Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ (Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ
(Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

Υποτίθεται ότι ξέρει από μπάλα. Υποτίθεται ότι μ’ αυτόν η Α.Ε.Κ. θα γινόταν ξανά δυνατή χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει έναν πακτωλό χρημάτων. Υποτίθεται ότι οι άλλες ομάδες θα πλήρωναν καλά λεφτά για τους παίκτες της. Υποτίθεται ότι μ’ αυτόν η ομάδα θ’ αποκτούσε υπεραξία. Μόνο που μέχρι τώρα τίποτα απ’ αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής η πιο ακριβή πώληση που έχει κάνει η ομάδα επί των ημερών του ήταν αυτή του Βράνιες, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν στα 3,5 εκ. Από κει η Α.Ε.Κ. έχει χάσει ως ελεύθερους πολλούς παίκτες, κάποιοι από τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια διαφημίζονταν ως «ταλέντα» και ως μελλοντικοί παικταράδες (για τους οποίους θα πλήρωναν οι ξένοι πολλά λεφτά).

Μετά την καταστροφική περσυνή χρονιά φαίνεται να πρυτάνευσε η άποψη πως αφού δεν γίνεται (ακόμα) ν’ αλλάξουμε ιδιοκτήτη είναι προτιμότερο ν’ αλλάξουμε όλους τους παίκτες (ακόμη και αυτούς που εκείνος έφερε στην ομάδα). Προφανώς, αυτό για να περιποιεί τιμή στην Α.Ε.Κ. θα έπρεπε οι παίκτες που φεύγουν να φέρνουν στο ταμείο της κάποιο αξιόλογο καθένας τους ποσό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προκύπτει όπως άλλωστε αποδεικνύει το εκδικητικό ξεπούλημα του Μπακασέτα.

Όπως δεν προκύπτει και από την αποχώρηση του Λαμπρόπουλου για μια καλύτερη ποδοσφαιρικά γη. Προφανώς και η απώλεια του συγκεκριμένου παίκτη δεν είναι από τις μεγαλύτερες μιας και η Α.Ε.Κ. τον πήρε χωρίς να πληρώσει από τον Πανιώνιο. Ωστόσο, σε συνδυασμό με περιπτώσεις που «ήρθαν και δεν ακούμπησαν» όπως ο Γιαννιώτας και για τις οποίες έγινε προσπάθεια να εμφανιστούν ως επιτυχία κάθε άλλο παρά έχει επιβεβαιωθεί η φήμη ότι ο «Τίγρης» είναι «ποδοσφαιρόφατσα».

Από την άλλη λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ν’ αγοράζουν φθηνά και να πουλάνε ακριβά. Γι’ αυτό και αισθανθήκαμε μεγάλη σιγουριά όταν διαβάσαμε τις δηλώσεις του επανακάμψαντα(;) Αδαμίδη. Αν μη τι άλλο η εμπειρία του ν’ αφήνει «ελεύθερους» παίκτες όπως ο Τζιμπούρ και ο Μανωλάς είναι πολύτιμη ακόμα και για τον «Τίγρη».

Ωστόσο. Μπορεί φέτος η Α.Ε.Κ. ν’ αποκτήσει όχι μόνο παίκτες που να την δυναμώσουν σοβαρά, αλλά και να έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης. Ακόμη περισσότερο στον πολύ χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη λήξη των μεταγραφών μπορεί να υπάρξουν προτάσεις για την πώληση παικτών όπως ο Μπάρκας, ο Μάνταλος και ο Γαλανόπουλος. Τότε (και αν) αναλόγως του ποσού που θα «κλείσει» η μεταγραφή θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Υ.Γ. Τα δημοσιεύματα ότι τάχα η Α.Ε.Κ. έβαλε μυαλό από τις περιπτώσεις των μέχρι τώρα δανεικών και πως τα χρήματα που γλύτωσε από τους δανεισμούς τους θα τα «επενδύσει» σε καλούς και ακριβούς παίκτες είναι (αν δεν επιβεβαιωθούν) μόνο και μόνο για προπαγάνδα. Το κακό για τον τρόπο που λειτουργεί η Α.Ε.Κ. είναι ότι προσπαθεί ν’ αγνοεί παντελώς τους μανατζαραίους των «καλών και ακριβών» παικτών. Αυτή η τακτική, όμως, σπανίως επιτυγχάνει. Οπότε, αυτό που μένει είναι να παραδοθεί στα χέρια κάποιου μάνατζερ ο οποίος και θα την «τροφοδοτεί» με δικούς του παίκτες. Η άλλη επιλογή είναι να κυνηγά «παίκτες λαχεία» τους οποίους και θα προσπαθεί να εμφανίσει ως φερέλπιδες και ως «μεγάλα λαχεία».

12 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2913 φορές