Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ – ΜΕΡΟΣ Α’. (ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ – ΜΕΡΟΣ Α’.
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ)

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. τα έχουμε δεί όλα, εννοώντας ότι κατά την διακυβέρνηση της έχουν γίνει πρωτόγνωρα πράγματα. Αν και αυτό φαίνεται να είναι σωστό, ωστόσο πολλά απ’ όσα είδαμε οφείλονται στην Οικονομική Κρίση και την συνακόλουθη Ύφεση και όχι στην παρούσα συγκυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και καταστάσεις που οφείλονται αποκλειστικά στην σημερινή πολιτική και αθλητική ηγεσία. Από τα επεισόδια στον Τελικό Κυπέλλου στο Χάντμπολ τον Μάρτη του 2015 μέχρι τους 3 Τελικούς Κυπέλλου στο Ποδόσφαιρο.

Στο σημερινό κείμενο κάνω λόγο για «το επίπεδο του Ποδοσφαίρου» και όχι του «Αθλητισμού» γιατί δυστυχώς αυτό είναι που κυριαρχεί και δημιουργεί το αντίστοιχο κλίμα που διαποτίζει όλη την κοινωνία. Του ποδοσφαίρου που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σκόπευε να μεταρρυθμίσει και να εξυγιάνει. Σκοπός του σημερινού κειμένου ΔΕΝ είναι ν’ αναφερθώ ξανά στις παλινωδίες και τις παραχωρήσεις που έχει κάνει η Αθλητική Ηγεσία στο ζήτημα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

Η θητεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρονικά καλύπτει την διεξαγωγή 3 Τελικών Κυπέλλου Ελλάδας. Αφήνοντας στην άκρη τον Τελικό του 2015, ο οποίος ΔΕΝ παρουσίαζε καμία οργανωτική πρόκληση αφού συμμετείχαν ο Γαύρος και η Ξάνθη, ας δούμε τι κατάφεραν Κυβέρνηση και Αθλητική Ηγεσία στον περσυνό και τον φετινό Τελικό Κυπέλλου.

Ειδικά ο περσυνός Τελικός Κυπέλλου υπήρξε από κάθε άποψη και αμφιλεγόμενος και μοναδικός. Ανεξάρτητα από το αν η Αθλητική Ηγεσία (Κοντονής-Συναδινός) είχαν δίκιο σχετικά με το «ποιός», «πότε» και «πώς» θα τον διοργάνωνε, ωστόσο απέτυχε παταγωδώς στην ίδια την διοργάνωση του. Απέτυχε «παταγωδώς» επειδή ΔΕΝ νοείται η μόνη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε κάθε χώρα που κρίνεται σε Τελικό να γίνεται τελικά ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟ. ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ Σ’ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΤΕΛΙ «ΥΒΡΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. 

Ωστόσο, όπως λέει και ο λαός μας, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» οπότε ισχύει και το «εχθρός του κακού είναι το χειρότερο». Τι θα μπορούσε όμως να είναι χειρότερο από την διοργάνωση ενός Τελικού Κυπέλλου ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μας την έδωσε η σημερινή Αθλητική Ηγεσία (Βασιλειάδης-Συναδινός). Τούτη τη φορά το ζήτημα ΔΕΝ ήταν «ποιός» και «πότε» θα διοργάνωνε τον Τελικό, αφού η Π.Δ.Ε. είχε από καιρό αντικαταστήσει την «διεφθαρμένη Διοίκηση της Ε.Π.Ο.». Ωστόσο, αν το «ποιος» και το «πότε» (το οποίο προσδιορίζεται από την διεξαγωγή των πλέι-οφ) ήταν δεδομένα υπήρχε το ζήτημα του «πώς» το οποίο -ειδικά για φέτος- συνδεόταν με το «πού».

Ήταν, βλέπετε, που στον Τελικό έφτασαν ο Π.Α.Ο.Κ. και η περσυνή Κυπελλούχος Α.Ε.Κ. Οπότε η διεξαγωγή του στο Ο.Α.Κ.Α. που χρησιμοποιεί ως έδρα η Α.Ε.Κ. θα έδινε διπλό πλεονέκτημα στην περσυνή Κυπελλούχο. Αφενός γιατί στην Αθήνα -υπό κανονικές συνθήκες- ο Π.Α.Ο.Κ. πολύ σπάνια κερδίζει, αφετέρου γιατί είναι έδρα της Α.Ε.Κ. Επιλέχθηκε έτσι ο Τελικός να γίνει στον Βόλο, ο οποίος λόγω των Ολυμπιακών του 2004 διαθέτει καινούριο ποδοσφαιρικό γήπεδο.    

