Βέβαια δεν φταίνε και αυτοί γιατί τη μια μέρα θα ξεφωνίσεις τον Δέλλα, την επόμενη θα τον αλείψεις μέλι (αφού τον έχεις προηγουμένως κάψει), την μεθεπόμενη θα γράψεις για το γήπεδο και την αντίστροφη μέτρηση του και τέλος θα έχεις και κάποια μεταγραφικά νέα (βλέπε εδώ & εδώ).
Ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου σχολίου μας δεν είναι για να «σπάσουμε πλάκα» με όσους λόγω επαγγέλματος είναι αναγκασμένοι ν’ ανακυκλώνουν ειδήσεις (όπως ο Λαζόπουλος ανακυκλώνει υλικά), αλλά να τους προειδοποιήσουμε για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Αν αισθάνεστε πολύ ευτυχείς –παρά τά όσα συμβαίνουν γύρω σας– όπως οι εν λόγω δημοσιογράφοι είναι γιατί τά επίπεδα της σεροτονίνης παραείναι υψηλά. Συνεπώς μειώστε τις σοκολάτες (ειδικά τις μαύρες), τις μπανάνες, τα ζυμαρικά κλπ. Προσοχή χαμηλά επίπεδα του εν λόγω νευροδιαβιβαστή σχετίζονται επιθετική συμπεριφορά, φόβο, κατάθλιψη και γενικά με πολλές από τις ψυχικές παθήσεις. Βρείτε λοιπόν την «μέση οδό» αν φυσικά το μπορείτε.
Αν αισθάνεστε ανυπομονησία και έξαψη για κάτι, αν αισθάνεστε ευτυχείς με την προσμονή και την επιδίωξη ενός στόχου παρά με την επίτευξη του αυτό συμβαίνει γιατί έχετε πολύ υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης. Προσοχή δημιουργεί εξάρτηση (όταν δεν υπάρχει ισορροπία με την αντίθετη της σεροτονίνη) και ενώ βοηθά στη νόσο του Πάρκινσον, αυξημένα επίπεδα προκαλούν Σχιζοφρένεια.
Αυτά για την «ΩΡΑ» τά υπόλοιπα εν καιρώ…
23 Απρίλη 2014.
παρατηρητήριο.