Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Γ’ (ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Γ’
(ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.)

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα ήταν απλά και εύκολα, αρκεί να υπήρχε η πολιτική βούληση. Με την πίστη του φανατικού (θρησκευόμενου ή Κομμουνιστή) πίστευαν ότι αυτοί ήταν το όργανο της Μοίρας που θα κατάφερνε αυτά που οι άλλοι λόγω εξαρτήσεων δεν ήθελαν να κάνουν. Φυσικά όλα θα γίνονταν με Νόμους και Διατάγματα μέσω των οποίων θα εκφραζόταν η θέληση (βούληση) των ΣΥ.ΡΙΖ.Αίων που τσίριζαν ολημερίς (και ολονυχτίς) στα κανάλια και τα ραδιόφωνα καταγγέλλοντας όλους τους άλλους ως «προδότες».

Ένα από τα βασικά σημεία του Αθλητικού Προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι σχετικό με τις διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Όπως κάθε κόμμα εξουσίας (τρομάρα τους) που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιθυμεί να βάλει δικούς τους και στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Προκειμένου να το καταφέρει αυτό εκτός από τους «χρήσιμους ηλίθιους» (όπως ακούγεται ότι είναι εσχάτως και ο Ν. Γκάλης) πρέπει ν’ απαλλαγεί από τις υπάρχουσες διοικήσεις των Ομοσπονδιών.

Οι ΣΥ.ΡΙΖ.Αίοι είχαν βρεί μια διπλή πατέντα για τον σκοπό αυτό:

 • Θα έφτιαχναν, λέει, νόμο με τον οποίο θα επέβαλαν ως εκλογικό σύστημα των εκλογών των Ομοσπονδιών την απλή αναλογική. Ναι, την ίδια απλή (και άδολη που έλεγαν ο Καπετάν Γιώτης και ο Λεωνίδας Κύρκος) αναλογική που δεν τολμούν να επιβάλουν ως εκλογικό σύστημα στις Εθνικές Εκλογές (αν και αποτελεί πάγια επιδίωξη τους).
 • Θα επέβαλλαν ανώτατο όριο θητειών στο Δ.Σ. των Ομοσπονδιών για να γλυτώσουν από κάτι ενοχλητικούς τύπου Βασιλακόπουλου.

Φευ! Και οι δυο πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις (κάτι σαν την επανίδρυση του Κράτους από τον Καραμανλή) λίγο καιρό μετά την κατάληψη της εξουσίας μπήκαν στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Αφού δεν έγιναν (και δεν θα γίνουν) νόμος του Κράτους η μόνη τους χρησιμότητα πλέον έγκειται στην χρήση τους ως όπλο από την Αυλωνίτου και τον Κωνσταντινέα εναντίον του Κοντονή.

Και οι δυό τους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν (εκτός και αν όντως είναι πάνω από τις διανοητικές τους δυνάμεις) πως και οι δύο ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές και άρα ανεφάρμοστες. Δεν γίνεται να επιβληθεί με το έτσι θέλω εκλογικό σύστημα της αρεσκείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς να το αποφασίσει η ίδια η Ομοσπονδία. Ούτε φυσικά μπορεί να επιβληθεί ανώτατο όριο στις θητείες στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών όχι μόνο γιατί είναι αντισυνταγματικό, αλλά γιατί στις μικρές Ομοσπονδίες θα υπάρξει πρόβλημα στη στελέχωση τους.

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για την Αυλωνίτου και τον Κωνσταντινέα, οι οποίοι τώρα χτίζουν τις πολιτικές καριέρες τους. Και δεν υπάρχει κανένας πιο ασφαλής τρόπος από το να εμφανίζονται από τη μια ως υπερασπιστές των κομματικών αποφάσεων και από την άλλη με αφορμή την μη εφαρμογή τους να επιτίθενται στον Κοντονή.

Έναν Κοντονή του οποίου το «αυτί δεν ιδρώνει» αφού μπορεί άνετα να οχυρωθεί πίσω από τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των νομικών του Υπουργείου. Άσε που όπως γράψαμε και στην προηγούμενη Ραψωδία (Β’) ο Κοντονής φαίνεται να έχει μεγαλύτερο «δόντι» από τον Αλέξη (ο οποίος αν συνεχίζει να συστήνεται ως Πρωθυπουργός το οφείλει στο ότι δεν υπάρχει άλλος ομορφούλης με παιδικό προσωπάκι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).

Έτσι που λες αναγνώστη μου. Ο Σταύρος Κοντονής είναι πολλαπλά χρήσιμος στην Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γι’ αυτό και συμφέρει η παραμονή του. Δεν είναι δα και λίγες οι χρήσεις του:

 • Αποτελεί για τους επικριτές του παράδειγμα προς αποφυγή.
 • Μπουρδολογεί ακατάπαυστα χρησιμοποιώντας «Αριστερή» ορολογία με αποτέλεσμα είτε να πείθει τους ακροατές του (μέσω της πλύσης εγκεφάλου) ή να τους κάνει να θέλουν να πεθάνουν από βαρεμάρα (και έτσι να είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν μαζί του για να σταματήσει να μιλά).
 • Κάνει ότι κάνει κάτι χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα (ρωτήστε και τον Θωμαΐδη αν δεν με πιστεύετε).
 • Ετοιμάζει πάνω από 9 μήνες τον νέο «Αθλητικό Νόμο». Αναλογικά η Πηνελόπη κορόιδευε λιγότερο καιρό τους μνηστήρες (οι οποίοι τρωγόπιναν κιόλας το βιός του Οδυσσέα).
 • Είναι πάντα στην τρίχα στις δημόσιες εμφανίσεις του αποδεικνύοντας κατά τους επικριτές του ότι ασχολείται συνεχώς με τρίχες.
 • Τα έχει βάλει με τους απέξω (UEFA, FIFA) και τους μέσα (Ε.Π.Ο.) κερδίζοντας πάντα (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) δια της μεθόδου των τακτικών ελιγμών μέσω της αναδίπλωσης (οι κακεντρεχείς το λένε υποχώρηση).
 • Εφαρμόζει στην πράξη στον Αθλητισμό την «δημιουργική ασάφεια» που πρώτος εισήγαγε στη Χώρα μας ο «μέγας διδάσκαλος» Βαρουφάκης.
 • Κάνει κηδεία με κόλλυβα άλλων.
 • Έχει κατά περιόδους κάτι φαεινές ιδέες όπως να μετονομαστεί το Ο.Α.Κ.Α. σε Ν. Γκάλης πριν «πείσει» τον τελευταίο (τραβάτε με κι ας κλαίω) να κατέβει για Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. (της κανονικής και όχι των μονοπολίων).

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα, αλλά με τέτοια ζέστη σας λυπηθήκαμε…

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β'

28 Ιούνη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5512 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Γ’ (ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.)