Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ο’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ο’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ)

Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του όταν αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης κάνει μια ενδεικτική των προθέσεων του δήλωση για να μάθουν και οι υπόλοιποι «τι καπνό φουμάρει». Βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ψηφοφόροι έχουν ήδη μια ιδέα περί του πολιτικού μας. Θεωρητικά μια τέτοια δήλωση είναι δεσμευτική για τον πολιτικό μας, τουλάχιστον μέχρι να την τροποποιήσει. Στην δική μας όμως περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο καθώς το πρόσωπο του οποίου τα κατορθώματα (αλλά και τα λάθη) ιστορούμε δηλώνει «Αριστερός».

Υποτίθεται ότι οι «Αριστεροί» πολιτικοί δεσμεύονται από την Μαρξιστική Θεωρία και πως υποτάσσονται στις κομματικές αποφάσεις (το Κόμμα έχει πάντα δίκιο). Έτσι δεν έχουν (ή σωστότερα δεν θα έπρεπε να έχουν) «προσωπική ατζέντα» η οποία να διαφοροποιείται έστω και λίγο από την «γραμμή του κόμματος». Αν και όταν αυτό συμβαίνει δεν αποτελεί απλώς μια παρέκκλιση (όπως στα «αστικά κόμματα») αλλά κάτι πρωτοφανές για το οποίο τόσο η πολιτική καταδίκη όσο και η κομματική απομόνωση είναι δεδομένες.

Ο Σταύρος Κοντονής αν και ανέλαβε το Υπουργείο Αθλητισμού σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, ωστόσο ανέλαβε με τις καλύτερες πολιτικές προϋποθέσεις. Εξ’ αιτίας της πολιτικής συγκυρίας και της πλήρους απαξίωσης του «παλαιού» πολιτικού συστήματος/κατεστημένου ο Σταύρος Κοντονής είχε την ευκαιρία να μπορεί να συγκρουστεί με παγιωμένες για χρόνια καταστάσεις (όπως στην Ε.Π.Ο.) χωρίς να υπάρξουν πολύ μεγάλες αντιδράσεις (εκτός από τους άμεσα θιγόμενους). Άλλωστε το κλίμα ειδικά στον ποδοσφαιρικό χώρο είχε αρχίσει ήδη ν’ αλλάζει. Τα σκάνδαλα που εξ’ αιτίας των Αμερικάνικων Αρχών είχαν αποκαλυφθεί σε UEFA & FIFA τους αφαίρεσαν κάθε διάθεση για σοβαρή αντίσταση. Έτσι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να βάλει μπροστά το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Αθλητισμό. Τουλάχιστον αυτό περίμεναν οι «σύντροφοι» του να κάνει.

Όσο ήταν στην Αντιπολίτευση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε διακηρύξει την πρόθεση του ν’ αλλάξει τα πάντα στον Αθλητισμό. Κάποιοι είχαν πιστέψει πως θα το έκανε. Στο κάτω-κάτω διέθετε πολλά μέλη με πλούσια εμπειρία από τον συγκεκριμένο χώρο. Μέλη που γνώριζαν «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις κακοδαιμονίες που θα συναντούσαν ως Κυβέρνηση. Μέλη που υποτίθεται ότι από τη στιγμή που είχαν μυριστεί την εξουσία θα έπρεπε να είναι έτοιμα ν’ αναλάβουν. Ποιος δεν θυμάται τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για αλλαγή του εκλογικού συστήματος των Ομοσπονδιών μέσω της καθιέρωσης της «απλής και άδολης αναλογικής». Ποιος δεν θυμάται τον καθορισμό ανώτατου ορίου θητειών ανά πρόσωπο.

Από την πλευρά του ο κυρ-Σταύρος θα ήταν κάτι εύκολο ν’ ακολουθήσει την «γραμμή του κόμματος» και να παρουσιάσει ένα νέο «Αθλητικό Πλαίσιο» που να ρυθμίζει «από το μηδέν» όλους τους τομείς του Αθλητισμού (Σχολικού, Μαζικού, Ερασιτεχνικού & Επαγγελματικού). Το πολύ-πολύ σε κάποια σημεία του το νέο «Αθλητικό Πλαίσιο» να ερχόταν σε αντίθεση με το Σύνταγμα και να έπρεπε να τροποποιηθεί, αλλά γι’ αυτό δεν υπάρχει και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το ΣτΕ; Ο Κοντονής όμως θα είχε κάνει το «κομματικό και πολιτικό του καθήκον» και θα ήταν ήσυχος τόσο με τη συνείδηση του όσο και με τους συντρόφους του.    

Έλα όμως που δεν ήθελε να κάνει τα εύκολα, αλλά ήθελε ν’ αποδείξει την αξία του. Και αυτό γίνεται μόνο όταν κατορθώνεις κάτι δύσκολο, όπως για παράδειγμα να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Αυτό όμως γίνεται μόνο στην θεωρία και στην φαντασία καθενός μας όπου είμαστε παντοδύναμοι και κανείς δεν μας αντιστέκεται για πολύ˙ όχι στην πραγματικότητα. Πιθανόν να προσπάθησε να φτιάξει ένα νέο «Αθλητικό Πλαίσιο» το οποίο θα ήταν πλήρες και δεν θα δημιουργούσε κόντρες και αντιθέσεις μ’ όλους τους εμπλεκομένους.

