Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: «ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ» (ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: «ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ»
(ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)

Ο Βλάσης Μπονάτσος ήταν μια «κατηγορία μόνος του». Έζησε έντονα και γι’ αυτό πέθανε σχετικά νωρίς. Δεν ήταν από τους καλύτερους στους χώρους που δραστηριοποιήθηκε ενώ οι ερμηνείες του ως ηθοποιός δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο. Ασχολήθηκε και με την παρουσίαση τηλεοπτικών παιχνιδιών όπως οι «ΚΟΝΤΡΕΣ» (βλέπε εδώ). Από την δουλειά του αυτή μας έμεινε κληρονομιά η ατάκα «Φύγε εσύ, έλα εσύ». Απ’ ότι φαίνεται στην Κ.Α.Ε. υπάρχει τουλάχιστον ένας θαυμαστής του Βλάση Μπονάτσου. Δεν εξηγείται(;) αλλιώς όλο αυτό το πήγαινε-έλα παικτών πέρισυ αλλά περισσότερο φέτος.

Ωστόσο κάποιοι πιο «πονηροί» επιχειρούν να δώσουν άλλη εξήγηση σ’ αυτό το πήγαινε-έλα προσπαθώντας να βρούν κάποια κατ’ αρχάς κρυμμένη σκοπιμότητα. Λαμβάνοντας υπ’ όψη και περιπτώσεις άλλων ομάδων στις οποίες παρατηρούνται συνεχείς προσθαφαιρέσεις ισχυρίζονται ότι σκόπιμα αποκτώνται παίκτες δυνατοτήτων οι οποίοι όμως έχουν προβληματικό χαρακτήρα για να μπορούν οι θαυμαστές του Βλάση Μπονάτσου με άλλοθι τα προβλήματα που δημιουργούν να τους διώξουν στη συνέχεια χωρίς αποζημίωση. Αν δε υπάρχει κάποιος παίκτης που ν’ αξίζει, του βάζουν ρήτρα εξαγοράς περίπου ίση με τα λεφτά του συμβολαίου του έτσι ώστε αν βρεθεί κάποια ομάδα που να τον θέλει να είναι σχετικά εύκολη η αποχώρηση του. Με τον τρόπο αυτό από οικονομικής άποψης η Κ.Α.Ε. έρχεται «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Φυσικά δεν γεννάται καν ερώτημα αν οι τόσες προσθαφαιρέσεις έχουν επίπτωση στην δυναμικότητα της ομάδας ως συνόλου με συνοχή. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο αυταπόδεικτο από αυτό καθώς φαίνεται και από την δυσκολία με την οποία επικρατεί η Α.Ε.Κ. σε βάρος μικρομεσαίων αντιπάλων ακόμη και εντός έδρας. Ειδικά τώρα που δεν έχει και ευρωπαϊκούς αγώνες (για να έχει και την κούραση που αυτοί συνεπάγονται) θα έπρεπε να εμφανίζεται πιο «φρέσκια» και να μην αγκομαχά να καταβάλει το Λαύριο στο Ο.Α.Κ.Α.

Στην Α1 υπάρχουν πιο «κανονικές» από την Α.Ε.Κ. ομάδες. Ομάδες που έχουν χτιστεί με μικρότερους από τους δικούς μας προϋπολογισμούς και οι οποίες αναλογικά είναι πιο επιτυχημένες από την δική μας. Βέβαια καθώς εμείς είμαστε στην τρίτη θέση πίσω από Γαύρο και Π.Α.Ο. όλες αυτές είναι από κάτω μας, αλλά οι πιο δυνατές απ’ αυτές είναι αρκετά κοντά μας. Για παράδειγμα ο Άρης, η Κηφισιά, ο Κολοσσός και ο Π.Α.Ο.Κ. (ο οποίος τελευταία ανεβαίνει συνεχώς) δεν ξοδεύουν τόσα όσα εμείς. Ειδικά οι Π.Α.Ο.Κ. (ο οποίος εφαρμόζει το δικό του μνημόνιο) και Άρης (που προσέχει για να μην μπει στις περιπέτειες του Π.Α.Ο.Κ.) δεν μπορούν να θεωρηθούν λιγότερο επιτυχημένοι από την Α.Ε.Κ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι δύο πέρασαν στην επόμενη φάση του EUROCUP.

Το πρόβλημα στην Α.Ε.Κ. είναι ο κακός(;) σχεδιασμός. Για τους περισσότερους είναι ένδειξη ανικανότητας ή/και δυσλειτουργίας. Για τους πιο υποψιασμένους είναι «αποχρώσα ένδειξη» ότι ο σχεδιασμός της Α.Ε.Κ. έχει παραδοθεί στους μάνατζερ.

Δεν πάει καιρός που δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Καναδού Καρλ Ίνγκλις (βλέπε εδώ) η οποία ήταν ενδιαφέρουσα τόσο γι’ αυτά που είπε όσο και γι’ αυτά που θα ήθελε να έχει πεί (κάποια από τα οποία τα υπαινίχθηκε). Αυτό στο οποίο θα σταθούμε σήμερα είναι η διαπίστωση του ότι η Α.Ε.Κ. δεν έχει στην σύνθεση της «καθαρό» σουτέρ, γι’ αυτό και δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Η διαπίστωση αυτή υποστηρίζεται άλλωστε και από τα μέχρι τώρα στατιστικά όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα  στον οποίο περιλαμβάνονται οι καλύτερες 7 επιθέσεις και οι 6 καλύτερες άμυνες της Α1:

ΟΜΑΔΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ

Μ.Ο.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΑΜΥΝΑ

Μ.Ο.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΑΥΡΟΣ

1.355

84,69

1

1.026

64,13

1

329

Π.Α.Ο.

1.267

79,19

2

1.054

65,88

2

213

Α.Ε.Κ.

1.229

76,81

3

1.138

71,13

4

91

ΑΡΗΣ

1.211

75,69

4

1.067

66,69

3

144

ΤΡΙΚΑΛΑ

1.193

74,56

5

1.235

77,19

7

-42

Π.Α.Ο.Κ.

1.186

74,13

6

1.144

71,50

5

42

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

1.180

73,75

7

1.215

75,94

6

-35

               

Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μπάσκετ της Α.Ε.Κ. δεν είναι τυχαία και σχετίζεται άμεσα και αποκλειστικά με τα άτομα που διαχειρίζονται τις τύχες της. Από την άποψη αυτή δεν θα πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί ο Ισολογισμός της Κ.Α.Ε. για την περίοδο Ιούλης 2014 – Ιούνης 2015. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος επιθυμεί (αλλά και έχει την δύναμη) να ξεκαθαρίσει διοικητικά την κατάσταση στην Κ.Α.Ε. Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα δεν φαίνεται να έχει πολύ καιρό στην διάθεση του. Λίγο ακόμα να συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο τα ίδια πρόσωπα και η Κ.Α.Ε. θ’ αρχίσει να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Επίσης με την ευκαιρία του υπενθυμίζουμε την δέσμευση του (όπως προκύπτει από την συνέντευξη που έδωσε στο εφημεριδάκι της ORIGINAL) για οικονομική διαφάνεια και δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της Κ.Α.Ε. στην ιστοσελίδα της (ελπίζουμε σε πιο προφανές σημείο από αυτό που η Π.Α.Ε. δημοσιεύει τον Ισολογισμό της).  

 

02 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6462 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: «ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ» (ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)