Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΕΞ»ΗΓΗΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΕΞ»ΗΓΗΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)

Τις περισσότερες φορές βρίσκεις απαντήσεις ή πονοκεφαλιάζεις με νέα ζητήματα απλώς και μόνο επειδή έτυχε να πας για ψώνια. Μια τέτοια είναι η περίπτωση που θα σας διηγηθώ (στον βαθμό που σας αφορά) σήμερα. Το προηγούμενο Σάββατο (12 Νοέμβρη) επισκέφτηκα ένα κατάστημα πώλησης παπουτσιών (υποδημάτων). Το συγκεκριμένο πωλούσε μόνο την μάρκα «ΠΑΡΕΞ». Εκτός από παπούτσια το κατάστημα πωλούσε και παντόφλες σε διάφορες εκδοχές με τα σήματα των ομάδων.

Ο Γαύρος, ο Π.Α.Ο. και η Α.Ε.Κ. (το κατάστημα δεν διέθετε του Π.Α.Ο.Κ.) ήταν κρεμασμένες στο ειδικό στάντ του μαγαζιού. Κοιτάζοντας καλύτερα (προσεκτικότερα) είδα πως αυτές της Α.Ε.Κ. είχαν το (νέο) σήμα της «Βασίλισσας». Δεδομένου ότι είμαι περίεργος από τη φύση μου έψαξα στο πίσω μέρος της ετικέτας τον προμηθευτή. Εκεί βρήκα μόνο την επωνυμία της εταιρείας («ΠΑΡΕΞ») χωρίς καμία περαιτέρω αναφορά στο copyright (δικαιώματα) επί του σήματος.

Εφ’ όσον ουσιαστικά η πρώτη αναζήτηση μου βγήκε άκαρπη επισκέφτηκα την ιστοσελίδα της «ΠΑΡΕΞ» στην κατηγορία BRANDS επιλέγοντας «Α.Ε.Κ.» και στη συνέχεια οποιοδήποτε από τα προϊόντα διαβάσα: «Μια συνεργασία με την ΑΕΚ που φέρει στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους μας την ένταση του γηπέδου και των συνθημάτων στην άνεση τους σπιτιού.».

Η πρώτη μου σκέψη είναι ακόμα και τώρα δεν ξεκαθάριζε το ζήτημα. Το συνοδευτικό κείμενο ήταν όπως διαπίστωσα το ίδιο και για τις 4 ομάδες. Ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά ίσως και να έβγαινε κάποιο συμπέρασμα. Κατ’ αρχάς η «ΠΑΡΕΞ» δεν έκανε λόγο για τον κάτοχο των δικαιωμάτων. Συνεπώς τα δικαιώματα τα παρείχε η ίδια η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Αμέσως μετά σκέφτηκα να επισκεφτώ και την ιστοσελίδα της Κ.Α.Ε. προκειμένου να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω την υπόθεση μου. Επέλεξα την κατηγορία MARKETING όπου και αρχικά επισκέφτηκα την σελίδα ΧΟΡΗΓΟΙ στην οποία η Κ.Α.Ε. αναφέρει τόσο τους χοργγούς όσο και τους προμηθευτές και συνεργάτες της. Δυστυχώς δεν βρήκα καμία αναφορά στην «ΠΑΡΕΞ». Τελευταία μου ελπίδα ήταν να επιλέξω το SHOP.

Υπέθετα (ηλιθιωδώς όπως τελικά αποδείχτηκε) ότι η Κ.Α.Ε. θα πωλούσε τα είδη της «ΠΑΡΕΞ» στην ηλεκτρονική της σελίδα. Εφ’ όσον οι παντόφλες δεν ανήκουν στις «ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ/ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ» θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατηγορία «ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ». Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την απογοήτευση μου όταν δεν τις βρήκα ούτε εκεί. Μαζί με την απογοήτευση αισθάνθηκα και θυμό καθώς θεώρησα (και θεωρώ ακόμα) μεγάλη βλακεία να μην υπάρχουν κάποια από τα λιγοστά προϊόντα με το σήμα της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο ψηφιακό της πωλητήριο. Όχι τίποτα άλλο αλλά πως στην ευχή θα ενημερωθούν οι ΑΕΚΤζήδες ότι κυκλοφορούν αυτές οι παντόφλες; Η μόνη περίπτωση είναι περνώντας (και δίνοντας προσοχή) από ένα μαγαζί που πουλά «ΠΑΡΕΞ».

