Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΟΥΣΤ & «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΟΥΣΤ & «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ»)

Ο Σταύρος Κοντονής τέθηκε στην θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού με εντολή την διοίκηση όλου του αθλητικού οικοδομήματος (και επικοδομήματος για να μιλήσουμε όπως οι «Αριστεροί») της Χώρας. Για να κυβερνηθεί το αθλητικό οικοδόμημα της Χώρας προφανώς χρειάζονται κανόνες και δομές που να τους επιβάλλουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα αν και υπάρχουν και οι κανόνες και οι δομές για την επιβολή τους, ωστόσο η τήρηση τους δεν είναι πάντα δεδομένη. Για τον λόγο αυτό απαιτείται τις περισσότερες φορές η ύπαρξη μιας ισχυρής προσωπικότητας. Μιας προσωπικότητας η οποία να μπορεί να φέρει σε πέρας συνομιλίες και διαπραγματεύσεις.    

Δεδομένης της κατάστασης του Ελληνικού Αθλητισμού και ειδικά του Επαγγελματικού η ανάγκη των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων είναι αδήριτη. Συνομιλίες επί συνομιλιών και διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων ακόμη και για τ’ αυτονόητα. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση της Ε.Π.Ο. όπου απαιτήθηκαν μήνες συνομιλιών και διαπραγματεύσεων για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, δηλαδή την επέμβαση της UEFA στην Ε.Π.Ο.

Στις διαπραγματεύσεις όμως κάτι παίρνεις αλλά κυρίως κάτι δίνεις. Και όταν διαπραγματεύεσαι με «ζόρικους» τύπους για τους οποίους δεν ακούγονται και τα καλύτερα (είτε για τους ίδιους, είτε για τον οργανισμό που υπηρετούν) καλό θα είναι να μετράς μετά την χειραψία τα δάχτυλα σου. Ο Σταύρος Κοντονής είναι όμως μέλος της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η οποία έχει μεγάλη και πρόσφατη εμπειρία από συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Σταύρος Κοντονής είχε αντλήσει τ’ απαραίτητα διδάγματα απ’ όσα έπαθαν οι σύντροφοι του διαπραγματευόμενοι με τους «ξένους».

Ξεκίνησε μ’ «Αριστερή» έπαρση και νομοθέτησε κάποιες διατάξεις σχετικά με την Αθλητική Δικαιοσύνη τις οποίες θεωρούσε αυτονόητες. Αυτή του η κίνηση οδήγησε σε μια μεγαλύτερη του αναγκαίου διαπραγμάτευση για να τεθούν σε ισχύ οι ήδη ψηφισμένες από τον Κοντονή ρυθμίσεις. Όπως γίνεται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρώτα νομοθετείς και ύστερα διαπραγματεύεσαι την εφαρμογή όσων νομοθέτησες.

Διαπραγματευόμενος όμως με την UEFA και την FIFA για τους τακτικούς δικαστές στην Ε.Π.Ο. αναγκάστηκε ν’ αποδεχθεί να μπεί σε διαπραγμάτευση και όλο το νομικό πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Δέχθηκε στην ουσία τον επανακαθορισμό όλου του πλέγματος κανόνων που διέπουν το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Ενός πλαισίου που αν και θέλει αλλαγές και εκσυγχρονισμό, δεν είναι ωστόσο και για πέταμα. Ενός πλαισίου του οποίου η λειτουργία πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Κράτους -δηλαδή εκτός Ε.Π.Ο.- ακόμα και αν η Ε.Π.Ο. αύριο κιόλας αποδιδόταν από την UEFA καθαρή από κάθε αμαρτία και υποψία παρανομίας.     

Ο Σταύρος Κοντονής προκειμένου να δείξει έργο, έργο που να μετρά στα μάτια των ψηφοφόρων όπως η αλλαγή της «διεφθαρμένης» Διοίκησης της Ε.Π.Ο. παραμένοντας έτσι στην θέση του μέχρι να πέσει η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε ότι έκαναν οι Φάουστ και ο καπετάνιος του «Ιπτάμενου Ολλανδού». Συναλλάχθηκε με τον Διάβολο. Και όπως ξέρουμε από τέτοιες συναλλαγές στο τέλος πάντα βγαίνεις χαμένος, ακόμα και αν πρόσκαιρα φαίνεσαι για νικητής.

Όταν ο Σταύρος Κοντονής καταλάβει ότι για να «κλείσει» τη συμφωνία θυσίασε την Ε.Ε.Α. και κατέστησε την UEFA συν-νομοθέτη του νέου νομικού πλαισίου για το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο θα είναι αργά και δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Τότε θα καταλάβει ότι αυτού του είδους οι συμφωνίες δεν ακυρώνονται και το χειρότερο είναι πως θα πρέπει να ζήσει με τις τύψεις του για όσα έκανε. Γιατί ακόμα και όσοι φτάνουν ψηλά (για τον Κοντονή η θέση αυτή είναι το «ταβάνι») δεν έχουν καταφέρει να «σκοτώσουν» πλήρως τη συνείδηση τους. Πάντα ένα κομμάτι της επιβιώνει.

Αν δεν έχει καταλάβει ότι:

  • η Ε.Π.Ο. είναι διεφθαρμένη γιατί είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και όχι γιατί όσοι ασχολούνται με το Ποδόσφαιρο είναι εγκληματίες,
  • το πρόβλημα είναι οι δομές και όχι το εκλογικό σύστημα,

θα το καταλάβει όταν με το νέο νομικό πλαίσιο που θα μας φορέσει η UEFA έχουμε μετά από λίγο πάλι τα ίδια.

Τότε όμως αυτός ενδεχομένως να είναι ένας απόμαχος της πολιτικής που θα κάθεται πάνω στις δάφνες της αλλαγής της «διεφθαρμένης» Διοίκησης της Ε.Π.Ο.    

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε'

 

19 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6298 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΟΥΣΤ & «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ»)