Font Size

SCREEN

Cpanel

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Π.Α.Ο.: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Π.Α.Ο.: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ)

Σε μια διαφήμιση της για ι.χ.ε. που μπορούσε να κινηθεί και εκτός δρόμου η κατασκευάστρια μας ενημέρωνε πως αν δεν υπάρχει δρόμος (για να κινηθεί το ι.χ.ε) τον δημιουργεί. Καθώς δεν έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο ι.χ.ε. δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όντως η διαφήμιση ίσχυε και πόσο. Αυτό, όμως, που γνωρίζω είναι πως ο μπασκετικός Π.Α.Ο. είναι ανίκανος και απρόθυμος να κινηθεί «εκτός δρόμου» σε «αχαρτογράφητα νερά». Η απροθυμία του αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση μα την εικόνα του ισχυρού που θέλει να δώσει προς τα έξω. Επιπλέον, αν σήμερα υπάρχουν «χαρτογραφημένα» και γι’ αυτό ασφαλή νερά αυτό οφείλεται σε κάποιους που ρίσκαραν. Κάποιους που δεν συμπεριφέρθηκαν σαν τον μπασκετικό Π.Α.Ο.

Από την Αρχαιότητα είναι γνωστή η άρρηκτη σχέση του πολέμου με τα χρήματα. Χωρίς αυτά ΔΕΝ μπορεί όχι μόνο να κερδηθεί, αλλά ούτε καν να ξεκινήσει (εκτός και αν υπολογίζουμε σε άμεσο και «εύκολο» πλιάτσικο). Τα χρήματα (η ρήτρα αποδέσμευσης) ήταν και η αιτία που ξεφούσκωσε λίγο μετά την γέννηση της η «επανάσταση του Γιαννακόπουλου εναντίον της Ευρωλίγκα». Το χειρότερο και από την αποτυχία της «επανάστασης» είναι ότι ο μπασκετικός Π.Α.Ο. υποτάχθηκε στις υπόλοιπες δέκα ομάδες και κυρίως στους Εβραίους της Μακάμπι.

Η προσπάθεια του Π.Α.Ο. να επιτύχει «συναινετικό διαζύγιο» για να μην πληρώσει την ρήτρα αποδέσμευσης μοιάζει σαν να προσπαθεί κάποιος να εξασφαλίσει 100% την νίκη σε μια αναμέτρηση. Μόνον ο Ερντογάν με εκείνο το πραξικόπημα παρωδία το έχει καταφέρει. Η λογική του μπασκετικού Π.Α.Ο. αποκλείει εκ προοιμίου κάθε επανάσταση μιας και κάθε ξεσηκωμός έχει ρίσκο. Ούτε ο Μέττερνιχ να τους είχε δασκαλέψει.

Η ήττα του Π.Α.Ο. είναι απόλυτη και διπλή. Θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του να γνωρίζει από την Ιστορία ότι αν τελικά αυτός που απειλεί να ξεσηκωθεί δεν το κάνει πρέπει μετά να υπομείνει χειρότερα στην προσπάθεια του να εξευμενίσει τον αφέντη εναντίον του οποίου θα ξεσηκωνόταν. Έτσι μετά το 10-1 θα πρέπει να κάτσει ήσυχος στην γωνία και να δέχεται τα «ραπίσματα» της Ευρωλίγκας. «Σκάσε και κολύμπα», δηλαδή. Αν αυτή, είναι η μία όψη της ήττας η άλλη είναι ακόμη χειρότερη και απολύτως ενδεικτική του στραβισμού που έχουν κάποιοι από τις «μεγάλες» ομάδες της Ευρωλίγκας.

Το χειρότερο που προέκυψε από την αναμέτρηση σ’ επίπεδο ιδιοκτητών της Ευρωλίγκας ήταν το «χέρι» που του έβαλαν οι Εβραίοι της Μακάμπι. Σύμφωνα μ’ αυτά που μας μεταφέρθηκαν ο εκπρόσωπος της Μακάμπι «έβαλε χέρι» στον Γιαννακόπουλο για την τιμή πώλησης της Κ.Α.Ε. σημειώνοντας ότι η τιμή είναι χαμηλή για τον Π.Α.Ο. και επειδή είναι χαμηλή την ίδια στιγμή υποτιμά και την Ευρωλίγκα (άρα και τις υπόλοιπες ομάδες όπως η Μακάμπι).

Ο συλλογισμός αυτός εκτός από αστήρικτος είναι και ηλίθιος. Είναι σαν να λες πως ο Τσιμίκας αξίζει να πληρωθεί πάνω από 20 εκ. επειδή τόσα ζητάει η ομάδα του. Το αστήρικτο προκύπτει από την ανυπαρξία υποψήφιων αγοραστών για οποιαδήποτε από τις έντεκα ιδιοκτήτριες ομάδες της Ευρωλίγκας όπως η Μακάμπι και η Τ.Σ.Σ.Κ.Α. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα ενδιαφερθούν για την Μακάμπι αυτή την περίοδο. Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΙΣ. Ωστόσο, αυτό κάθε άλλο παρά τους αποθαρρύνει να κρατάνε ψηλά τις υποτιθέμενες τιμές πώλησης όπως κάνουν άλλωστε τα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια. Η οικονομική πραγματικότητα είναι πως αν οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν, τότε…

Αντί επιλόγου το μόνο συμπέρασμα από το 10-1 σ’ επίπεδο Ευρωλίγκας αφορά το ιδιοκτησιακό του μπασκετικού Π.Α.Ο. Προφανώς μια απόφαση για επανάσταση με κάθε κόστος έναντι της Ευρωλίγκας είναι μια απόφαση που λαμβάνεται από τον ιδιοκτήτη της. Το γεγονός ότι ΔΕΝ την έλαβε ο Δ. Γιαννακόπουλος δείχνει δύο πράγματα:

  • Ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην Κ.Α.Ε. και η αποχώρηση του είναι οριστική (οπότε δεν θέλει να δεσμεύσει/αποθαρρύνει τον επόμενο ιδιοκτήτη).
  • Ότι υπάρχει κάποιος (ή μάλλον κάποιοι) κοντά στην Κ.Α.Ε. και οι οποίοι σε συνδυασμό με τα Έσοδα της θα ήθελαν να βάλουν λεφτά, αλλά μόνο αν η ομάδα συνέχιζε στην Ευρωλίγκα (όπου τα Έσοδα είναι μέχρι τώρα περισσότερα).

Έτσι η προσπάθεια του Π.Α.Ο. για «συναινετικό διαζύγιο» (που ήταν σίγουρο ότι θ’ αποτύχει γιατί οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα δέχονταν ν’ αρχίσει να ξηλώνεται η διοργάνωση) ήταν και το εύσχημο «κύκνειο άσμα» της «επανάστασης του γλυκού νερού» που κήρυξε ο Δ. Γιαννακόπουλος. Για την ώρα δεν είναι ακόμη καθαρό να δούμε αν η οικονομική χασούρα του Π.Α.Ο. από την παραμονή του στην Ευρωλίγκα είναι μεγαλύτερη από την ρήτρα αποδέσμευσης▪ η ηθική, όμως, σίγουρα είναι.

30 Ιούνη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2217 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Π.Α.Ο.: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ)