Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΕΡΙ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
(Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ)

Από όλες τις απόψεις τα πράγματα δεν πάνε καλά στον μικρόκοσμο της Α.Ε.Κ. Η ομάδα ΔΕΝ βλέπεται, οι διοικητικές επιλογές διαχρονικά δεν αποδίδουν και το γήπεδο μιας και μένει να ολοκληρωθεί αποκλειστικά με κρατικά λεφτά προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Αν κάποιος νομίζει πως αυτή είναι η πιο δύσκολη θέση που έχει βρεθεί ο Μελισσανίδης σωστά νομίζει (αν και κάτι μου λέει πως θα δυσκολέψει κι άλλο). Υπ’ αυτές τις συνθήκες το «σύστημα» που ζει από την Α.Ε.Κ. έχει ανάγκη να εκμεταλλευτεί το παραμικρό που θα μπορούσε να το κρατήσει ακόμη μια μέρα στη θέση του. Αφού η ομάδα δεν βλέπεται και το γήπεδο χρειάζεται συνεχείς παρατάσεις των χρονοδιαγραμμάτων (που οι ίδιοι έδιναν) η μόνη λύση θα ήταν η προσπάθεια «συσπείρωσης» έναντι ενός από τους εχθρούς της ομάδας.

Μια τέτοια «σανίδα σωτηρίας» πρόσφερε στο «σύστημα» του Μελισσανίδη η καταγγελία ενός σωματείου από την Καρδίτσα σχετικά με παρεμβάσεις ανθρώπων της Α.Ε.Κ. στις εκλογές της τοπικής Ε.Π.Σ. Για το αν το σωματείο αυτό είναι μέλος της Ε.Π.Σ. ή όχι μπορείτε (και υποθέτω ότι το έχετε ήδη κάνει) να διαβάσετε αλλού. Για την αλήθεια των καταγγελλομένων υποθέτω πως κανένας δεν αμφιβάλει αν αληθεύουν ή όχι. Από την πλευρά μου το ζήτημα είναι αλλού. Από τη μια αφορά την προσπάθεια να εμφανιστεί η Α.Ε.Κ. ως θύμα των μεθοδεύσεων του «γνήσιου Γαύρου» και από την άλλη για το αν όντως αυτή η ιστορία μπορεί να οδηγήσει σε μια «συσπείρωση».

Υποτίθεται ότι ξοδεύτηκε πολλή προσπάθεια και αρκετό χρήμα για ν’ απαλλαγεί η Ε.Π.Ο. το 2016 από την «ερυθρόλευκη παράγκα». Συνεπώς, μέσα στην Ε.Π.Ο. απαγορεύεται να υπάρχει μια ερυθρόλευκη «πέμπτη φάλαγγα». Εκτός αν κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους, οπότε… Έτσι, αφού υποτίθεται πως η Ε.Π.Ο. «εκκαθαρίστηκε» αδυνατώ να κατανοήσω πως οι «γνήσιοι Γαύροι» κατάφεραν να μας «στήσουν» μια τέτοια πλεκτάνη. Πιθανότατα τους βολεύει μια τέτοια επίκληση μιας και για να λειτουργήσει η επίκληση του «εξωτερικού κινδύνου» πρέπει οι κακοί να έχουν και βοήθεια «από μέσα». Σε κάθε περίπτωση η «Επιτροπή Δεοντολογίας» κατάφερε για άλλη μια φορά να γίνει πρωτοσέλιδο και σε πείσμα της ίδιας της ζωής τώρα από «καλή» μετατράπηκε σε τουλάχιστον «ύποπτη».

Ίσως, αυτή η ιστορία όπως έχει στηθεί και ανεξαρτήτως της κατάληξης της να είναι και ένας εύσχημος τρόπος για τον «Διοικητικό Ηγέτη» και το «σύστημα» του να παραδεχτούν δημοσίως ότι δεν θα έχουν κανένα έλεγχο στα τεκταινόμενα στην Ε.Π.Ο. Πάντως αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία που θα ήλπιζαν να έχουν μπας και καταφέρουν για πολύ λίγο να γυρίσουν επικοινωνιακά και μόνο την σε βάρος τους κατάσταση. Αν οι υπολογισμοί τους είναι σωστοί θα φανεί προσεχώς.

Είναι δυνατόν αυτή η υπόθεση να οδηγήσει σε μια «συσπείρωση»; Και αν «ναι», αυτή θα είναι για καλό ή για κακό της Α.Ε.Κ.; Θεωρητικά η λέξη «συσπείρωση» έχει θετικό περιεχόμενο. Ένας ζωντανός οργανισμός συσπειρώνεται όταν νοιώθει κίνδυνο, ή όταν κρυώνει. Η ύπαρξη του κινδύνου θέτει τον οργανισμό σε σοκ για να μπορέσει αυτός να έχει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Αντίστοιχο αποτέλεσμα έχει η συσπείρωση στις συλλογικότητες όπως το κόμμα, το έθνος και η ομάδα. Και στις δύο όμως περιπτώσεις η συσπείρωση ως ένα έκτακτο μέτρο δεν κάνει τίποτα άλλο παρά για λίγο να στέλνει στο «παρασκήνιο» όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τον οργανισμό που συσπειρώνεται.

Έτσι, αν η υπόθεση αυτή προκαλέσει μια κάποια συσπείρωση στην Α.Ε.Κ. αυτή ΔΕΝ θα λύσει κανένα από το προβλήματα της ούτε και θα σβήσει τις ευθύνες του Μελισσανίδη και των ανθρώπων του για όσα έκαναν (και δεν έκαναν) μέχρι σήμερα. Ίσα-ίσα που η συσπείρωση θα τους δώσει μια πολύ μικρή παράταση χρόνου, η οποία αν και δεν θ’ αλλάξει κάτι στην πραγματικότητα, θα είναι ωστόσο τέτοια που στα κουρασμένα και ταραγμένα μυαλά τους θα φαντάζει ως μια ακόμη ευκαιρία να συνεχίσουν το έργο τους. Μόνο που δεν θα είναι τέτοια.

Ακόμη περισσότερο η συσπείρωση αποκτά το θετικό ή λιγότερο θετικό περιεχόμενο της από το κέντρο γύρω από το οποίο θα λάβει χώρα. Σχεδόν πάντα η συσπείρωση συντελείται γύρω από τον Ηγέτη. Έτσι, αναλόγως της εκτίμησης που έχουν (ή δεν έχουν) στον Ηγέτη τους αυτοί που συσπειρώνονται η συσπείρωση είναι περισσότερο ή λιγότερο αποδοτική. Στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. ούτε ο Μελισσανίδης ούτε οι λακέδες του δεν τρέφουν αμφιβολίες για το «λαϊκό έρεισμα» του. Είναι τέτοια η κατάσταση που έχουν με τις συνεχείς αποτυχίες τους διαμορφώσει που ούτε η απαγόρευση της κριτικής (για όσο διαρκεί ο κίνδυνος και άρα η συσπείρωση) δεν μπορούν να τους ξεγελάσουν ότι τα πράγματα αρχίζουν να φτιάχνουν και πάλι γι’ αυτούς.

Αναλόγως του πόσο θα επιμείνουν οι κιτρινόμαυροι «χατζηαβάτηδες» και το «σύστημα» Μελισσανίδη στο τροπάρι της «στημένης από τους «γνήσιους Γαύρους» υπόθεσης» μπορεί να επιτύχουν και το ανάποδο αποτέλεσμα: την αποσυσπείρωση. Ακόμη και αν έχουν όντως δίκιο κανείς δεν πρόκειται να τους πιστέψει γιατί πολύ απλά η Α.Ε.Κ. διασύρεται και διατρέχει τον όποιο κίνδυνο ακριβώς λόγω των επιλογών του «Διοικητικού Ηγέτη» της. Επιλογών που αφορούσαν την χρησιμοποίηση των ίδιων εργαλείων που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε ο Κόκκαλης όταν αρχικά έστηνε και στη συνέχεια συντηρούσε την «ερυθρόλευκη παράγκα» του στην Ε.Π.Ο.

27 Μάρτη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 1317 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ)