Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ (ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ENWSI.GR)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ
(ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ
ENWSI.GR)

Ο τίτλος -αλλά και η φωτογραφία- αδικούν το κείμενο. Με τίτλο «Θα την βρεί η πάπια τη λίμνη» (που θα μπορούσε να παραπέμπει στο περιοδικό «Κυνηγός & Φύση») ο Σταύρος Καζαντζόγλου έγραψε ένα κείμενο με το οποίο «δίνει ρέστα». Μέσα σε 2 μόνο παραγράφους καθαρίζει με το «ενοχλητικό» πλέον ζεύγος Κορδέρο. Δυστυχώς γι’ αυτόν το κείμενο θυμίζει υπερβολικά πολύ Κετσετζόγλου. Ακόμη όμως κι έτσι υπάρχουν κανα-δυό άξια σχολιασμού σημεία.

Πριν σχολιάσουμε το κείμενο σας προειδοποιούμε πως υποτίθεται ότι αυτό γράφτηκε από επαγγελματία δημοσιογράφο και όχι οπαδό, ο οποίος και θα μπορούσε να βγάζει τα κόμπλεξ του φόρα παρτίδα.

  • Το πρώτο άξιο σχολιασμού σημείο αφορά τον «βασικό πυρήνα» των 2 παραγράφων, τον οποίο αποτελούν η ειρωνεία και η υποτίμηση της προσωπικότητας του ζεύγους Κορδέρο.

Ξαφνικά θυμήθηκε ότι ο Κορδέρο ήρθε στην Α.Ε.Κ. από «κάποια Χερέθ» (ποια Χερέθ), ενώ όλοι όσοι έπαιξαν στην Α.Ε.Κ. τα 3 προηγούμενα χρόνια ήρθαν από ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Παρί και η Ρεάλ Μαδρίτης (για να μην μπερδευόμαστε με τις δευτεροκλασάτες) στις ενδεκάδες των οποίων ήταν βασικοί μέχρι να πάρουν μεταγραφή στην ομάδα του «Διοικητικού Ηγέτη».

Ειρωνεύεται ότι ο Κορδέρο δέχτηκε την πρόταση της Α.Ε.Κ. επειδή δεν είχε κάποια καλύτερη («Που απαρνήθηκε τις προτάσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για να παίξει στην Α.Ε.Κ.»). Βέβαια αν το καλοσκεφτείς αυτή η ειρωνεία γυρνά μπούμερανγκ, γιατί αν ο Κορδέρο ήρθε στην Α.Ε.Κ. επειδή δεν έβρισκε αλλού καλύτερη πρόταση αυτό αναγκαστικά σημαίνει ότι για κανέναν καλό παίκτη με ανοδική καριέρα η Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη δεν αποτελεί «πρώτη επιλογή». Στο κάτω-κάτω αυτό αποδεικνύεται και από τις μεταγραφές που έγιναν τα προηγούμενα 3 χρόνια (ακόμη και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Εκτός των παραπάνω ο Καζαντζόγλου εκφράζει και 2 απορίες η διατύπωση των οποίων και μόνο προκαλεί σ’ εμάς απορία.

Η πρώτη που θα σχολιάσουμε είναι σχετική με την προσωπολατρεία που υποτίθεται ότι υπάρχει στην Α.Ε.Κ. Κατ’ αρχάς φαίνεται ότι τα έχει μπερδέψει λίγο. Το γεγονός ότι με αφορμή την υπόθεση Κορδέρο (και όχι μόνο) υπήρξε έντονη κριτική για την συμπεριφορά της Α.Ε.Κ. απέναντι σε συγκεκριμένους παίκτες δεν υποδηλώνει προσωπολατρεία. Απλώς κάποια πρόσωπα γίνονται άθελα τους εμβληματικές μορφές μέσω των οποίων αναδεικνύονται τα κακώς κείμενα (περιλαμβάνεται και η πλειοψηφία όσων γράφουν οι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ.).

Τώρα σχετικά με την καθ’ εαυτού (κανονική) προσωπολατρεία, αυτή είναι μια σκόπιμα επιδιωκόμενη κατάσταση από κόμματα, ομάδες και γενικότερα συλλογικότητες είτε γιατί προσδίδει μεγαλύτερη ομογενοποίηση και άρα συνοχή (στήριξη), είτε γιατί έτσι αυξάνονται οι πωλήσεις ειδών του προσώπου που προσωπολατρεύεται. Τώρα αν η Α.Ε.Κ. στο ζήτημα αυτό αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μια δυστοκία (ούτε ο Μπουονανότε τους έκατσε) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκεται κιόλας. Ίσα-ίσα όσο δεν υπάρχουν «ονόματα πρώτης γραμμής» ποδοσφαιριστών να λατρευτούν τόσο επιδιώκεται η προσωπολατρεία του «Διοικητικού Ηγέτη» ως ενοποιητικού και συγκολλητικού παράγοντα.

