Στις 8:30’ το βράδυ ο 2ος της βαθμολογίας Π.Α.Ο. υποδεχόταν την 6η Λαμία σ’ ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί. Έμενε απλά να επιβεβαιωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε καθώς αν και οι «πράσινοι» είχαν από το 39’ το αριθμητικό πλεονέκτημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου για να ισοφαρίσουν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Αν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 59’ ήταν ωστόσο ανίκανοι να κρατήσουν το προβάδισμα αφού ισοφαρίστηκαν στο 68’ με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη Λαμία να παίρνει έναν ανέλπιστο βαθμό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Το βράδυ της Κυριακής στις 7 η Α.Ε.Κ. φιλοξενούσε την Κηφισιά σ’ ένα παιχνίδι το οποίο καλούνταν να «καθαρίσει» εύκολα και γρήγορα για να μην στραβοπατήσει όπως στον Α’ Γύρο. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν σοβαροί από την αρχή κερδίζοντας αποβολή και πέναλτι στο 5’ (το οποίο έχασε ο Γκαρσία). Ωστόσο, δεν άργησαν με τον Γκαρσία ν’ ανοίξουν το σκορ (19’) και να πετύχουν το δεύτερο (24’) πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια με 2-0. 1 ακόμα γκολ στο 90’ «σφράγισε» τους 3β. της νίκης.
Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας (αλλά όχι και της αγωνιστικής) ο «Γαύρος του Βορρά» φιλοξενούσε εκείνον του Νότου. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική και για τους δύο▪ κυρίως όμως για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έπρεπε να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας αν ήθελαν να έχουν τύχη για τον Τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν συμμαζεμένοι στην Τούμπα και κατάφεραν μεν να προηγηθούν (29’) αλλά να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια ισοφαρισμένοι (39’). Το β’ ημίχρονο από άποψη αποτελεσματικότητας ανήκε στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι με 3 ακόμη γκολ (54’, 83’ & 90’) πήραν εκτός από τους 3β. της νίκης και «το αίμα τους πίσω» για την τεσσάρα του Α’ Γύρου.
Στο τέλος της 23ης αγωνιστικής ο απολογισμός των «5» ήταν: 3 νίκες (Άρης, Α.Ε.Κ. & «γνήσιος Γαύρος») 1 ισοπαλία (Π.Α.Ο.) και 1 ήττα («Γαύρος του Βορρά»). Μετά τα παραπάνω παιχνίδια η βαθμολογική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: 1η η Α.Ε.Κ. με 52β., 2ος ο «Γαύρος του Βορρά» με 51β., 3ος ο Π.Α.Ο. με 51β., 4ος ο «γνήσιος Γαύρος» με 47β. και 5ος ο Άρης με 38β.
19 Φλεβάρη 2024
«πουθενάδες».