Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

SUPER LEAGUE: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

SUPER LEAGUE: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
(ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

Ένας θεσμός είναι τόσο επιτυχημένος όσο ο μηχανισμός που τον υποστηρίζει. Από την άποψη αυτή δεν είναι διόλου περίεργο ότι το Ελληνικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου είναι τόσο χάλια. Για την ακρίβεια υπάρχουν παραπάνω από ένας λόγοι που είναι τόσο χάλια για τόσα πολλά χρόνια. Από τη μιά είναι ο έλεγχος και η ποιότητα της διαιτησίας. Από την άλλη είναι η Διοργανώτρια Αρχή. Στην περίπτωση μας αρχικά η Ε.Π.Α.Ε. και στη συνέχεια η διάδοχος της SUPER LEAGUE.

Η SL όπως και η προκάτοχος της Ε.Π.Α.Ε. έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης για τις ομάδες, τους οπαδούς και τους δίχρωμους «χατζηαβάτηδες». Δεδομένου, ότι αποτελεί συνεταιρισμό των ομάδων που συμμετέχουν στην Α’ Εθνική η εικόνα της και πολύ περισσότερο η λειτουργία της είναι το μέτρο αποτυχίας του Πρωταθλήματος. Αποτυχία, η οποία χρεώνεται (τα κακά χρεώνονται, τα καλά πιστώνονται) και σ’ αυτούς που ηγούνται του συνεταιρισμού.

Από την προεδρία της SL έχουν περάσει στελέχη όλων των ομάδων με πενιχρότατα αποτελέσματα. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλη τη λίστα με τους Προέδρους της. Απ’ αυτούς θα ξεχωρίσουμε τους: Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κώστα Πηλαδάκη, Νίκο Πατέρα και Βαγγέλη Μαρινάκη οι οποίοι είχαν άμεση ή έμμεση μετοχική σχέση με μια από τις ομάδες του συνεταιρισμού.

Σήμερα στην προεδρία βρίσκεται για 2η φορά ο Β. Μαρινάκης. αναδείχθηκε Πρόεδρος εξαιτίας της ψήφου των μικρομεσαίων ομάδων οι οποίες μόλις είχαν λάβει χορηγία από την επιχείρηση του με αντικείμενο τις διαδικτυακές πωλήσεις. Όπως κάθε πετυχημένος επιχειρηματίας έτσι και ο Μαρινάκης θα έκανε την SL «Βασίλισσα». Ωστόσο, τόσο καιρό μετά και έχοντας ολοκληρωθεί ο Α’ Γύρος ενός από τα πιο ενδιαφέροντα Πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων (κυρίως επειδή για τη ώρα ο Π.Α.Ο. τα πάει εξαιρετικά καλά) ΔΕΝ έχει καταφέρει να βρει «κεντρικό χορηγό» (ούτε την SHOPFLIX δεν τολμά να βάλει χορηγό).

Επιπλέον, έβαλε σκοπό να φτιάξει «επαγγελματική διαιτησία» η οποία για να στηθεί απαιτεί κατ’ αρχάς μια Α.Ε. (κάτι που είναι εύκολο να στηθεί). Έλα, όμως, που για να πάρει σάρκα και οστά η «επαγγελματική διαιτησία» πρέπει να την αποδεχθούν de facto και οι υπόλοιπες ομάδες και ειδικά οι Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. και ο «Γαύρος του Βορρά». Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο πρώτα και κύρια γιατί ο Βαγγέλας κάνει του κεφαλιού του και σε τέτοια ζητήματα χρειάζεται συνεννόηση.

Ακόμη χειρότερα ο Βαγγέλας είναι σε μόνιμη κόντρα με τον «άνθρωπο του Ιβάν Σαββίδη» τον Μπαλτάκο ο οποίος είναι πλέον Προέδρος της Ε.Π.Ο. Έκανε τη χαζομάρα να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένος και έτσι να εκτεθεί εξαιτίας ενός τυπικού ζητήματος. Κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο και δείχνει ότι ο Βαγγέλας δεν υποστηρίζεται από επιτελείο που να ξέρει τι του γίνεται ή ο ίδιος δεν παίρνει από λόγια.

Ήταν να γίνει μια συνάντηση για να συζητηθεί η «επαγγελματική διαιτησία». Όμως, η συνάντηση ΔΕΝ θα γίνει επειδή πολύ λογικά η Ε.Π.Ο. (Μπαλτάκος) ζήτησε από τη SL (Μαρινάκη) ένα Πρακτικό Δ.Σ. το οποίο θα εξουσιοδοτούσε όσους πήγαιναν στη συνάντηση να εκπροσωπήσουν τον συνεταιρισμό. Τέτοιο Πρακτικό, όμως, ο Βαγγέλας ΔΕΝ μπορούσε να επιδείξει όχι επειδή δεν γινόταν να σκαρώσει ένα επί τόπου αλλά γιατί θα χρειαζόταν τη σύμπραξη και των άλλων τριών την οποία ήξερε πως δεν θα του έδιναν. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να είσαι «πυρηνικός επιστήμονας» για να καταλάβεις ότι οι άλλοι τρείς ήταν αν όχι σε συνεννόηση τουλάχιστον σ’ επαφή με τον Μπαλτάκο, οπότε…

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβει ακόμη και ο πιο αφελής (χαζός) ή αυτός που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση τους λόγους που το Ελληνικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου φυτοζωεί και δεν μπορεί να δει μια άσπρη μέρα. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβουν όλοι πως όσο συνεχίζεται αυτό το «θέατρο του παραλόγου» το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα θα έχουν οι δηλώσεις των στελεχών των Π.Α.Ε. για τη διαιτησία (όχι μόνο των δικών τους αγώνων αλλά και των «άλλων»).

Οι κόντρες αυτές μπορεί να είναι το «αλατοπίπερο» που νοστιμίζει το «κυρίως πιάτο», αλλά στο τέλος της ημέρας μετατρέπεται στο βαρίδι που τραβά όλους στον πάτο. Έναν πάτο που τους χωρά όλους και τ’ αποτελέσματα του οποίου γίνονται φανερά κάθε φορά που οι ομάδες μας βγαίνουν στην Ευρώπη ανεξάρτητα αν παίζουν για το CHAMPIONS, το EUROPA ή το CONFERENCE LEAGUE.

02 Δεκέμβρη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 59 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου SUPER LEAGUE: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)