Font Size

SCREEN

Cpanel

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» (ΚΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ»
(ΚΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πει κάποιος «ΟΧΙ». Μπορεί να το πει με λόγια ή/και με πράξεις. Αν μείνει μόνο στα λόγια υπάρχει ο κίνδυνος η ζωή να τον βγάλει ψεύτη. Από την άλλη το «ΟΧΙ» με πράξεις είναι πολλές φορές δύσκολο κυρίως γιατί πρέπει να είναι συνεπές. Προτού προχωρήσουμε σ’ αυτό στο οποίο παραπέμπουν η φωτογραφία και ο υπότιτλος οφείλουμε για άλλη μια φορά να κάνουμε ένα μικρό σχόλιο για τη σημερινή μέρα. Στα καθ’ ημάς έχει επικρατήσει να εορτάζεται η είσοδος της Ελλάδας στον Β’ Π.Π. και όχι η λήξη του στις 8 Μάη. Αυτό το σημείο έχει γίνει αιτία (άδικης) κριτικής από την Αριστερά η οποία αρέσκεται να επιμένει στην άποψη της «αντι-φασιστικής νίκης» που σηματοδότησε η παράδοση της Γερμανίας.

Στην πραγματικότητα η αιτία που εορτάζεται η είσοδος της Χώρας στον Β’ Π.Π. είναι πολύ απλή. Η συμμετοχή της Ελλάδας τελείωσε με την έλευση της Κυβέρνησης και την επίσημη ύψωση της γαλανόλευκης στον (άορνο) βράχο της Ακρόπολης. Για τους «μεγάλους» ο πόλεμος συνεχίστηκε μέχρι την παράδοση της Γερμανίας και τον διαμελισμό της σε «ζώνες κατοχής». Στις 8 Μάη όταν και παραδόθηκε η Γερμανία τα ΕΛ.ΤΑ. κυκλοφόρησαν αναμνηστική σφραγίδα με αρχαίο οπλίτη πλήρως εξοπλισμένο να τρέχει κρατώντας στο δεξί του χέρι κλαδί δάφνης (ή ελιάς) και την λέξη «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ» (βλέπε εδώ & εδώ).

Επιπλέον, στις 8 Μάη 1945 το μόνο που έγινε ήταν η παράδοση της Γερμανίας και τίποτα περισσότερο. Η ρητορεία για «αντι-φασιστική νίκη» δημιουργήθηκε (και συντηρήθηκε) για λόγους προπαγάνδας και δικαίωσης των όσων στον Β’ Π.Π. έκαναν οι «σύμμαχοι» για να επικρατήσουν. Η διαιώνιση αυτής της προπαγάνδας (γιατί ο Φασισμός ζει και ανακάμπτει ως ιδεολογικό ρεύμα) βόλευε και την Σοβιετική Ένωση και τα Ευρωπαϊκά Κ.Κ. μιας και κατ’ ανάγκη η ήττα των φασιστών είναι η νίκη (και) των κομμουνιστών που τους πολέμησαν. Δεδομένου, όμως, ότι ο Φασισμός (όπως και ο Κομμουνισμός παρά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ.) είναι ακόμη (και θα είναι για πολύ ακόμα) ανάμεσα μας η «αντι-φασιστική» νίκη είναι ένα κακόηχο (και κακόγουστο πλέον) αστείο.

Πλέον είναι ώρα να σας παρουσιάσουμε το βίντεο που επιλέξαμε για σήμερα και το οποίο αφορά μια διαδικτυακή συνέντευξη του Δημήτρη Χατζηχρήστου στους betarades. Επιλέξαμε αυτή τη συνέντευξη τόσο γιατί ο Δημήτρης είναι ένα άτομο που τα «λέει έξω από τα δόντια» (και άρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε συνέντευξη του όσο και γιατί αναφέρεται σε πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά. Από την άλλη κάθε συνέντευξη του αποκτά τόση περισσότερη αξία όσο ο Δημήτρης είναι σκόπιμα αποκλεισμένος από τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Εξαπάτησης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οι υπέυθυνοι των οποίων και να του ευχηθούν φοβούνται.

Στο σημείο αυτό τελειώνουν τα λόγια και σας παραπέμπουμε στον σντίστοιχο σύνδεσμο (πάτα εδώ) με την προτροπή να «απολαύσετε υπεύθυνα». Οι κρίσεις για όσα είπε είναι απολύτως δικές σας.

28 Οκτώβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1841 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» (ΚΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ)