Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.Κ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.Κ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.»)

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στα τέλη του Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος δραστηριότητας της «Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.». Πέρυσι, λοιπόν, η «Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» μας συστήθηκε δημοσιεύοντας την ιδρυτική της διακήρυξη με την οποία έθετε σαν στόχους (βλέπε εδώ):

  • την εμπεριστατωμένη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας και του πολιτισμού της Α.Ε.Κ.,
  • την ενημέρωση και επικοινωνία καθώς και τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ των Ενωσιτών,
  • την αρμονική και συνεχή συνεργασία με όλα τ’ αθλητικά τμήματα και τους παλαίμαχους,
  • την διοργάνωση εκδηλώσεων με πυρήνα την Ιστορία και τον παρόντα πολιτισμό των προσφύγων και της ομάδας.

Προφανώς, λοιπόν, για την Διοίκηση της Λέσχης η Α.Ε.Κ. δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και παρόν. Άρα συνεχίζει να παράγει Ιστορία και Πολιτισμό, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός.

Η καταγραφή της Ιστορίας και του Πολιτισμού που έχει παράξει στο παρελθόν η Α.Ε.Κ. είναι τόσο ευκολότερη όσο πιο πίσω πάμε στον χρόνο. Όσο πλησιάζουμε στο παρόν τόσο πιο υποκειμενική είναι η καταγραφή και η παρουσίαση της. Ο Πολιτισμός όμως δεν είναι ξεκομμένος από το Ήθος, το οποίο στις μέρες μας σπανίζει εντός της Α.Ε.Κ. και ειδικά στην Ερασιτεχνική.

Επιπρόσθετα όσοι ασχολούνται με την Α.Ε.Κ. (ακόμα και όσοι καταγράφουν και αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία της) διαμορφώνουν/παράγουν και οι ίδιοι με την δράση τους την Ιστορία και τον Πολιτισμό της. Έτσι και η ίδια η «Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» παράγει/διαμορφώνει την Ιστορία και τον Πολιτισμό της ομάδας που υπηρετεί.

Για τον λόγο αυτό προκάλεσε αλγεινότατη εντύπωση η παρουσία του Αλέξη Αλεξίου με την ιδιότητα του Προέδρου της Ερασιτεχνικής στην «Πανελλήνια Διάσκεψη» της Λέσχης. Ενός Προέδρου, ο οποίος έχει καταξευτιλίσει το Σωματείο που διοικεί (ποδηγετεί) όπου έτυχε να το «εκπροσωπήσει» (όπως στο Ειρηνοδικείο για την υπόθεση των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους).

Προφανώς η Διοίκηση της Λέσχης θα δικαιολογηθεί ότι ο Αλεξίου παρέστη με την θεσμική του ιδιότητα. Στο κάτω-κάτω όσο παραμένει Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Προκειμένου ν’ αφαιρεθεί και αυτό το επιχείρημα (γιατί όταν μιλάμε για Ήθος τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι αστεία) καλούμε τον «Διοικητικό Ηγέτη» εκτός από προπονητή για το ποδόσφαιρο να βρεί και έναν σωστό Πρόεδρο για το Σωματείο και ν’ αντικαταστήσει άμεσα τον Αλεξίου.

Κλείνοντας απευθύνουμε στην Διοίκηση της «Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» τις παρακάτω συστάσεις:

  • Μην «τσαλακώνεστε» εκδίδοντας τέτοιου είδους «Ψηφίσματα» σχετικά με το γήπεδο. Όπως έχει εξελιχθεί η δεδομένη υπόθεση η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι «γλύφετε» τον Μελισσανίδη και «μικραίνετε» την Α.Ε.Κ., δεχόμενοι ότι ένας Δημαρχούκος μπορεί να μπλοκάρει τέτοιο έργο. Επί της ουσίας του «Ψηφίσματος», εσείς θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα ότι οι «γνωμοδοτήσεις» της Βουλής και της Κυβέρνησης δεν έχουν καμία πρακτική (παρά μόνο ψηφοθηρική) αξία.
  • Να γράφετε τις ανακοινώσεις σας σε απλή και κατανοητή γλώσσα για να σας καταλαβαίνει το σύνολο των ΑΕΚτζήδων, εκτός και αν δεν είναι αυτός ο σκοπός σας. Ειδικά η τελευταία φράση του «Ψηφίσματος»: «Μια Πολιτεία Ελευθεροφροσύνης και Δικαίου δεν μπορεί να βιαιοπραγήσει εναντίον της παγιωμένης διαφωτιστικής αντίληψης για το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.» χρειάζεται εκτός της συντακτικής και εννοιολογική ανάλυση για να καταλάβουμε τι θέλατε να πείτε όταν την γράφατε. Δεδομένου ότι τους γλωσσικούς βερμπαλισμούς ούτε τους καταλαβαίνει ούτε τους εκτιμά ο «Τίγρης» καλά θα κάνετε να τους αποφεύγετε στο μέλλον.
  • Όσο συγχρωτίζεστε με τον Αλεξίου (ακόμη και αν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα στην Α.Ε.Κ.) τόσο λερώνετε και κηλιδώνετε την υπόληψη σας. Και επειδή «για ένα (καθαρό) κούτελο ζούμε» καλό θα ήταν να προσέχετε, τουλάχιστον από δώ και στο εξής.

Εμείς (οι «πουθενάδες») σας ευχόμαστε ειλικρινά καλή επιτυχία στα μελλοντικά σας εγχειρήματα.

Για το ρεπορτάζ της «Πανελλήνιας Διάσκεψης» της «Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» πατήστε εδώ. Σημειώνουμε επίσης πως η φωτογραφία του κειμένου μας προέρχεται από το φωτογραφικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας e-filadelfeia.gr

 

19 Γενάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3020 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.Κ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.»)