Font Size

SCREEN

Cpanel

ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ
(ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)

Ειλικρινά είναι μια κατηγορία μόνος του. Δεν σταματά να μας εκπλήσσει συνεχώς αφού καταφέρνει να βρίσκει νέους τρόπους να σύρει τ’ όνομα του και τ’ όνομα του Συλλόγου στη λάσπη. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό ούτε ότι οι λακέδες του εκμεταλλευόμενοι τη δίψα των ΑΕΚτζήδων για ένα νέο γήπεδο της προκοπής τον γλείφουν αναίσχυντα εκθειάζοντας τον για το «επίτευγμα» του να το χτίσει. Το χειρότερο είναι η στάση της πλειοψηφίας των ΑΕΚτζήδων (όπως και όλων των άλλων ομάδων άλλωστε) που δείχνουν να έχουν αποφασίσει να μένουν απαθείς σ’ ότι κάνει ο εκάστοτε «Διοικητικός Ηγέτης» τους.

Όπως γράφαμε και στο προηγούμενο κείμενο μας ότι φαίνεται με τον τρόπο του να τα καταφέρνει ο Μελισανίδης (μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη υπογραφεί η Άδεια Λειτουργίας). Ωστόσο, αυτό «με τον τρόπο του» έχει πάντα παρενέργειες ειδικά όταν κάθε σου κίνηση μπαίνει στο μικροσκόπιο των «απέναντι». Οι οποίοι «απέναντι» δεν θα χάσουν ευκαιρία να σε κάνουν βούκινο, ειδικά όταν οι μεθοδεύσεις σου κινούνται στα όρια της νομιμότητας (ή της παρανομίας αναλόγως της πλευράς που βρίσκεσαι).

Για το κατόρθωμα του να εισηγηθεί θετικά η Επιτροπή Αδειδότησης με 4 θετικές ψήφους και 1 αρνητική (αυτή της Προέδρου της και μοναδικής Μηχανικού) έχετε διαβάσει αλλού και δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός. Τα μόνα που έχει αξία να σχολιάσουμε είναι το θάρρος του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής να εισηγηθεί θετικά τη στιγμή που ακόμη η υπηρεσία του ΔΕΝ έχει εγκρίνει την αναθεωρημένη μελέτη πυρασφάλειας. Αλήθεια, τόσο σίγουρος είναι πως θα εγκριθεί χωρίς καμία αλλαγή (ή οποία θα πάρει και άλλο χρόνο);

Το δεύτερο που έχει αξία να σχολιάσουμε είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Δημοκρατία κάνει κακό. Όπως και να το δει κανείς, όποιο κόμμα ή ομάδα και να υποστηρίζει το γεγονός ότι ο καθ’ ύλη αρμόδιος αξιωματούχος είναι αρνητικός στην αδειοδότηση μιας εγκατάστασης, αλλά παρ’ όλα αυτά επειδή μειοψηφεί η εγκατάσταση να πάρει Άδεια Λειτουργίας είναι όχι μόνο σοκαριστικό αλλά και επικίνδυνο.

Η εξάμηνη διάρκεια της Άδειας Λειτουργίας ακόμη και αν προβλεπόταν από τον νόμο είναι παράγοντας ανησυχίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό θα το δούμε στην πράξη με πρώτο crash test την τελετή των εγκαινίων.

Μια τελετή την οποία κατάφερε (και αυτή) να ξεφτιλίσει βάζοντας εισιτήριο 21 Ευρώ. Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη ξεφτίλα ακόμη και γι’ αυτόν στα χρονικά της ομάδας. Εξηγούμαστε:

  • Από την Άδεια Δόμησης προκύπτει ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 30.528 θέσεις. Άρα, αν καθένας τους πληρώσει από 21 Ευρώ τα συνολικά έσοδα θα είναι 30.528 Χ 21 = 641.088 Ευρώ. Τώρα, αν καταφέρει να χώσει μερικούς ακόμα στους υπόλοιπους χώρους (εστιατόριο κ.λπ.) μαγκιά του. Σε κάθε περίπτωση καμία σχέση με τα 682.500 Ευρώ που υπολογίζουν οι Γαύροι (βλέπε εδώ) και που αντιστοιχούν σε 32.500 θέσεις.
  • Με βάση την χωρητικότητα του γηπέδου και τις πωλήσεις διαρκείας (περίπου 25.000) απομένουν κάτι λιγότερο από 5.500 εισιτήρια. Το δίκαιο είναι κανείς να μη μπορεί ν’ αγοράσει παραπάνω από ένα. Το δικαιότερο θα ήταν στους κατόχους διαρκείας που καθένας τους έχασε από ένα εντός έδρας παιχνίδι να δοθεί το αντίστοιχο εισιτήριο ΔΩΡΕΑΝ. Αλλά ποιος από εμάς έχει την απαίτηση η «Α.Ε.Κ. του Μελισανίδη» (όπως και ο ίδιος άλλωστε) να γνωρίζουν την έννοια της «Δικαιοσύνης»;

Αυτά πιστεύουμε ότι είναι παραπάνω από αρκετά. Α! να μη το ξεχάσουμε. Δεδομένου, ότι το γήπεδο το διαχειρίζεται η Ερασιτεχνική (γι’ αυτό ανακλήθηκε το Παραχωρητήριο στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» προκειμένου να δοθούν τα λεφτά από την Περιφέρεια) τα έσοδα πρέπει να πάνε στο ταμείο της. Έτσι δεν πρέπει; Γιατί τα εισιτήρια τα εκδίδει η Π.Α.Ε.;

Ακόμα, όμως και στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει ν’ αποδώσει στο Σωματείο το 10% του μετά την αφαίρεση του Φ.Π.Α. εσόδου;

Βέβαια, το τι «πρέπει» με το τι γίνεται στην «Α.Ε.Κ. του Μελισανίδη» έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όσο η μέρα με τη νύχτα. Στο τέλος, όμως, δεν φταίει ούτε αυτός αφού βρίσκει και τα κάνει. Απομένει να δούμε πως θα κυλήσουν τα θυρανοίξια του νέου μας γηπέδου. Μέχρι τότε όμως (δηλαδή, μέχρι την Παρασκευή) μη χάσετε το κείμενο μας την ερχόμενη Πέμπτη.

26 Σεπτέμβρη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 122 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)