Ωστόσο η επιλογή αυτή ΔΕΝ ικανοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους. Βέβαια ο Βόλος ήταν προτιμότερος από την Κρήτη (ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να γίνει εν πλω με την μετακίνηση των οπαδών), αλλά δεν έπαυε να έχει προβλήματα όπως ότι ΔΕΝ είχε άδεια λειτουργίας ως εγκατάσταση. Κάτι το οποίο είναι οξύμωρο μιας και χρησιμοποιείται συνεχώς για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Προφανώς ο Γ.Γ.Α. (Συναδινός) δεν είχε προλάβει ν’ ασχοληθεί και με το «Πανθεσσαλικό» αφού τον χρόνο του και την ενέργεια του τον απορροφά η εισαγωγή του σκακιού στα σχολεία (πολύ θετικό αν τελικά γίνει) που υποσχέθηκε μεταξύ άλλων και στον Πιλάλη καθώς και η ανακαίνιση και χρηματοδότηση άλλων εγκαταστάσεων (κυρίως δημοτικών) προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας. Οπότε που καιρός για το «Πανθεσσαλικό».

Μου πέρασε, βέβαια, από το μυαλό η περίπτωση να ήταν η Γ.Γ.Α. έτοιμη ν’ ανακαινίσει το «Πανθεσσαλικό» και αμέσως μετά να του βγάλει άδεια λειτουργίας∙ οπότε ήταν λογικό ΠΡΩΤΑ να γίνει ο Τελικός και μετά σ’ απέμενε να γινόταν η ανακαίνιση. Από άποψη κόστους θα ήταν «πεταμένα λεφτά» αυτά που θα δίνονταν ΠΡΙΝ τον Τελικό για να κάνουν το «Πανθεσσαλικό» σαν καινούριο.

Έτσι έγινε ένας Τελικός που ΔΕΝ τον ήθελαν η Αστυνομία και η Αθλητική Ηγεσία (συνεδρίαζαν άλλωστε μέχρι την τελευταία στιγμή για να τον αναβάλλουν) ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑίος επικεφαλής πήρε τηλέφωνο στο Μαξίμου! Αν όμως είναι ν’ αποφασίζει ο Τσίπρας για τον Τελικό τότε τι στην ευχή θέλουν τον Υφυπουργό (τον Γ.Γ.Α. τον έχουν για τα θελήματα και τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις);

Μια Αθλητική Ηγεσία η οποία νοιάζεται ΜΟΝΟ για τους τύπους και όχι για την ουσία. Για παράδειγμα όπως προκύπτει από την εξιστόρηση του ίδιου του Γ.Γ.Α. (ο οποίος πήγε με το δικό του Ι.Χ. στον Βόλο και δεν επιβάρυνε το Κράτος) αυτό το οποίο τον ένοιαζε (και όχι μόνο αυτόν) ήταν να ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ (για περισσότερα διάβασε αυτό το καταπληκτικό κείμενο). Τον Συναδινό (αλλά και τον Βασιλειάδη) ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (αλήθεια πότε θα κριθεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη;) ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ο οποίος από νομικής άποψης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.). Ούτε θα είχαν πρόβλημα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ και ας έχει ο ίδιος στο παρελθόν παραδεχθεί πως Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ.

Αν δεν έχουν αυτοί πρόβλημα να νομιμοποιούν με την συναναστροφή τους είτε τους έχοντες εκκρεμότητες με την Θέμιδα, είτε αυτούς που εν γνώση τους παρανομούν, ποιοι είμαστε εμείς που θα τους ανακαλέσουμε στην τάξη; Ευτυχώς για τους ίδιους και φυσικά για την Δημοκρατία που προσέχουν να μην συναναστραφούν την «διεφθαρμένη Ε.Π.Ο.» και των «έκπτωτο Μπέο» γιατί τότε θα έπρεπε να παραιτηθούν και ίσως να ιδιωτεύσουν προκαλώντας ζημιά στην Πατρίδα (που θα τους έχανε μ’ αυτό τον τρόπο).

Την «διεφθαρμένη Ε.Π.Ο.» και τον «έκπτωτο Μπέο» τους οποίους ο Βασιλειάδης παρ’ ολίγο -άθελα του- να δικαιώσει όταν πρότεινε σε Μελισσανίδη, Σαββίδη και Μαρινάκη να του πουν τι είδους θέματα τους θα ήθελαν να ρυθμιστούν με τροπολογίες∙ μήπως και με τον τρόπο αυτό τους εξευμένιζε προκειμένου εκείνοι να «ρίξουν» τους τόνους. Και αν για τα ζητήματα των Μελισσανίδη και Σαββίδη κάτι έγινε, ευτυχώς που δεν έγινε κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση Μαρινάκη.