Προφανώς και θα έπρεπε να συγκρουστεί με κάποιους, ειδικά αν θα ήθελε να «φτιάξει τ’ όνομα του». Για τον λόγο αυτό είχε από την αρχή επιλέξει να έρθει σε σύγκρουση με την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. η οποία στη συγκεκριμένη συγκυρία εκτός από «πιασάρικος» ήταν και εύκολος στόχος. Γνωρίζοντας ο κυρ-Σταύρος πως απ’ όλα όσα χρειάζονται για ν’ αλλάξει «το κατεστημένο της Ε.Π.Ο.» αυτός δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα, είχε τάξει δημοσίως πως θα βοηθούσε αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα των εκλογών στις Ομοσπονδίες και ειδικά στην περίπτωση της Ε.Π.Ο. «ανοίγοντας» ταυτόχρονα και την εκλογική της βάση.

Όπως όμως αποδείχθηκε ο Σταύρος Κοντονής δεν τήρησε τον λόγο του, τουλάχιστον ως προς το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος είχε θέσει. Σαν άλλος «νυμφίος» που έχει «στήσει» όσους υπολόγιζαν πάνω του (τις «μωρές παρθένες») έχει αρχίσει να δημιουργεί ερωτήματα για τις πραγματικές του προθέσεις.

Κάποιοι λένε πως άργησε σκόπιμα να φέρει τον νέο «Αθλητικό Νόμο» γιατί τα βασικά του σημεία για το εκλογικό σύστημα και το όριο στις θητείες είναι αντισυνταγματικά. Κάποιοι άλλοι για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπάρχουν Ομοσπονδίες στις οποίες ακόμα και με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε «απλή αναλογική» τίποτα δεν θ’ άλλαζε στην ουσία. Έτσι ο «πονηρός» Κοντονής απέφυγε να χρεωθεί μια «πολιτική ήττα». Δεν είναι λίγο να «σκίζεσαι» ν’ αλλάξεις τον τρόπο εκλογής και παρ’ όλα αυτά να ξαναβγαίνουν οι ίδιοι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όπου έχουν γίνει μέχρι τώρα εκλογές επανεκλέχθηκαν οι νυν Διοικήσεις.

Είναι δε τέτοια η κατάσταση σε κάποια αθλήματα, που όποιος και να ηγηθεί της αντιπολίτευσης δεν έχει και πολλές ελπίδες νίκης. Για παράδειγμα ποιος δεν θυμάται όλον αυτόν τον «κακό χαμό» που σκόπιμα ενορχηστρώθηκε για να πληγεί ο Βασιλακόπουλος μπας και χάσει τον έλεγχο της Ομοσπονδίας Μπάσκετ; Θυμάστε τι γράφτηκε και τι ειπώθηκε για την μονομερή απόφαση του Κοντονή να βαφτίσει το Κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. σε «Νίκος Γκάλης». Όλως τυχαίως εκείνες τις μέρες κυκλοφορούσε η φήμη (για να μετρηθούν οι αντιδράσεις) ότι ο Ν. Γκάλης θα κατέβαινε στις εκλογές της Ομοσπονδίας απέναντι στον Βασιλακόπουλο.

Το ότι το σχέδιο ναυάγησε αύτανδρο είναι πλέον γνωστό από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ομοσπονδία. Ήταν δε τέτοιο το ποσοστό που παρέπεμπε στην δημοτικότητα του Τσίπρα στις 25 Γενάρη του 2015. Φυσικά, την εξέλιξη αυτή ο κυρ-Σταύρος την είχε προβλέψει και γι’ αυτό λένε οι «άσπονδοι» φίλοι του δεν εκδήλωσε καμία πρόθεση να καταθέσει εγκαίρως τον νέο «Αθλητικό Νόμο» σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πάντως εμείς του έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη πως θα κάνει ότι μπορεί για να φέρει την αλλαγή στον Ελληνικό Αθλητισμό. Είναι σίγουρο πως θα κάνει «ότι περνά από το χέρι του». Που ξέρετε μπορεί ν’ αναβάλλει πάλι το Πρωτάθλημα ως μέσο πίεσης για να διορίσουν η UEFA & η FIFA «Διοικούσα Επιτροπή» στην Ε.Π.Ο. πηγαίνοντας παραπίσω τις εκλογές μέχρι να ευθυγραμμιστούν τ’ άστρα μπας και γίνει η «αλλαγή». Γιατί όπως κυκλοφορεί τελευταία φαίνεται πως οι εκλογές δεν θα είναι καθόλου «υγιεινός περίπατος» όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ'

 

 

27 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4109 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ο’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ)