Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ
(ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ»)

Το είχαμε επισημάνει από καιρό: Οι τράπεζες ΔΕΝ είχαν δικαίωμα να εκπλειστηριάσουν τα ντουβάρια του «Καραϊσκάκη», καθώς αυτά ανήκουν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (όπως προέκυπτε από τους Ισολογισμούς της ίδιας της εταιρείας). Έτσι το μόνο που τους απέμενε ήταν να πουλήσουν (όχι όλες) το Ομολογιακό Δάνειο και να εισπράξουν όσα μπορούν περισσότερα. Για την εξασφάλιση του Ομολογιακού Δανείου οι τράπεζες είχαν εξασφαλίσει την εκχώρηση σ’ αυτές όλων των εσόδων του γηπέδου. Αυτό είναι και το αντικείμενο της πώλησης. Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε μετά από μια μακρά από μέρους τους περίοδο αναμονής και αν μη τι άλλο είναι η πλέον περίτρανη απόδειξη (μαζί με την AEL FC ARENA) της αποτυχίας των «ιδιωτικών γηπέδων». Βέβαια, στην περίπτωση του «Καραϊσκάκη» υπήρξε και η αρχική περίοδος εκμετάλλευσης του από τον Γ. Λούβαρη, η οποία αν πιστέψουμε όσα έχουν ακουστεί από τότε ήταν ιδιαιτέρως καταστροφική.

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να επισημανθούν:

  • Η εκχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από τον ερασιτέχνη Γαύρο στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.» είναι με βάση την νομοθεσία (Αστικός Κώδικας) παράνομη.
  • ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι τα δύο «ιδιωτικά γήπεδα» που απέτυχαν τα χειρίστηκε ο ίδιος project manager Δ. Ανδριόπουλος, ο οποίος χειρίστηκε με τον ίδιο τρόπο και το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ.
  • Αν η εκμετάλλευση του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. ανήκει (και θ’ ανήκει εσαεί) στο Σωματείο (ακόμη και έτσι που σκόπιμα το έχουν καταντήσει) οφείλεται στον συνεχή αγώνα μιας μικρής ομάδας μελών του Σωματείου (ντροπή σ’ όσους έκαναν την πάπια ενώ γνώριζαν). Το οριστικό χτύπημα στα σχέδια για ένα ακόμη «ιδιωτικό γήπεδο» το έδωσε η επιθυμία του «Διοικητικού Ηγέτη» να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από κρατικά λεφτά. Γιατί, αυτή η επιθυμία οδήγησε στην εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει τον Νόμο (Αστικό Κώδικα).

Από τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα δύο πράγματα.

Το πρώτο αφορά την παρανομία στην εκχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του «Καραϊσκάκη» από τον ερασιτέχνη στην Α.Ε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν αυτή η παρανομία μπορούσε ν’ ανατρέψει την πώληση του Ομολογιακού Δανείου και την συνακόλουθη αλλαγή «εκμεταλλευτή» του «μεγάλου τηγανιού».

Το δεύτερο αφορά την αναγνώριση και αποκατάσταση αυτών που με μπροστάρηδες τον μακαρίτη Β. Καπετανόπουλο και τον Β. Αργυρόπουλο (αλλά και όσους τους συνέδραμαν) αγωνίστηκαν για ένα σύγχρονο γήπεδο ιδιοκτησίας του Σωματείου ακυρώνοντας με την βοήθεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα σχέδια για ένα ακόμα «ιδιωτικό γήπεδο» το οποίο ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να πουλήσει (μαζί με την εταιρεία διαχείρισης του) ο «Διοικητικός Ηγέτης» χωρίς έτσι να ωφεληθεί σε τίποτα η Α.Ε.Κ. παρά μόνον ο ίδιος.

Όλα τα υπόλοιπα είναι «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Έτσι για να συνεξηγούμαστε μ’ όσους «ανησύχησαν» μετά την δημοσίευση της είδησης για το «Καραϊσκάκη» (βλέπε εδώ). Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή όλα πρέπει να λέγονται με τ’ όνομα τους αλλιώς καλύτερα να μασάμε.

21 Ιούνη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 3058 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ»)