Φαντάζεστε την πολιτική ξεφτίλα αν ψηφιζόταν τροπολογία με την οποία ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ν’ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ; ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΛΗ ΤΗΝ «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ Ε.Π.Ο.»); Ειδικά ο Μπέος (ο οποίος παύθηκε από Δήμαρχος ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ) θα έκανε πάρτυ. Άσε που θα τους ζήταγε -και με το δίκιο- του αποζημίωση.      

Επειδή τέλος τέτοιου είδους αθλητικές συναντήσεις είναι πρώτης τάξης ευκαιρίες για πειραματισμό, η διοργάνωση του Τελικού στον Βόλο ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ θεωρήθηκε ως τέστ προκειμένου να επιτρέπεται η μετακίνηση οπαδών στους εκτός έδρας αγώνες.

Αντί επιλόγου για το Α’ Μέρος αυτού του σχολίου παραθέτω τις δηλώσεις ενός απλού παρατηρητή, ο οποίος ΔΕΝ φαίνεται να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΗΧΟΥΣΑΝ ΑΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ:

«Ο τελικός της ντροπής είναι όπως το είπατε. Οι διοργανωτές και όσοι ασχολήθηκαν με αυτόν δεν τον αντιμετώπισαν με το αίσθημα ευθύνης που χρειάζεται προκειμένου να πείσουν ότι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να ξεπεράσει τις παθογένειες του. Δεν έχουμε λόγια για την εικόνα που είδαμε. Το είδε όλη η Ελλάδα. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και χρειάζεται να παρθούν ριζικά μέτρα. Πρέπει πρώτα από όλα οι ίδιοι οι διοικούντες των ομάδων, η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα να αποφασίσουν ότι θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους».

Αν από τις παραπάνω δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου (ΔΕΝ είναι ο Βασιλειάδης) διαγνώσατε ότι το Κράτος είναι παντελώς ΑΠΩΝ και ο ΜΟΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ(;) ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, τότε βρίσκεστε στην Ελλάδα των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και διαβάζετε τον σχολιασμό από τον Γ.Γ.Α. της ποδοσφαιρικής(;) μας πραγματικότητας. Γιατί όπως είπε κάποτε σε κομματική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Πεύκης ενώ δουλειά του είναι η λειτουργία των δημοτικών εγκαταστάσεων, του οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου των Ομοσπονδιών και ο ερασιτεχνικός, σχολικός και μαζικός αθλητισμός είναι «υποχρεωμένος» ν’ ασχολείται και με ζητήματα του «επαγγελματικού αθλητισμού» όπως η μετακίνηση των οργανωμένων.

Αυτό που δεν είπε τότε (αλλά το οποίο προκύπτει αβίαστα από τις ενέργειες και τη συνολική συμπεριφορά της Αθλητικής Ηγεσίας) είναι ότι η αρμοδιότητα για τον «Επαγγελματικό Αθλητισμό» έχει περάσει από την Αθλητική Ηγεσία απευθείας στο Μαξίμου, το οποίο χειρίζεται τα ζητήματα που αφορούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ομάδων. Είναι και αυτό ένα από τα όσα «νέα» βιώνουμε της «πρώτη φοράς Αριστερά».

Υ.Γ. Η ειρωνεία είναι ότι οι Κυβερνητικοί παράγοντες (Συναδινός & Σία) αποφεύγουν τον «έκπτωτο Μπέο» ωσάν να ήταν λεπρός ή ακόμα καλύτερα «μίασμα» όπως χαρακτηρίζονταν μέχρι την νομιμοποίηση του Κ.Κ.Ε. ο Συναδινός και οι ομοϊδεάτες του από το καθεστώς. Οι πρώην «μιαροί» αποφεύγουν «όπως ο Διάολος το λιβάνι» τον νυν «μιαρό» για να μην μολυνθούν (τώρα που είναι «καθαροί». Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση των Βασιλειάδη-Συναδινού όταν στην επόμενη συνάντηση τους με τον Μελισσανίδη ο τελευταίος θα πάει αγκαζέ με τον Μπέο. Να δώ τότε αν θα τολμήσουν να ψελλίσουν οτιδήποτε.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΜΕΡΟΥΣ.

 

22 Μάη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 5980 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ – ΜΕΡΟΣ Α’. (ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ)