Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ» ΚΑΙ Η ORIGINAL (ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΑΡΧΙΣΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ» ΚΑΙ Η ORIGINAL
(ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΑΡΧΙΣΑΝ)

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών η ORIGINAL με δύο πανό της πήρε θέση για την περίφημη πλέον «Κάρτα Φιλάθλου» (βλέπε εδώ). Εκτός από τα πανό η ORIGINAL μοίρασε και ανάλογο κείμενο (βλέπε εδώ). Τόσο με τα πανό όσο και με το κείμενο της η μεγαλύτερη οργάνωση οργανωμένων οπαδών της Α.Ε.Κ. έκανε σαφή την αντίθεση της με την «Κάρτα Φιλάθλου» η οποία είναι υποχρεωτική για την πρακολούθηση και των αγώνων μπάσκετ αλλά και αυτών που διοργανώνουν τα Τμήματα Αμοιβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.).

Με αφορμή το κείμενο της ORIGINAL αλλά και τα ερωτήματα που τίθενται σ’ αυτό έχουμε να σχολιάσουμε δύο σημεία. Το πρώτο είναι η υποχρέωση αναγραφής του Α.Μ.Κ.Α. στην «Κάρτα Φιλάθλου». Το δεύτερο είναι η πρόσβαση στο τηρούμενο αρχείο της Δ.Ο.Υ. κάθε Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε.) και Τ.Α.Α.

Σχετικά με το πρώτο η λογική του μέτρου επιβάλλει την υποχρέωση αναγραφής του Α.Μ.Κ.Α. εξαιτίας του γεγονότος ότι πλέον τα τελευταία χρόνια αυτός εκδίδεται από την στιγμή γέννησης ενός παιδιού. Εφ’ όσον με την «Κάρτα Φιλάθλου» θα εφοδιάζονται υποχρεωτικά και οι ανήλικοι η αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. ήταν η μόνη επιλογή. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητούνταν ο Α.Φ.Μ. ή ο Αριθμός Ταυτότητας και τότε θα έπρεπε κάποιοι να τρέξουν να εκδόσουν είτε το ένα είτε το άλλο. Επιπρόσθετα από καιρό συζητείται (και θα εφαρμοστεί σχετικά γρήγορα) η αντικατάσταση του Α.Φ.Μ. από τον Α.Μ.Κ.Α. Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπου για το ίδιο άτομο υπάρχουν παραπάνω από ένα Α.Φ.Μ. Έτσι κι αλλιώς ο Α.Μ.Κ.Α. (ακόμη και όταν είναι λάθος) είναι μοναδικός για τον καθένα μας και γι’ αυτήν την αιτία «τέλειος» όσον αφορά τη ταυτοποίηση καθενός μας.

Τώρα για το δεύτερο σημείο υποτίθεται ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (βλέπε εδώ) το Υπουργείο Οικονομικών έχει πρόσβαση στο τηρούμενο αρχείο για να ελέγχει τις πωλήσεις των εισιτηρίων και της είσπραξης και απόδοσης του Φ.Π.Α. (άρθρο 7 παρ. 5 σελ. 21270 του Φ.Ε.Κ.). Με την επόμενη παράγραφο (παρ. 6) του ίδιου άρθρου προβλέπεται η εξαίρεση της ειδικής σήμανσης κάθε εισιτηρίου (η οποία είχε αντικαταστήσει την θεώρηση μέσω τρυπήματος τους) καθώς αυτή πλέον θα είναι περιττή εφ’ όσον οι Δ.Ο.Υ. θα έχουν άμεση πρόσβαση στο τηρούμενο αρχείο. Όσον αφορά τον φόβο της ORIGINAL (και όχι μόνο) για την περαιτέρω χρήση των συλλεγόμενων στοιχείων δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι σίγουρο. Ο κίνδυνος κατάχρησης της εξουσίας από το Κράτος υπάρχει παντού και πάντα.

Κλείνοντας θέλουμε να «προειδοποιήσουμε» για άλλη μια φορά για όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει στην Θεωρητική Οικονομική Σειρά μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές (δήθεν για τη διευκόλυνση μας). Οι αλλαγές αυτές θα εκκινούν από την υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος» (χρεωστικών καρτών στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι την υποχρεωτική απογραφή μας σε πλήθος αρχείων με τα οποία θα «μαρκαριζόμαστε» και θα «μαντρωνόμαστε» ηλεκτρονικά. Η «πρώτη φορά Αριστερά-2» θα εφραμόσει όσα δεν ήθελαν (και δεν μπορούσαν) να εφαρμόσουν (χωρίς κόστος) οι προηγούμενοι «μνημονιακοί». Τώρα αν πράγματι πιστεύουν (ή θέλουν να πιστεύουν) ότι «τα μέτρα αυτά τα επιβάλλει η ανάγκη» και «είναι για το καλό μας» αυτό είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσει καθένας μοναχός του.

 

Υ.Γ. Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που θα έχει η εφαρμογή της «Κάρτας Φιλάθλου» θα είναι η απαγόρευση εισόδου σε άτομα που θα έχουν καταδικαστεί για «εγκλήματα βίας». Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.      

 

12 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6307 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ» ΚΑΙ Η ORIGINAL (ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΑΡΧΙΣΑΝ)