Font Size

SCREEN

Cpanel


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
(ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα το θυμόμαστε εκτός από τη νικήτρια και για μια σειρά κακούς και καλούς λόγους. Ένας απ’ αυτούς είναι πως το Κατάρ βρίσκεται στην 4η θέση του «κατά κεφαλή Α.Ε.Π.» για το 2021. Μιλάμε για μια χώρα με πολύ πλούσιους κατοίκους. Κατοίκους που έχουν την εντύπωση (και όχι εντελώς άδικα) πως μπορούν να τ’ αγοράσουν όλα. Στο κάτω-κάτω δεν αγόρασαν την διοργάνωση από την ίδια την FIFA; Ακόμη και μια Εθνική Ομάδα θα μπορούσαν ν’ αγοράσουν.

ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ
(Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΫΝΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ)

Μέχρι της Ύφεση που ακολούθησε την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση του 2008 Μαρξιστές και Νεο-Φιλελεύθεροι τσακώνονταν για τη «σωστή» οικονομική πολιτική. Μπορούσαν να τσακώνονται γιατί στη μεν «Καπιταλιστική Δύση» η οικονομία είχε ανακάμψει μεταπολεμικά εξαιτίας των Κεϋνσιανών πολιτικών, ενώ στις χώρες υπό Σοβιετική κηδεμονία οι αγκυλώσεις και στρεβλώσεις της οικονομίας δεν είχαν δείξει ακόμα τ’ αποτελέσματα τους. Και οι δυό πλευρές ισχυρίζονταν ότι είχαν τη «λύση» για πάσα οικονομική νόσο.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»;
(ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ)

Όταν αρχίζει η δράση όλη μας η προσοχή εστιάζει σ’ αυτή και παραμερίζουμε (μέχρι το διάλλειμα) όλες τις σκέψεις που κάναμε μέχρι τότε. Έτσι και με το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν υπάρχουν πολλοί που να είναι σε θέση να προσεγγίσουν σωστά ένα οποιοδήποτε ζήτημα και τα κείμενα τους ν’ αποτελέσουν βάση για σκέψη. Ένας απ’ αυτούς τους λίγους είναι ο Κώστας Κεφαλογιάννης. Το τελευταίο του κείμενο αφορά τον «φόρο αίματος» που απαιτήθηκε για να πραγματοποιηθεί το Π.Κ. του Κατάρ.

ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΓΗΠΕΔΟ;
(Ή ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Ο κόσμος πάει μπροστά (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται) επειδή η γνώση και η εμπειρία μοιράζονται. Οπότε η ανταλλαγή απόψεων, οι επισκέψεις σε εγκαταστάσεις για να δεις από πρώτο μάτι πως γίνονται τα μεγάλα έργα είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδικασίας. Βέβαια για τις επισκέψεις πρέπει να έχεις πρόσκληση, αλλά αυτό είναι σχετικά πιο εύκολο από το να κτίσεις αυτό που ποθεί η ψυχή σου. Μια πρόσκληση σαν αυτή που δέχτηκε (και αποδέχτηκε) ο «Διοικητικός Ηγέτης» του Ο.Φ.Η. Μιχάλης Μπούσης (βλέπε εδώ).

ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
(ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤ)

«Δει, δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων.», συμπέραινε ο Δημοσθένης πριν από 2.371 χρόνια. Προφανώς, το συμπέρασμα αυτό ίσχυε και πριν από το 349 Π.Χ. όταν και εκφωνήθηκε ο Α’ Ολυνθιακός. Άλλο, όμως, είναι να το ξέρεις και εντελώς διαφορετικό είναι να το ακούς από άτομο με κύρος. Ωστόσο, το σημαντικότερο της φράσης αυτής είναι το περιεχόμενο του «δεόντων».

ΟΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ
(ΠΩΣ ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ)

Είναι «κοινό μυστικό» πως οι πλούσιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ελεύθερους α κάνουν ότι νομίζουν μιας και μπορούν να υπολογίζουν πως όλο και κάποιος θα βρει τρόπο να τους σώσει. Στο κάτω-κάτω διαθέτουν μια σειρά από ομήρους οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη αξία για το πολιτικό σύστημα μιας και μεταφράζονται σε ψηφοφόρους. Έτσι στην πράξη σπάνια κάποιος από την κάστα του πληρώνει ο ίδιος για τα εγκλήματα (με ή χωρίς «») που είτε έχει διαπράξει ιδίοις χερσί ή έχει διατάξει.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική