτός ήταν και ο λόγος της αντικατάστασης της.

Η νέα προϊσταμένη έχει καταφέρει προς το παρόν ν’ αποφύγει να πάρει θέση για το ζήτημα (αν και της ασκούνται πιέσεις για να γνωμοδοτήσει υπέρ της παραχώρησης) με το επιχείρημα ότι η ειδικότητα της είναι τα δασικά και όχι τα πολεοδομικά θέματα. Έτσι κατέφυγε στη λύση του Ν.Σ.Κ., το οποίο καλείται να «βγάλει το φίδι από την τρύπα». Φυσικά το Ν.Σ.Κ. δεν μπορεί (αν σέβεται τον εαυτό του) να βγάλει διαφορετική απόφαση από αυτή του 2006 για τον Β.Α.Ο. που αναφέρουμε παραπάνω. Έτσι το ιδιοκτησιακό φτάνει σ’ αδιέξοδο.

Θυμάστε ότι όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν από τους συνεργάτες του Μελισσανίδη ακουγόταν ότι «Αν έχει πρόβλημα το παραχωρητήριο θα φτιάξουμε άλλο». Τώρα που αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλήρως το ζήτημα κατάλαβαν ότι η παραπάνω θέση είναι χαζή και αναποτελεσματική. Πλέον λένε ότι «Την Οικοδομική Άδεια θα την βγάλει η Ερασιτεχνική, η οποία στη συνέχεια θ’ αναθέσει την κατασκευή του γηπέδου στην Δικέφαλος».

Μα το ζήτημα δεν είναι ποιος θα κατασκευάσει το γήπεδο, αλλά ποιος και με ποιους όρους θα το εκμεταλλεύεται, δηλαδή ποιος θα τσεπώνει και θα διαχειρίζεται τα έσοδα του. Βέβαια αν φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, κάποιοι θα πρέπει ν’ απολογηθούν γιατί δεν επέλεξαν αυτό τον τρόπο από την αρχή. Άσε που θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν έδιναν σημασία σ’ αυτούς που από την αρχή τους είχαν επισημάνει (και) το συγκεκριμένο (μεταξύ άλλων) πρόβλημα και έκαναν του κεφαλιού τους. Τότε (και να μου το θυμηθείτε) το φταίξιμο θα πέσει στον Ανδριόπουλο (ο οποίος δεν μπόρεσε να καταλάβει την ιδιαιτερότητα του γηπέδου της Α.Ε.Κ. σε σχέση με τα υπόλοιπα «πρότζεκτ» που διαχειρίστηκε).

Κλείνοντας το σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κύριο επιχείρημα για την παράκαμψη της ιδιοκτήτριας Ερασιτεχνικής ήταν η ύπαρξη πλήθους κατασχετηρίων για τα χρέη της τα οποία θα εξανέμιζαν την χρηματοδότηση του γηπέδου. Οπότε μη παραξενευτείτε αν δείτε τον Μελισσανίδη και το επιτελείο του ν’ ασχολούνται σοβαρά με την «Μάνα Α.Ε.Κ.».

 

16 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7136 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 32)