Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ; (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ. ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ;
(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ. ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ)

Δεδομένου ότι όλα γίνονται με (και για) τα λεφτά είναι μεγάλος πόνος να πρέπει να καλύψεις σειρά υποχρεώσεων και να μην έχει τ’ απαραίτητα κονδύλια. Δυστυχώς, αυτή είναι η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια. Για άλλη μια φορά η Ε.Ο.Κ. του Λιόλιου δεν είναι σε θέση όχι μόνο να καλύψει εγκαίρως τις πάγιες υποχρεώσεις της, αλλά και δεν έχει εξοφλήσει το περσινό πριμ του 1 εκ. για το Χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έτσι, είναι απολύτως φυσικό που δυσκολεύεται να βρει τις 500 χιλ. Ευρώ που απαιτούνται για να πληρωθεί η ασφάλεια του Γιάννη Αντετοκούμπο προκειμένου αυτός να παίξει με την Εθνική Ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Ουκρανία και Ισπανία (βλέπε εδώ).

Βλέπετε μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες (εκτός και εντός) από Ρουμανία και Πορτογαλία η πρόκριση της Εθνικής Ομάδας τίθεται εν αμφιβόλω. Η συμμετοχή του Γιάννη είναι πλέον απολύτως απαραίτητη. Ο επαπειλούμενος αποκλεισμός (είτε έρθει είτε όχι) είναι μια ακόμη διοικητική αποτυχία του Λιόλιου. Ήδη, η Ομοσπονδία δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει εγκαίρως τους μισθούς του προσωπικού της και να πληρώσει το πριμ για το περσινό Χάλκινο. Ωστόσο, η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο την Διοίκηση της Ε.Ο.Κ.▪ βαραίνει επίσης και όσους με τη στάση τους ανέχονται αυτή την κατάσταση.

Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει κάποιος είναι να νομίζει πως μη αντιδρώντας και παράλληλα προσπαθώντας για το καλύτερο μ’ όσα μέσα έχει προσφέρει (ή τουλάχιστον δεν κάνει κακό). Μια τέτοια περίπτωση είναι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος κάνοντας τα χατίρια συγκεκριμένων έφτασε να χρεωθεί τα χάλια της. Ο Βασίλης δεν είναι ένας «προπονητής της σειράς» για να μην ορθώνει το ανάστημα του. Συνεπώς, είναι και αυτός υπεύθυνος (αν και όχι στον ίδιο βαθμό με τον Λιόλιο) και δεν μπορεί «να βγει από το κάδρο των ευθυνών».

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Λιόλιος θα βρει τα 500 χιλιάρικα που απαιτούνται για να πληρωθεί η ασφάλεια του Γιάννη, μιας και η ξεφτίλα σε περίπτωση μη πρόκρισης θα είναι ανυπόφορη. Πιθανότατα να του τα δώσουν ως «ταμειακή διευκόλυνση» οι Αφοι Αγγελόπουλοι. Πιθανότατα ο Γιάννης θα παίξει και «με την βοήθεια του Θεού» η Εθνική Ομάδα θα πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο. Όμως, σε κάθε περίπτωση η ανικανότητα, η προχειρότητα και η κακοδιαχείριση των υποθέσεων (κυρίως των οικονομικών) της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται σύντομα ν’ αλλάξει.

Ακόμη περισσότερο δεν είναι σίγουρο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την έξωση του Λιόλιου από την Ε.Ο.Κ. μιας και το σύστημα που έχει καταλάβει την Ομοσπονδία θα βρει έναν άλλο «χρήσιμο ηλίθιο» να τον αντικαταστήσει. Έναν «χρήσιμο ηλίθιο» που μπορεί να «κρατά τα προσχήματα» λιγότερο από τον Λιόλιο. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

27 Ιούλη 2026
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 7 φορές