Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΚ (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 01/07/2022;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΚ
(ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 01/07/2022;)

Παραμονή των «θυρανοιξίων» (εγκαινίων στα Νεο-Ελληνικά) του νέου μας γηπέδου δημοσιεύουμε τις δύο Άδειες που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής. Η μεν πρώτη αφορά την Προσωρινή Άδεια Λειτουργίας του νέου γηπέδου, η οποία εκδόθηκε στ’ όνομα της Ερασιτεχνικής. Η δεύτερη αφορά την αδειοδότηση των αγώνων που θα δίνει στο γήπεδο η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Και στις δύο άδειες υπάρχει τουλάχιστον από μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια τις οποίες θα σχολιάσουμε παρακάτω.

Για λόγους σασπένς (σκηνοθεσίας) ας ξεκινήσουμε με το θέμα των 200 θέσεων πάρκινκ που με βάση τον νόμο είναι προ-απαιτούμενο της Άδειας Λειτουργίας και σας είχαμε υποσχεθεί την προηγούμενη Πέμπτη. Δεδομένου ότι εντός του νέου μας γηπέδου ΔΕΝ ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες από το νομοθετικό πλαίσιο θέσεις στάθμευσης αναλογικά με την χωρητικότητα, υπήρξε η υποχρέωση να δημιουργηθούν αυτές σε ιδιόκτητο ακίνητο σε απόσταση 1 χλμ. απ’ αυτό.

Προσοχή! Το 2014 που ψηφίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη ο Μελισανίδης θεωρούσε πως την εκμετάλλευση του γηπέδου θα την είχε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» την οποία θα ήλεγχε εκείνος. Έτσι, τα κέρδη θα πήγαιναν κατευθείαν στην τσέπη του. Διακόσιες θέσεις πάρκινκ απαιτούν συνολική έκταση περίπου 6 στρεμμάτων. Ένα τόσο μεγάλο οικόπεδο έχει στην ιδιοκτησία του ο Μελισανίδης δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα εκεί που βρίσκεται πρατήριο τη AEGEAN. Ώστε θα συνδύαζε το πάρκινκ με το πρατήριο (όπως έλεγαν όσοι ήξεραν το παρασκήνιο).

Δυστυχώς, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του δεν πρόσεξαν πως για να χρηματοδοτήσει το Δημόσιο (η Περιφέρεια Αττικής στην περίπτωση μας) το γήπεδο αυτό έπρεπε ν’ ανήκει (τυπικά τουλάχιστον) στο Σωματείο και όχι σε Α.Ε. Γι’ αυτό και πριν την υπογραφή της σύμβασης για την χρηματοδότηση της Β’ Φάσης Κατασκευής (τα περίφημα 20 εκ. του Σγουρού που ωστόσο δεν τον επανεξέλεξαν) ανακλήθηκε το Παραχωρητήριο του Σωματείου στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.».

Έτσι, με τα νέα δεδομένα για να τηρηθεί η υποχρέωση της δημιουργίας 200 θέσεων στάθμευσης θα χρειαζόταν μια πολύ σημαντική οικονομική θυσία είτε από τον ιδιοκτήτη του γηπέδου (το Σωματείο) είτε από τον Μελισανίδη. Θυσία που μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί (και κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί) θέτοντας σε νομική αμφισβήτηση την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας (τουλάχιστον όσο ΔΕΝ αλλάζει η συγκεκριμένη διάταξη). Δυστυχώς, για τον Μελισανίδη δεν είναι στην Κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να του κάνει την εκδούλευση.

Σχετικά με τις δύο Άδειες τώρα.

Αυτό που προκύπτει από την Προσωρινή Άδεια που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής είναι πως η μέγιστη χωρητικότητα είναι 31.100 θέσεις καθημένων έναντι των 30.528 της Οικοδομικής Άδειας. Καλό θα ήταν να μας δοθεί μια εξήγηση για τις 572 παραπάνω θέσεις που βρέθηκαν στο νέο γήπεδο, οι οποίες είναι παραπάνω απ’ όσες προβλέπονταν στην Οικοδομική Άδεια ακόμη και αν προσθέταμε τις θέσεις που αφαιρέθηκαν για τη δημιουργία των «δημοσιογραφικών θεωρείων» (384).

Ωστόσο, αυτό που προκύπτει από την παροχή Άδειας Διεξαγωγής Αθλητικών Συναντήσεων στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι πολύ περισσότερο σημαντικό από την αύξηση των θέσεων του γηπέδου. Κοιτώντας στα «σχετικά» και ειδικότερα από το τελευταίο Ν.14.

Εκεί, λοιπόν, αναφέρεται πως η Περιφέρεια Αττικής για να δώσει άδεια στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να διεξάγει αγώνες στην ΟΡΑΡ ARENA έλαβε υπ’ όψη της το από 01/07/2022 Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταξύ της Π.Α.Ε. και της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»!!!

Γεννούνται, λοιπόν, τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Τι προβλέπει αυτό το Ιδιωτικό Συμφωνητικό;
  • Γιατί συμβάλλεται η Π.Α.Ε. με την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και όχι με την Ερασιτεχνική;
  • Πως νομιμοποιείται η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να υποκαταστήσει την Ερασιτεχνική;
  • Το κείμενο αυτού του Ιδιωτικού Συμφωνητικού το εξέτασε η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να εξετάσει αν παραβιάζει την ανάκληση του Παραχωρητηρίου από την Ερασιτεχνική στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσει η δημοσίευση του πλήρους κειμένου του εν λόγω Ιδιωτικού Συμφωνητικού. Το μόνο που απομένει μέχρι τότε είναι αν θα το κάνετε από μόνοι σας ή θα το κάνουν άλλοι.

Αντί επιλόγου, ευχόμαστε σ’ όσους πάνε στα αυριανά «θυρανοίξια» (ούτε εκκλησία να ήταν) να περάσουν υπέροχα και να μην έχουμε οποιουδήποτε τύπου παρατράγουδα. Όσο για τον λογαριασμό αυτόν θα τον δούμε προσεχώς.

29 Σεπτέμβρη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 382 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΚ (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 01/07/2022;)