Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΕΛΙΚΑ Ο «ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ» ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΛΙΚΑ Ο «ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ» ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ;)

Την προηγούμενη Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016 είχαμε γράψει σχετικά με μια από τις διατάξεις του «Πτωχευτικού Κώδικα» τον οποίο υπέγραφε ο Σταύρος Κοντονής ως Υπουργός Δικαιοσύνης (βλέπε εδώ). Συγκεκριμένα είχαμε αναφερθεί στο άρθρο 56Α’ το οποίο προέβλεπε την μείωση της παραγραφής για αναπλήρωση ελλείμματος από την 20ετία που ισχύει γενικά στην 10ετία. Η συγκεκριμένη διάταξη είχε (όχι χωρίς λόγο) θεωρηθεί «ύποπτη» όχι μόνο από εμάς, αλλά κυρίως απ’ όσους έδωσαν αγώνα για ν’ αποσυρθεί.

Σήμερα επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη τελικά αποσύρθηκε και δεν περιελήφθη τελικά στον «Πτωχευτικό Κώδικα» όπως μπορείτε να δείτε από το κείμενο που ψηφίστηκε τελικά (βλέπε εδώ).

Όπως σημειώναμε και στο κείμενο μας της 21ης Δεκέμβρη 2016 ο Κοντονής θα χρεωνόταν (για κακό) ή θα πιστωνόταν (για καλό) οτιδήποτε σε σχέση με την νέα του θέση είτε ήταν υπεύθυνος είτε όχι για αυτό. Έτσι κι αλλιώς ειδικά στις μεταβατικές περιόδους που προηγούνται ή έπονται της αλλαγής Υπουργού, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που μεταφέρονται από τον έναν στον άλλο. Οπότε θα ήταν άδικο τόσο να του χρεώσουμε την συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 56Α’) όσο και να του πιστώσουμε την απόσυρση της.

Μια απόσυρση η οποία όπως μαθαίνουμε ζητήθηκε από πολλούς Βουλευτές (και όχι μόνο Κυβερνητικούς). Ωστόσο όπως μάθαμε για την συγκεκριμένη διάταξη το Υπουργείο έδωσε μάχη για να περάσει, καθώς της αρχικής απόσυρσης της ακολούθησε η εκ νέου κατάθεση της πριν τελικά αυτή αποσυρθεί οριστικά.

Επειδή εμείς δεν θέλουμε -ειδικά μέρες που είναι- να είμαστε άδικοι δεν θα δεχτούμε αυτό που υπονοούν κάποιοι και δεν θα θεωρήσουμε τον Κοντονή υπεύθυνο ούτε για την αρχική σύλληψη της διάταξης, ούτε για την επανακατάθεση της. Στην περίπτωση αυτή έχουμε είτε τον «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων, είτε την «κουτοπόνηρη» προσπάθεια κάποιων να περάσουν μια «ύποπτη» διάταξη προσπαθώντας μέσω της επανακατάθεσης της να δώσουν κάποιο μήνυμα στην Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.        

Πάντως προς το παρόν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά κάποιων από τους Βουλευτές μας λειτούργησαν οδηγώντας στην απόσυρση του άρθρου 56Α’. Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε να συνεχίζουν και στο μέλλον να λειτουργούν έτσι ώστε να προασπίζεται μ’ αυτό τον τρόπο το Δημόσιο Συμφέρον. Όσο οι εκάστοτε εβρισκόμενοι στην Κυβέρνηση ξεπληρώνουν «χάρες» και «γραμμάτια» εμπνεόμενοι τέτοιες διατάξεις τόσο θα πρέπει η επαγρύπνηση ν’ αυξάνεται.

Κοντολογίς ο Σταύρος Κοντονής φάνηκε τούτη τη φορά τυχερός και δεν σύνδεσε τ’ όνομα του με μια «φωτογραφική» ρύθμιση η οποία (μαζί μ’ άλλα) θα τον οδηγούσε στην πολιτική του «πτώχευση». Όχι τίποτα άλλο αλλά θα του χάλαγε το προφίλ του «πολέμιου της διαφθοράς» που με τόσο κόπο οικοδόμησε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και όπως λένε «για ένα (καθαρό) κούτελο ζούμε».     

 

28 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4210 φορές

Σχετικά Άρθρα