Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ; (ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΜΙΑΣ ΜΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ;
(ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΜΙΑΣ ΜΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ)

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» δεν λένε; Το δίκιο του ο πελάτης το επιβάλλει πρωτίστως με την απουσία του. Τότε η «Διεύθυνση» λαμβάνει το μήνυμα και είτε προβαίνει σε αλλαγές, είτε παραδίδει στον επόμενο. Γι’ αυτό και βλέπουμε πινακίδες να μας ενημερώνουν: «Το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση». Αν τα προηγούμενα ισχύουν σε κάθε είδους επιχείρηση, ισχύουν ακόμα περισσότερο στις ομάδες όπου η επικοινωνία της ιδιοκτησίας με τους πελάτες της είναι πολύ συχνή και άμεση. Έτσι, όμως, δημιουργείται ο κίνδυνος να μπερδευτούν λίγο οι ρόλοι, αφού στην προσπάθεια τους να κρατήσουν τους πελάτες κοντά τους οι ιδιοκτήτες τους κάνουν όσα χατίρια μπορούν. Από φθηνά έως και δωρεάν εισιτήρια μέχρι και προσλήψεις κάποιων απ’ αυτούς.

Στα Ιταλικά η λέξη για τον οπαδό παραπέμπει στον άρρωστο από τύφο (tifoso). Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα που να δείχνει σε μια μόνο λέξη την προβληματική σχέση κάποιου που ζεί μέσα και μόνον από το πάθος του είτε για κάποιον άλλο είτε για μια «ιδέα» (στην οποία δίνει κάθε φορά το περιεχόμενο που επιθυμεί). Γίνεται, έτσι, ο ίδιος ο «θεματοφύλακας» του περιεχομένου της ομάδας▪ και ως θεματοφύλακας είναι «υποχρεωμένος» να το διαφυλάξει αναλλοίωτο για τους επόμενους. Προκειμένου να το επιτύχει πρέπει να μην διστάζει ακόμη και να πικράνει κάποιους. Σίγουρα οφείλει να κάνει γνωστή (δημόσια ή ιδιωτικά αναλόγως της περίστασης) στον ιδιοκτήτη την άποψη του ειδικά για όσα δεν του αρέσουν. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις (τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα γενικότερα).

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ασχολήθηκε με το μπάσκετ επειδή του το ζήτησαν (γιατί ΔΕΝ είχαν άλλη λύση). Ξόδεψε πολλά λεφτά κυρίως γιατί χρειάστηκε να πληρώσει δύο και τρείς φορές για το ίδιο πράγμα. Από οικονομικής άποψης λειτουργεί μυστικά. Μόνον ο Ισολογισμός της Χρήσης 2014-2015 είναι δημοσιευμένος στο Γ.Ε.ΜΗ., ενώ αν δεν υπήρχαμε και εμείς και αυτός της περιόδου 2015-2016 θα ήταν «χαμένος». Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό η Κ.Α.Ε. είχε το 2015-2016 Τζίρο 1,8 εκ., Ζημιές σχεδόν 3 εκ. και Χρέη 2,3 εκ Ευρώ.

Από κεί και πέρα ΔΕΝ έχουμε καμία πληροφόρηση, κάτι που είναι τουλάχιστον οξύμωρο για κάποιον που σε συνέντευξη του στο «εφημεριδάκι» είχε υποσχεθεί οικονομική διαφάνεια. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ούτε την σύνθεση του Δ.Σ. γνωρίζουμε ούτε τα Οικονομικά Στοιχεία της Κ.Α.Ε.

Προφανώς, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συναγωνιστεί η «Βασίλισσα» τους «αιώνιους» όσο αυτοί έχουν τα «κλειστά συμβόλαια» της Ευρωλίγκας. Αυτό, όμως, ΔΕΝ δικαιολογεί την κακο-διοίκηση (κάθε άλλο) και την μυστικότητα παρά μόνο στην περίπτωση που τα πράγματα έχουν ήδη «ξεφύγει» πολύ. Σε μια τέτοια περίπτωση η πρώτη λύση ενός ιδιοκτήτη που «πονά» την ομάδα-εταιρεία είναι η πρόσληψη ενός προπονητή που να μπορεί «να κάνει θαύματα» με (πολύ) λίγα λεφτά κρατώντας όσο γίνεται ψηλότερα την ομάδα. Έτσι κι αλλιώς πάντα μπορείς να επικαλεστείς τις παθογένειες δύο δεκαετιών από την μονοπώληση του Ελληνικού μπάσκετ σε συνθήκες μονοπωλίου από τους «αιωνίους» και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωλίγκας.

Αυτή (το πολύ χαμηλό μπάτζετ) είναι η μόνη λογική εξήγηση της πρόσληψης του Παπαθεοδώρου. Καμία άλλη. Μόνο που ο Μάκης ΔΕΝ το λέει ξεκάθαρα. Την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη απόφαση μοιάζει με την προετοιμασία ενός σκηνικού κρίσης μέσω του οποίου κάποιος θα ετοιμαζόταν ν’ αποδράσει. Αν αυτό έχει όντως στο μυαλό του θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Γιατί μια φράση που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση αφήνει μεγάλο περιθώριο ερμηνειών:

«Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ιστορική ευθύνη να παραδώσω την Ομάδα εκεί, που πραγματικά ανήκει, στο λαό της, και σε καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που την παρέλαβα.»

Από κει και πέρα το μόνο ενδιαφέρον της ανακοίνωση (μη-απάντησης) Αγγελόπουλου είναι ότι αυτός κρίνει τον Παπαθεοδώρου (που δεν τολμά σαφώς να ονοματίσει) «ικανό να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας και των στόχων της Ομάδας».

Για την ανακοίνωση της ORIGINAL πάτα εδώ.

Για την ανακοίνωση του Μάκη πάτα εδώ.

19 Ιούνη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 850 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ; (ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΜΙΑΣ ΜΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ)