Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΑΝ Η Ε.Π.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ…)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η Ε.Π.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
(ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ…)

Δεν πιστεύω μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποιος χωρίς παρωπίδες που να μην έχει καταλάβει πως παραδοσιακά η Ε.Π.Ο. ταυτίζει το «αυτοδιοίκητο» με την «ασυδοσία». Η Ε.Π.Ο. μοιάζει σε μια γυναίκα η οποία κάνει (ειδικά στα λόγια) ότι μπορεί για να περνιέται ως αυτόνομη-ανεξάρτητη, αλλά στην ουσία έχει απόλυτη ανάγκη τη σύμπραξη-στήριξη ενός άντρα ο οποίος να πληρώνει τους λογαριασμούς της. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη των παραπάνω από την μεθόδευση της Ομοσπονδίας προκειμένου να κάνει εκλογές τώρα που βολεύει αυτούς που την ελέγχουν και όχι τότε που ορίζει η νομοθεσία. Το χειρότερο στην υπόθεση αυτή είναι όλα όσα λένε και γράφουν οι «υπερασπιστές» της (παλαιότερα ήταν «κατήγοροι» της) τα οποία είναι τουλάχιστον παράλογα.

Εν αρχή ην ο Νόμος, ο οποίος ορίζει ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες γίνονται στην «Ολυμπιακή χρονιά» αμέσως μετά την λήξη των Αγώνων όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Απ’ αυτή την διατύπωση προκύπτει ότι η θητεία είναι 4ετής.

Στην περίπτωση της Ε.Π.Ο. η 4ετής θητεία ΔΕΝ έχει συμπληρωθεί ακόμη, γι’ αυτό και στην τροποποίηση του Καταστατικού της επιχειρήθηκε να προστεθεί το 10μηνο της Επιτροπείας των UEFA & FIFA. Δυστυχώς για την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του Καταστατικού ΔΕΝ ισχύει αυτόματα και απαιτείται η έγκριση του από το Ειρηνοδικείο, το οποίο και την απέρριψε. Ωστόσο, η Ε.Π.Ο. κατ’ αρχάς έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και οχυρώθηκε πίσω από την απόφαση του Διαιτητικού «Δικαστηρίου» της, το οποίο ΔΕΝ είναι «δικαστήριο» κατά την έννοια του Συντάγματος▪ οπότε…

Οπότε προέκυψε η ανάγκη η περήφανη και ανεξάρτητη-αυτοδιοίκητη (ασύδοτη) Ε.Π.Ο. να προστρέξει στην Κυβέρνηση για να υπάρξει τροπολογία που να επιτρέπει αυτό που το Ειρηνοδικείο απαγόρευσε (ώστε να ξεπεραστεί και η απαγόρευση). Άλλωστε, ΔΕΝ θα είναι ούτε η πρώτη (αλλά ούτε και πιθανότατα η τελευταία) φορά που η Κυβέρνηση θα παρανομεί νομοθετώντας κατά το συμφέρον των ποδοσφαιρικών παραγόντων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επειδή αυτοί που παγίως ασχολούνται με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους ΔΕΝ έχουν περηφάνεια ΔΕΝ είχαν πρόβλημα να προστρέξουν για την τροπολογία στην Κυβέρνηση την οποία «πιστώνουν» (ως «επιτυχία») στον Μαρινάκη. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν ν’ απευθυνθούν στον Γεραπετρίτη και όχι στον καθ’ ύλη αρμόδιο Αυγενάκη (ο οποίος όμως πρέπει τυπικά να υπογράψει) για να μην ξεφτιλιστούν τελείως. Κάτι δεν είναι κι αυτό; Εσείς τι λέτε;

05 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2138 φορές