Σαν δεύτερη (αλλά πιο σημαντική από την προηγούμενη) απορία (και το δεύτερο από τα σημεία που θέλουμε να σχολιάσουμε) ο Καζαντζόγλου γράφει ότι πρόκειται περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας να εκπροσωπείται κάποιος από τη σύζυγο του («Πέραν της παγκόσμιας πρωτοτυπίας να εκπροσωπείται κάποιος δια της συζύγου του…»). Μετά απ’ αυτό εμείς δεν έχουμε να γράψουμε τίποτα άλλο. Προφανώς ο Σταύρος δεν έχει ακούσει ποτέ του για περιπτώσεις που μια γυναίκα (όχι απαραίτητα η σύζυγος κάποιου) υπερασπίζεται/προασπίζεται τα συμφέροντα του αγαπημένου της.

  • Δεν έχει ακούσει για μάνες που υπερασπίζονται τον ακατάδεχτο και περήφανο γιό τους.
  • Ούτε έχει ακούσει για αδερφές να κάνουν το ίδιο για τους αδερφούς τους.
  • Πολύ περισσότερο για συντρόφους/συζύγους να ξεφτυλίζονται για να σώσουν τον αγαπημένο τους.
  • Ούτε επίσης γνωρίζει ότι στις δύσκολες στιγμές οι γυναίκες προσεύχονται σε γυναικείες θεότητες (Αθηνά, Αφροδίτη, Παναγία και άλλες) για βοήθεια.

Όχι, ο Σταύρος είναι άντρας και δεν χρειάζεται καμιά γυναίκα να μιλήσει για λογαριασμό του. Εμείς ειλικρινά του ευχόμαστε ποτέ του να μην χρειαστεί να τον υπερασπιστεί μια γυναίκα.

Αλήθεια όμως πιστεύει ειλικρινά κανείς πως αυτό (το γεγονός ότι έβγαλε από μέσα της κάποια πράγματα η κυρία Κορδέρο) πείραξε την «επίσημη Α.Ε.Κ.» και άρα τον Σταύρο; Είναι κάποιος τόσο αφελής;

Δεν είναι όσα έγραψε η Ίνμα. Είναι η ίδια η πρωτοβουλία της να τα γράψει. Είναι ότι κινούμενη από το συναίσθημα της αυθόρμητα παραβίασε έναν βασικό κανόνα:

«Πως αν θες να μην σου κάνουμε την ζωή δύσκολη (και ενδεχομένως αργότερα να σε βολέψουμε κάπου) μη μιλάς δημοσίως για όσα κακώς κείμενα ξέρεις».

Όλοι οι επαγγελματίες ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου τον ξέρουν αυτόν τον (βασικό) κανόνα και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές μόνο ως διαρροές μαθαίνουμε ότι μαθαίνουμε. Άσε που τέτοιες ενέργειες γκρεμίζουν την δημόσια εικόνα και μετά πρέπει να την αναστηλώνουμε.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος ενδόμυχος λόγος για τον οποίο το παράπονο της Ίνμα προκάλεσε το ξέσπασμα τόσης ειρωνείας, υποτίμησης και τελικά κακίας. Ο λόγος είναι ότι στις όμορφες γυναίκες/συντρόφους των ποδοσφαιριστών (Wives And Girlfriends) δεν αναγνωρίζεται κανένα άλλο δικαίωμα από το να φοράνε όσο λιγότερα ρούχα θέλουν και να δείχνουν όσο περισσότερο κρέας γίνεται. Η μόνη συνεισφορά της κυρίας Κορδέρο ως WAG πρέπει (μπορεί) να περιορίζεται ως πρώτη ύλη για οφθαλμόλουτρο και ενδεχομένως για αυνανισμό.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν η Μαστροκώστα εκτός από τα καυτά σορτσάκια που φορούσε όταν ερχόταν στο γήπεδο (και για της οποίας το ντύσιμο γινόταν ξεχωριστό θέμα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι) αποκάλυπτε όσα της έλεγε (αν της έλεγε) ο Τραϊανός σχετικά με την κατάσταση στην Α.Ε.Κ.; Βέβαια η Γωγώ είναι μεγαλύτερη από την Ίνμα και ξέρει τι αναμένεται και τι όχι από αυτήν να κάνει. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν ρωτάει, αλλά και αν ακόμη μάθαινε κάτι θα το κράταγε για τον εαυτό της. Στο κάτω-κάτω ο Τραϊανός θα μείνει στην Ελλάδα και ποιος ξέρει αν θα γυρίσει κάποτε στην Α.Ε.Κ., σε αντίθεση με το ζεύγος Κορδέρο που κάποια στιγμή θα μας «κουνήσει μαντήλι».

 

2 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 3222 φορές

Σχετικά Άρθρα