Ψάχνοντας κανείς στο συστατικό της εταιρείας (βλέπε εδώ) βρίσκει στην 2η σελίδα του σχετικού εγγράφου τους σκοπούς της, τους οποίους και αντιγράφω:

3. Σκοπός:

1. Η δημιουργία, η οργάνωση και η διοίκηση επαγγελματικής αθλητικής ομάδας καλαθοσφαίρισης ανδρών.

2. Η οργάνωση επισήμων ή φιλικών αθλητικών αγώνων επαγγελματικού χαρακτήρα της ομάδας αυτής και η συμμετοχή της σε κάθε είδους αγώνες.

3. Η οργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στο άθλημα του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς, τους σκοπούς και τις αποφάσεις του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.

4. Η εν γένει διαχείριση οποιωνδήποτε θεμάτων αφορούν στη δραστηριότητά της αυτή.

Αφού σημειώσω το προφανές λάθος στον 3ο σκοπό (βλέπε το κίτρινο τμήμα) ο μόνος σκοπός που θα μπορούσε να «καλύψει» την εμπορική της δραστηριότητα είναι ο 4ος ο οποίος είναι τόσο γενικόλογος που χωρά τα πάντα.

Μιας όμως και η κουβέντα για την Κ.Α.Ε. είναι ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις τελευταίες της δημοσιεύσεις (και όχι μόνο) στο Γ.Ε.ΜΗ.

Ξεκινώ από μια παρ’ όλίγο δημοσίευση. Θυμάστε ότι στις 6 Οκτώβρη 2016 η Ε.Ε.Α. έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής σ’ όλες τις ομάδες της Α1 μεταξύ των οποίων και η Α.Ε.Κ. Λίγες μέρες νωρίτερα η Κ.Α.Ε. είχε προσπαθήσει να υποβάλλει ηλεκτρονικά τον Ισολογισμό της πρώτης της χρονιάς. Λέω προσπάθησε γιατί μετά τον τυπικό έλεγχο από υπάλληλο του Γ.Ε.ΜΗ. ο Ισολογισμός απορρίφθηκε.

Ωστόσο παρά τα προβλήματα με τον Ισολογισμό η Κ.Α.Ε. κατάφερε να δημοσιεύσει τα παρακάτω:

  • Μια «διόρθωση» σχετικά με το πότε πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. η κατάθεση του ιδρυτικού Μετοχικού Κεφαλαίου της (βλέπε εδώ 6η ανακοίνωση από το τέλος). Αρχικά (βλέπε 3η καταχώριση από το τέλος) στις 3 Μάρτη 2015 η Κ.Α.Ε. δήλωνε επισήμως ότι η καταβολή πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. στις 27 Οκτώβρη 2014 (βλέπε εδώ). 19 μήνες μετά η Κ.Α.Ε. δηλώνει ότι η προηγούμενη καταχώριση της ήταν λάθος και πως η πιστοποίηση έγινε στις 27 Νοέμβρη 2014, δηλαδή έναν μήνα μετά. Το μπέρδεμα (μπορεί να) οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρακτικά του Δ.Σ. κάποιες φορές συντάσσονται ετεροχρονισμένα και όχι αμέσως μετά την συνεδρίαση του. Το γεγονός όμως ότι τους πήρε 19 μήνες για να βρουν το λάθος δεν είναι και πολύ καθησυχαστικό.
  • Εκτός όμως από την παραπάνω «διόρθωση» στις 18 Οκτώβρη 2016 η Κ.Α.Ε. δημοσίευσε πρακτικό του Δ.Σ. της 17ης Μάρτη 2015 με το οποίο πιστοποιούνταν η καταβολή της Α.Μ.Κ. ποσού 245.000 Ευρώ (βλέπε εδώ). Έτσι από τον Μάρτη του 2015 η Κ.Α.Ε. έχει Μ.Κ. 490.000 Ευρώ. Βέβαια θα βοηθούσε περισσότερο να δούμε και τον Ισολογισμό της πρώτης Χρήσης της για να δούμε και το ύψος των χρεών (υποχρεώσεων ) της. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να καθυστερήσουν την δημοσίευση του για πολύ ακόμα.

Αυτά πρός ώρας. Θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν νεότερα που ν' αξίζουν αναφοράς.

Υ.Γ. Οι παντόφλες των Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. & Γαύρου αφορούσαν τα τμήματα μπάσκετ, ενώ του Π.Α.Ο.Κ. το ποδοσφαιρικό.

 

16 Νοέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 2739 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΕΞ»ΗΓΗΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)