Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Κ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΔΙΑΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Κ’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΔΙΑΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ)

Είναι πολλοί αυτοί που πέρασαν στην Ιστορία ακολουθούμενοι από προσωνύμιο, το οποίο σχετίζεται με κάτι που έκαναν, έγραψαν ή είπαν και ταυτίστηκε μαζί τους. Ο Καρτέσιος έχει μείνει στη μνήμη όλων μας (από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει διαβάσει ούτε μια παράγραφο από τα γραπτά του) για το απόφθεγμα του «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα με τον Σταύρο Κοντονή ο οποίος δυστυχώς για εμάς δεν γίνεται να λάβει μόνο ένα προσωνύμιο που να τον χαρακτηρίζει (δυστυχώς είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους).

Ο κυρ Σταύρος εκτός του ότι είναι από τους ελάχιστους προερχόμενους από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υπουργούς οι οποίοι είναι σε θέση να δέσουν σ’ εύλογο χρονικό διάστημα γραβάτα, είναι και ο μόνος που είναι σε θέση ν’ αποδείξει ότι τα έχει βάλει εδώ και ενάμιση χρόνο με την παρανομία και την διαφθορά στο χώρο του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και κυρίως στην Ε.Π.Ο. (αν δεν μας πιστεύετε διαβάστε τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που τον αποθεώνουν). Παρά το γεγονός ότι είχε με το μέρος του:

  • τον Νόμο,
  • την Ηθική νομιμοποίηση,
  • την συμπαράσταση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου
  • και την δυσωδία που αναδυόταν πλέον όλο και περισσότερο από το φαγοπότι τόσων χρόνων˙

η περπατησιά του θυμίζει περισσότερο μεθυσμένου παρά αποφασισμένου για όλα ανθρώπου.

Αποφάσισε -που λέτε- ο κυρ Σταύρος να (από)καθάρει την κόπρο του Αυγεία που είχε μαζευτεί από χρόνια στου Γουδή (όπου και τα γραφεία της Ε.Π.Ο.). Ένας από τους τρόπους (υποτίθεται ο πιο εύκολος και αυτός με τις λιγότερες επιπλοκές) είναι η καθαίρεση (έκπτωση) των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει τα μέλη αυτά να είναι κατηγορούμενα για κακούργημα. Την περίοδο που ανέλαβε ο Κοντονής υπήρχε σ’ εκκρεμότητα η έρευνα (ανάκριση) της Δικαιοσύνης σχετικά με την αποκαλούμενη πλέον «Κάρτα Υγείας» για την οποία η Ε.Π.Ο. είχε υπογράψει σχετική σύμβαση με εταιρεία (την οποία και πλήρωσε για τις υπηρεσίες της). Στην πράξη η «Κάρτα Υγείας» δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Παρά την πρεμούρα να προχωρήσει όσο γίνεται γρηγορότερα η (από)κάθαρση του ποδοσφαίρου μας η παραπεμπτική απόφαση (βούλευμα) μόλις πρόσφατα εκδόθηκε. Η διαδικασία και οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται είναι απλή και περιγράφεται στον Ν. 2725/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε. Το ζήτημα είναι η βούληση να εφαρμοστεί ο Νόμος.

Η βούληση η οποία για παρόμοιες περιπτώσεις λείπει. Τι και αν κάποιοι του γνωστοποίησαν εγκαίρως (αλλά και στον Γ.Γ.Α.) περίπτωση η οποία ενέπιπτε στα κωλύματα που προβλέπει ο Ν. 2725/1999. Τι και αν επανήλθαν δεύτερη και τρίτη φορά υπενθυμίζοντας του το (μπας και ο Υπουργός και ο Γ.Γ.Α. εξ’ αιτίας του φόρτου εργασίας τους το είχαν ξεχάσει). Τι και αν ο Νόμος προβλέπει συγκεκριμένες προθεσμίες στον Υπουργό τόσο για ν’ απαντήσει στο αίτημα που του έχει υποβληθεί όσο και για να «πράξει τα δέοντα».

Ο κυρ Σταύρος επέλεξε εν γνώσει του (συνειδητά) ν’ ασχολείται μόνο με την Ε.Π.Ο. (ενδιαμέσως είχε στείλει και κάποια πορίσματα οικονομικού ελέγχου Ομοσπονδιών στον Εισαγγελέα) και όχι με την άλλη υπόθεση (αν και ήταν παρόμοια μ’ αυτή της Ε.Π.Ο.).

Επέλεξε εν γνώσει του (συνειδητά) ν’ ασχολείται μόνο με την υπόθεση που τραβά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έχει την μεγαλύτερη προβολή (φτιάχνοντας έτσι τ’ όνομα του ως πολιτικός), παρά ν’ ασχοληθεί με την άλλη που στο κάτω-κάτω μπορεί να τον εξέθετε και σε κινδύνους.

Ακόμη και όταν κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε ν’ αποφεύγει συνεχώς τις ενοχλήσεις και πως θα έπρεπε κάτι να κάνει, επέλεξε συνειδητά να μην εφαρμόσει τον Νόμο. Επέλεξε να στείλει ειδοποίηση (μήνυμα) πως είχε πλέον φτάσει η ώρα να φύγει από μόνος του ο έκπτωτος πριν αναγκαστεί ο ίδιος με μεγάλη του λύπη να τον καθαιρέσει (για να μην έχει ντράβαλα με την Δικαιοσύνη).           

Ότι όμως και να κάνει η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Αθλητισμού σύντομα όταν δεν θα είναι πια στις τωρινές της θέσεις, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν τη συνείδηση τους για όσα έκαναν και για όσα δεν έκαναν (κάνοντας ότι δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν, ειδικά ο δεύτερος). Κι όπως ξέρουμε η συνείδηση είναι ο πιο απηνής δικαστής, γιατί δεν μπορεί να της ξεφύγει κανείς μας. Μακάρι να έχουν πρόχειρη μια «καλή» (που να στέκει) δικαιολογία γιατί από την Δικαιοσύνη των Ανθρώπων μπορεί να ξεφύγουν από τη συνείδηση τους όχι (κάποιοι υποστηρίζουν ότι για να γίνεις πολιτικός πρέπει πρώτα να έχεις «καθαρίσει» τη συνείδηση σου).  

Εμείς πάντως αφιερώνουμε στο «δυναμικό ντουέτο» το επόμενο χαρακτηριστικό στιχάκι:

Ο κύριος Αστυνόμος επενέβη παρανόμως χωρίς να του το επιτρέπει ο Νόμος.

Γιατί ακόμη και ο Αστυνόμος όταν θέλει να κάνει δουλειά πρέπει να δρα πάντα εντός των πλαισίων του Νόμου και όχι εκτός.

 

Υ.Γ.1. Αλέξη Τσίπρα συμφωνείς μ’ όσα κάνει (και κυρίως μ’ οσα δεν κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις) ο Κοντονής;

Πάρε τον χρόνο σου πριν απαντήσεις γιατί λάθος απάντηση ενδέχεται να σε οδηγήσει σε παντώς είδους περιπέτειες.

Υ.Γ.2. Η υπομονή είναι αρετή. Ο καιρός είναι γαρ εγγυής που θα έλεγε και ο Λιακόπουλος αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη...

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι'

26 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4307 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Κ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΔΙΑΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ)