Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ; (ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ CAS Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ;
(ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ
CAS Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.)

Χαρήκανε την προηγούμενη εβδομάδα οι Γαύροι επειδή ο Ζαγοράκης δήλωσε πως ο Άρης πρέπει να κυνηγήσει την δικαίωση του στο CAS και πως αν το κάνει η Ομοσπονδία θα τον συνδράμει. Λίγες μέρες μετά έκανα την «ηρωική έξοδο» του και άφησε το Άρη «ξεκρέμαστο» (όχι πως αν παρέμενε στην Προεδρία θα μπορούσε να κάνει και πολλά καθώς δεν περνούσαν πολλά από το χέρι του). Το πράγμα φώναζε από την αρχή (και από μακριά) οπότε ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκαν οι Γαύροι τις συγκεκριμένες δηλώσεις δηλώνει είτε βαριά αφέλεια είτε επιθυμία να ισχύουν. Αν, όμως, το κείμενο που ανέβηκε στο www.to10.gr ήταν λίγο διαφορετικά γραμμένο (βλέπε εδώ) θα μπορούσε ν’ αποτελεί το πρελούδιο της επικείμενης τότε παραίτησης του. Αφού, όμως, δεν έχουμε καμία απόδειξη (ή έστω ένδειξη) γι’ αυτό δεν έχει νόημα να το εξετάσουμε περισσότερο. Στο κάτω-κάτω επί της ουσίας το δίλημμα παραμένει το ίδιο και απαράλλακτο για τον Άρη.

Ο οποίος Άρης πρέπει να ζυγίσει πόσο βαραίνει μια (επιθυμητή μεν αλλά καθόλου δεδομένη) δικαίωση του και πόσο μια (πιθανολογούμενη) βαρύτερη καταδίκη του. Σε κάθε περίπτωση η αρωγή της Ε.Π.Ο. τυπικά αποτελεί υποχρέωση της, ουσιαστικά θ’ αποτελούσε μια παράνοια. Τη λύση στο δίλημμα αυτό θα την δώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Καρυπίδης. Αυτό που έχει κάποια σημασία είναι πόσο γνώριζαν οι Γαύροι την επικείμενη παραίτηση Ζαγοράκη και πόσο υπολόγιζαν σ’ αυτή (στο παιχνίδι εξουσίας που παίζουν με τρόπαιο τον έλεγχο του παρασκηνίου).

Στην πραγματικότητα η παραίτηση ήταν η μόνη επιλογή για τον Θοδωρή, του οποίου το όποιο κύρος (με βάση το ποδοσφαιρικό παρελθόν του) δεν ήταν αρκετό για ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς εντός της Ομοσπονδίας. Γιατί οι συσχετισμοί σ’ ένα Δ.Σ. διαμορφώνονται με βάση τις ψήφους και αφού ο Ζαγοράκης μπήκε «φυτευτός» και όχι ως νικητής των εκλογών (οπότε και θα είχε διαμορφώσει το νικητήριο ψηφοδέλτιο) ΔΕΝ μπορούσε να κάνει τίποτα που να επηρεάζει τη λειτουργία της Ε.Π.Ο. Ήταν από την αρχή κιόλας «διακοσμητικός» και το ήξερε. Ίσως να νόμιζε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο εκμεταλλευόμενος το κύρος του. Αλλά ακόμα και αν το πίστευε αυτό ήταν -όπως άλλωστε αποδείχθηκε- επιθυμία και όχι κάτι απτό.

Έτσι κι αλλιώς ο Θοδωρής έχει αποδειχθεί καλύτερος μέσα στα γήπεδα απ’ ότι εκτός, οπότε δεν έχει νόημα να του ζητούμε ευθύνες για ότι δεν έκανε (εκτός ίσως από το ότι άργησε να παραιτηθεί). Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση έχουμε το εξής οξύμωρο:

Αυτοί που ελέγχουν το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. να μην ελέγχουν όσο θα ήθελαν τις εξελίξεις και αυτοί που είναι «απέξω» και θα ήθελαν να ελέγχουν το Δ.Σ. να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών και μακροπρόθεσμα να έχουν την δυνατότητα να καθορίζουν την «ημερήσια διάταξη».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκλογή νέου Προέδρου στην Ε.Π.Ο. ΔΕΝ θα έχει καμία πρακτική επίπτωση παρά μόνο σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων/προπαγάνδας.

Πάντως εγώ προσωπικά πολύ εκτίμησα την πλάκα που έκανε ο Ζαγόρ στους Γαύρους και τα συνεταίρο τους τον Καρυπίδη.    

13 Σεπτέμβρη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 924 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ; (ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ CAS Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.)