Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε.)

«Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» λέει το τραγούδι. Τίποτα δεν είναι πιο αληθινό από αυτό. Φέρτε για μια στιγμή στη μνήμη σας κάθε περίπτωση που πολυ-διαφημίστηκε ως προς τα αποτελέσματα της και συγκρίνετε τις προσδοκίες με τ’ αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές η διάψευση των προσδοκιών ήταν τόσο μεγάλη που κατέληξε σε μαζικά ψυχικά τραύματα, τα οποία με τη σειρά τους λειτουργούν ως μια μόνιμη προειδοποίηση-υπενθύμιση-αποτροπή για τυχόν επανάληψη των ίδιων καταστάσεων στο μέλλον. Βέβαια, αυτό είναι ένας «αφορισμός» αφού δεν είναι όλες οι (αποτυχημένες) περιπτώσεις ίδιες. Επιπλέον, ο πλέον σημαντικός παράγοντας είναι η επιλογή του «σωστού» συνεργάτη για κάθε εγχείρημα όπως επίσης και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ιδιαιτέρως σημαντικές γιατί πάνω σ’ αυτές (ή πιο σωστά στην εντύπωση που έχει κάθε πλευρά γι’ αυτές) οικοδομούνται οι εκατέρωθεν προσδοκίες. Προσδοκίες οι οποίες όταν δεν επιβεβαιωθούν οδηγούν σε σταδιακή ψύχρανση των σχέσεων και τελικά σε «διαζύγιο». Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση είναι αυτή του Γρηγόρη Σαράντη με τις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. Η είσοδος του επιχειρηματία στην καθημερινότητα της ομάδας και ειδικά η ενασχόληση του αποκλειστικά με τις Ακαδημίες διαφημίστηκε ως η αρχή μιας νέας «χρυσής εποχής» για τις Ακαδημίες της ομάδας (βλέπε εδώ), την οποία προφανώς ΔΕΝ μπορούσε από μόνος του να φέρει ο Μελισσανίδης (γι’ αυτό και χρειαζόταν συμπαραστάτη)!

Αρκούσε μια απλή μόνο ανάγνωση και σε συνδυασμό μ’ ότι διέρρεε (και ήταν απολύτως αληθινό) και αποκαλυπτόταν πως ο Σαράντης ασχολήθηκε με τις Ακαδημίες για πολύ προσωπικούς λόγους. Ο επιχειρηματίας έχει γιό ο οποίος κυνηγά τ’ όνειρο του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έτσι, έψαχνε μια πρόσβαση σε μια «μεγάλη ομάδα» για να έχει το βλαστάρι του την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Την ευκαιρία αυτή του την έδωσε ο Μελισσανίδης, ο οποίος με μεγάλη του χαρά του εκχώρησε τις Ακαδημίες (για τις οποίες η Π.Α.Ε. παίρνει λεφτά από την UEFA) με την προϋπόθεση να βάλει λεφτά στο προπονητικό φτιάχνοντας 3 γήπεδα (και όχι μόνο).

Στην πορεία οι προσδοκίες του Σαράντη άρχισαν να διαψεύδονται, μέχρι που να ψυχρανθούν οι σχέσεις του με τον «Διοικητικό Ηγέτη» και να πάρει την απόφαση να «την κάνει» (βλέπε εδώ). Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό, γι’ αυτό άλλωστε και το μαντρόσκυλο της οπαδικής εξημέρωσης που ακούει στο όνομα «Κετσέ» του είχε επιτεθεί γιατί δεν έφτιαχνε τα 2 γήπεδα που είχε υποσχεθεί. Παραμερίζοντας όλες αυτές τις μικρότητες (που είναι πολύ ουσιαστικές οικονομικά για τον «Τίγρη») και τα ξεκατινιάσματα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ουσία του ζητήματος.

Και η ουσία έχει σχέση με το ποιος νέμεται τα έσοδα των Ακαδημιών. Οι οποίες Ακαδημίες είναι της Α.Ε.Κ. και όχι των προσώπων που τις διοικούν. Στις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. που λειτουργούν με το παραχωρημένο από την Ερασιτεχνική σήμα έρχονται οι γονείς με τα παιδιά τους επειδή είναι της Α.Ε.Κ. και όχι του Σαράντη ή του Μελισσανίδη. Έτσι με βάση το γεγονός ότι ο Σαράντης αποχωρεί του χρόνου το Καλοκαίρι -και προφανώς μέχρι τότε θα κάνει κουμάντο στις Ακαδημίες- ρωτάμε:

  • Αν ο γιός του και άλλοι δύο παίκτες των Ακαδημιών που τώρα βρίσκονται στην Ισπανία για να δοκιμαστούν (και αν πείσουν να υπογράψουν εκεί) μετακομίσουν στην Ιβηρία ποιος θα καρπωθεί τα όποια οφέλη;
  • Έχει ο Σαράντης το «ελεύθερο» να «λύνει και να δένει» στις Ακαδημίες;
  • Ποιοι ήταν οι όροι της συμφωνίας Μελισσανίδη-Σαράντη;

Δεδομένου ότι η ιστοσελίδα μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ήταν (και συνεχίζει να είναι) πάντα υπέρ της διαφάνειας στη λειτουργία της ομάδας και δεν εννοεί σημαντικές λειτουργίες της να εκχωρούνται σαν προσωπικά φέουδα, καλό θα ήταν να υπήρχε μια απάντηση στα παραπάνω. Μια απάντηση που μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Ωστόσο, δεν ξέρω αν η απουσία απάντησης είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί ή το γεγονός πως όποιος επιχειρεί να συνεργαστεί με τον «Τίγρη» μετά από λίγο φεύγει τρέχοντας;    

15 Αυγούστου 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 3270 φορές