Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΤΩΝ «ΚΕΦΤΕΔΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΤΩΝ «ΚΕΦΤΕΔΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ)

Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει (ή τουλάχιστον είχε στο παρελθόν) πολύ φαΐ. Γι’ αυτό και ενδημούν πολλές και ποικίλες «εγκληματικές οργανώσεις». Οργανώσεις σε εισαγωγικά γιατί δεν εγκληματούν πάντα παρά μόνον αν είναι αναγκασμένες (αν δεν έχουν άλλη διέξοδο). Όπως κάθε «εγκληματική οργάνωση» που σέβεται τον εαυτό της αυτή των «κεφτέδων» της Α.Ε.Κ. προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της. Στην αρχή προσπαθούν (άτεχνα) να «πάρουν στο ψιλό» όποιον δεν «κάθεται καλά» και όταν αυτό δεν πιάσει σταδιακά κλιμακώνουν προσέχοντας να μην αναφέρουν ονόματα ή να μην υπογράφουν τα κείμενα τους όταν υπάρχει κίνδυνος μήνυσης ή/και αγωγής.

Αυτός που δεν είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια αντιμετώπιση και αιφνιδιάζεται απ’ όσα ακούει να λέγονται ή/και βλέπει να γράφονται γι’ αυτόν ενδέχεται λιγότερο ή περισσότερο να συγχυστεί και να μπεί στην διαδικασία ν’ ανοίξει «διάλογο» μαζί τους. Κάνοντας κάτι τέτοιο στην ουσία παίζει το παιχνίδι τους, καθώς τους δίνει υλικό και αφορμή για επαναλαμβανόμενα υποτιμητικά σχόλια.

Αν η «απάντηση» είναι ήπια τότε αυτή εκλαμβάνεται (παρουσιάζεται) σαν «απολογία/συγγνώμη». Αν είναι επί της ουσίας τότε αντίστοιχη επιχειρείται και η ανταπάντηση τους εκτός αν δεν μπορούν να βρουν επιχειρήματα, οπότε καταφεύγουν σε γενικόλογες αερολογίες σχετικά με «το καλό της ομάδας» και τα «συμφέροντα» της. Η μόνη περίπτωση να σταματήσουν ν’ ασχολούνται με κάποιον (εκτός από κάποιες ηλίθιες σπόντες που και που) είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν κωλώνεις να τους κυνηγήσεις δικαστικά αν το κρίνεις απαραίτητο. Γι’ αυτό τον λόγο την «εγκληματική οργάνωση» που ενδημεί στην Α.Ε.Κ. την χαρακτήρισα «εγκληματική οργάνωση» των «κεφτέδων», γιατί όπως ο καλός κεφτές είναι μαλακός και διαλύεται με λίγη πίεση έτσι συμβαίνει και με τον τσαμπουκά των μελών της οργάνωσης.

Φυσικά κάθε «εγκληματική οργάνωση» χρειάζεται χρηματοδότηση και πρέπει να της παρέχεται και νομική υποστήριξη (για την οποία πάλι απαιτούνται χρήματα). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί αυτά να νοιώθουν (ή να θέλουν να νοιώθουν) έτσι, αλλά αυτό είναι μια ψυχολογική τους ανάγκη γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να επιτελέσουν το σημαντικό έργο τους. Ένα έργο που δεν είναι άλλο από την προάσπιση των συμφερόντων του Σωματείου, τα οποία ταυτίζονται μ’ αυτά του εκάστοτε «Διοικητικού Ηγέτη» του. Στην περίπτωση δε που ο τελευταίος του δίνει και το κάτι τι τους (περίπτωση Μαρινάκη) τότε η αφοσίωση τους στο Σωματείο είναι απόλυτη. Αν όχι (περίπτωση Αλαφούζου) μη έχοντας πάτρωνα χαράζουν μόνοι τους πορεία μέχρι να βρούν νέο Αφέντη.

Για να χωνέψετε τα παραπάνω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα παράδειγμα:

Έστω ότι είσαι ένας «μοναχικός λύκος» (ένας οπαδός που διατηρείς την ανεξαρτησία σου μόνο και μόνο για να μπορείς να εκφράζεις όποτε γουστάρεις την δική και μόνο άποψη) και έχεις το (κακό ενίοτε) συνήθειο να λες ότι πιστεύεις όπως σου ‘ρχεται όταν σου ‘ρχεται. Με τα χρόνια έχεις κερδίσει το δικαίωμα να μπορείς να μιλάς ελεύθερα, με αντίτιμο να σε παρουσιάζουν ως γραφικό όποτε οι απόψεις σου δεν ταυτίζονται με τις δικές τους.  

Η εικόνα που έχουν οι άλλοι για ‘σένα -ειδικά όταν δεν σε γνωρίζουν προσωπικά- είναι αυτή που δημιουργείται από τον απόηχο όσων λές και κάνεις. Όταν δε τύχει ν’ ασχοληθούν μαζί σου και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Επειδή τα Μέσα επιλέγουν αυτό που εκείνα κάθε φορά θέλουν ν’ αναδείξουν, μπορούν εύκολα και χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα να «αναδείξουν» όσα αυτά κρίνουν σκόπιμο και με τον τρόπο που αυτά (κατ’ εντολή) επιλέγουν. Εκεί που η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη είναι όταν δημοσιεύονται σχόλια που σε αφορούν με τα οποία «αναδεικνύεται» μια πράξη σου ειδικά όταν δεν έχει προϋπάρξει δική σου τοποθέτηση.

Τότε αν είσαι ευαίσθητος νοιώθεις ότι αδικείσαι από το πως σε παρουσιάζουν τα Μέσα και μπαίνεις στον πειρασμό να επικοινωνήσεις με τους «υπεύθυνους»˙ άλλοτε για να παραπονεθείς και άλλοτε για να δώσεις διευκρινήσεις, κάποιες φορές και για τα δύο. Σκοπός σου είναι να «διορθώσεις» την δημόσια εικόνα σου. Μερικές φορές αυτό πιάνει, αλλά τις περισσότερες όχι, ειδικά όταν η εικόνα που δόθηκε αρχικά από το Μέσο δόθηκε σκόπιμα (γιατί εξυπηρετεί συγεκριμένη τακτική).

Αν το πράγμα σταματούσε εδώ πιθανόν όλα θα ήταν (σχετικά) καλά. Θα δίνονταν οι αναγκαίες εξηγήσεις εκατέρωθεν και όλοι θα συνέχιζαν τις ζωές τους. Αυτό θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε σκοπιμότητα, αν οι «επαγγελματίες» του χώρου δεν εκτελούσαν συμβόλαια δυσφήμισης και απαξίωσης.

Στην περίπτωση αυτή (της δυσφήμισης και της απαξίωσης) η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την παροχή εξηγήσεων/διευκρινίσεων παρουσιάζεται κάτι σαν «δήλωση μετανοίας». Έτσι το πρόσωπο που απασχόλησε τα Μέσα εμφανίζεται ως μετανοιωμένος για την πράξη ή τα λόγια του ο οποίος σαν κατηγορούμενος στις «Δίκες της Μόσχας» ζητά τη συγχώρεση των υπολοίπων για την «προδοσία» του.

Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο θιγόμενος όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά και περνά στην αντεπίθεση καθώς όχι μόνο δεν θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι κακό˙ αλλά αντίθετα θεωρεί ότι εκείνος και όχι οι «κεφτέδες» προασπίζεται τα συμφέροντα του Σωματείου. Τότε στους «κεφτέδες» και τα «κεφτεδάκια» (που εποφθαλμιούν τη θέση των «κεφτέδων») δεν μένει άλλη επιλογή από το να τον παρουσιάσουν σαν γραφικό και αμετανόητο, ο οποίος σαν Χανσενικός (λεπρός) πρέπει ν’ απομονωθεί από τους υπόλοιπους για να μη τους μολύνει κι αυτούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας που υποδυόμενος τον Ερρίκο Β’ αναρωτιέται στο facebook αν υπάρχει κανείς να μας απαλλάξει από κάτι τέτοιους σκοτώνοντας τους στην ανάγκη (αν αποτύχει να τους συνετίσει με την σεξουαλική πράξη). Ευτυχώς για αυτόν σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος που διαγράφει τέτοια μηνύματα γλυτώνοντας τον από μπλεξίματα με την Θέμιδα.

Γι’ αυτό αδερφέ μου μιλώ για «εγκληματική οργάνωση» (γιατί απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει κανονική) «κεφτέδων» (γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σκληροί όσο φαίνονται) της Α.Ε.Κ. Τώρα αν όσα διάβασες παραπάνω σου φαίνονται οικεία αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι αρνούνται να κάτσουν καλά και ν’ αφήσουν μια δράκα ανθρώπων και των υποστηρικτών τους να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους. Αρνούνται να τους αφήσουν ανενόχλητους να κουρσέψουν το Σωματείο.

Αν το καλοσκεφτείς στην περίπτωση μας αποτελεί τον πλέον μεγάλο ξεπεσμό ένας ολόκληρος μηχανισμός να την «πέφτει» σε 2-3 που πάνε στο δικαστήριο μόνο και μόνο καταθέτοντας τα όσα έγιναν (και δεν έγιναν ενώ έπρεπε) στην Γ.Σ. Τους την «πέφτουν» γιατί θέλουν να πουν αυτοπροσώπως τα ίδια μ’ αυτά που μάθαμε όλοι μας διαβάζοντας την ζωντανή αναμετάδοση της Γ.Σ. από τους «επαγγελματίες» της ενημέρωσης. Στην ουσία στο δικαστήριο δεν πρόκειται να ειπωθεί κάτι που δεν μας είναι ήδη γνωστό. Το χειρότερο είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η έγκριση της παραχώρησης του οικοπέδου από το Σωματείο στην «Δικέφαλος» ήταν τόσο χοντροκομμένα κακότεχνος και παράτυπος που δεν γίνεται να μην ακυρωθεί η Γ.Σ. αν το δικαστήριο μπεί στην ουσία της αγωγής.

Κλείνοντας, αδερφέ μου, το σημερινό κείμενο πρέπει να σημειώσω ότι όλοι οι «κεφτέδες» της «εγκληματικής οργάνωσης» δεν είναι ίδιοι. Όπως και τα δάχτυλα των χεριών μας δεν είναι ίδια, έτσι πάντα κάποιος «κεφτές» βγαίνει πιο χοντρός (μεγάλος) από τους υπόλοιπους. Όντας τέτοιος πολύ συχνά αποδεικνύεται γλοιώδης στη συμπεριφορά του˙ επιβεβαιώνοντας όσους θεωρούν ότι το να είναι κάποιος καλός μαζί του τον αποθρασύνει.

Για παράδειγμα:

Όταν ο θιγόμενος από το Μέσο επικοινωνήσει μαζί του, αυτός όχι μόνο δεν θα τον κοντράρει αλλά θα τον καλοπιάσει κιόλας. Μπορεί να του πεί ότι δεν τον θεωρεί «εσωτερικό εχθρό» (αν και με βάση την πράξη του φαίνεται τέτοιος), αλλά μάλλον «παραπλανηθέντα» από τις κακές παρέες του (τις οποίες πρέπει και να κόψει). Ίσως να τον κολακέψει αναφέροντας του πως ο ίδιος τον επηρέασε (θετικά εννοείται) σε κάποια φάση της ζωής του. Και ενώ θα τον έχει κατευνάσει και θα του έχει αποσπάσει χωρίς κόπο την «δήλωση μετανοίας» θα τον διαβεβαιώνει πως θα τον αποκαταστήσει στα μάτια του «κόσμου» την επόμενη κιόλας μέρα. Ωστόσο ο μεγάλος (χοντρός) «κεφτές» της ιστορίας μας θα μεταφέρει αυτά που εξυπηρετούν το «Αφεντικό» και όχι όσα άφησε τον συνομιλητή του να νομίζει.

Η ιστορία μας τελειώνει πάντα με τον θιγόμενο να περιμένει να διαβάσει την «αποκατάσταση» του όπως του την είχε υποσχεθεί μόλις την προηγούμενη ο «αρχι-κεφτές» μας, αλλά να μην την βρίσκει ικανοποιητική. Τότε σε μια ύστατη προσπάθεια να «βρεί το δίκιο του» τον παίρνει ακόμα μια φορά στο τηλέφωνο μόνο και μόνο για ν’ ανακαλύψει ότι τώρα που έκανε την δουλειά του ο άλλος δεν το σηκώνει (άτιμη αναγνώριση κλήσεων).

Μετά από όλα τα παραπάνω δεν είναι παράξενο αν νοιώσεις «μαλάκας» επειδή έδειξες εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που δεν την άξιζαν.

Υ.Γ. Αν κάποιος απ’ όσους διαβάσατε το παραπάνω κείμενο παρεξηγήθηκε ας πιεί ξύδι. Και αν δεν αντέχει το κρασόξυδο, ας πιεί μηλόξυδο ή μπαλσάμικο στην ανάγκη.

 

3 Δεκέμβρη 2016
παρητηρητής 1.

Διαβάστηκε 1887 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΤΩΝ «ΚΕΦΤΕΔΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ)