Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ORIGINAL ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙ; (Θ’ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Ή ΟΧΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ORIGINAL ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙ;
(Θ’ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Ή ΟΧΙ;)

Από το βράδυ του αγώνα της Τρίπολης (7 Γενάρη 2017) μέχρι και τον προχθεσινό αγώνα με την ίδια ομάδα είχαμε γίνει αποδέκτες ερωτημάτων με τα οποία μας ζητούσαν τον λόγο γιατί δεν σχολιάσαμε το πανό της ORIGINAL. Η απάντηση που δίναμε τότε ήταν ότι περιμέναμε να δούμε πως θα εξελισσόταν η κατάσταση και πως θ’ αντιδρούσε (αν αντιδρούσε) στη συνέχεια η ORIGINAL. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο να περιμένουμε, καθώς έτσι δεν θα χρειαζόταν να επανέλθουμε.

Έτσι κι αλλιώς το όποιο σχόλιο μας δεν θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον θετικό, με την έννοια ότι κάθε αντίδραση απέναντι σ’ αυτά που μας πληγώνουν είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ακόμη περισσότερο που αυτή η αντίδραση προέρχεται από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι -ειδικά στην περίπτωση της Α.Ε.Κ.- αποτελούν τη «συνείδηση» της ομάδας μας. Αν στα προηγούμενα συνυπολογίσουμε και όσα έχουν ακουστεί την τελευταία 3ετία σχετικά με τις σχέσεις της «ηγεσίας της ORIGINAL» με τον Μελισσανίδη, το αρχικό πανό της στην Τρίπολη αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Αποδεικνύει ότι όπως το σκοτάδι δεν μπορεί να νικήσει το φώς, έτσι και το άδικο δεν μπορεί τελικά να επικρατήσει του δίκαιου.

Δυστυχώς για το στενά εννοούμενο συμφέρον της ομάδας (ευτυχώς για το μακροπρόθεσμο) τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν αγωνιστικά μετά το παιχνίδι της Τρίπολης. Έτσι και ειδικά μετά την επαναπρόσληψη Χιμένεθ το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Εξ’ αιτίας των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο έτυχε ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Β’ Γύρο να γίνει μετά από 15 μέρες από τον εξ’ αναβολής του Α’ Γύρου. Ήταν σαν κάποιος να ήθελε να μας υπογραμμίσει ότι προχθές έκλεινε ένας κύκλος.

Η ORIGINAL είναι γνωστή όχι μόνο για την ευρηματικότητα των συνθημάτων της, αλλά και για την οξύτητα τους. Έτσι το πανό που αναρτήθηκε στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (βλέπε εδώ) μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σ’ όσους την παρακολουθούν. Ωστόσο η ORIGINAL δεν έμεινε μόνο στο πανό, αλλά το υποστήριξε με την πολύ μειωμένη προσέλευση της.

Για να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις η έκπληξη δεν ήταν το δεύτερο πανό στο Ο.Α.Κ.Α., αλλά το πρώτο στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με το οποίο και τοποθετήθηκε αρχικά. Γιατί από τις 7 Γενάρη ίσαμε την προηγούμενη Κυριακή τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και η επιστροφή του Χιμένεθ δεν έχει ακόμα δώσει καρπούς. Επιπλέον ο Μελισσανίδης φρόντισε να τους δώσει υλικό. Έτσι αν το δεις από την δικιά τους πλευρά δεν μπορούσαν παρά να φτιάξουν και το δεύτερο πανό.

Δεν τίθεται θέμα ποια πλευρά έχει δίκιο. Στο κάτω-κάτω θεμέλιος λίθος του Καπιταλισμού είναι το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Αυτό που έχει σημασία να καταγραφεί είναι ότι πλέον ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» με μπροστάρηδες τους οργανωμένους απαιτούν κάτι καλύτερο για την ομάδα απ’ αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κάτι καλύτερο που δεν είναι οπωσδήποτε και ακριβότερο. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι πολλές ομάδες θεωρητικά μικρότερης δυναμικότητας από την Α.Ε.Κ. έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις μεταγραφές από την ομάδα μας. Αυτό που χρειάζεται, δηλαδή, δεν είναι σώνει και καλά περισσότερα λεφτά αλλά καλύτερες επιλογές. Επιλογές που θα εξυπηρετούν την ομάδα και όχι τα παιχνίδια των μανατζαραίων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην λογική της ενδυνάμωσης της ομάδας ο Ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να την φορτώνει με χρέη, γιατί όπως έχουμε υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν οι Ιδιοκτήτες/Μέτοχοι δεν υποχρεούνται νομικά να καλύπτουν τα χρέη των εταιρειών τους. Όπως και οι μέτοχοι της πρώην Π.Α.Ε. οι οποίοι και παρά την προφανή δυσφήμιση που θ’ αντιμετώπιζαν άφησαν την εταιρεία τους να φουντάρει από τα χρέη, φορτώνοντας την ευθύνη στους Δημητρέλους και Αδαμίδηδες τους οποίους κάθε τόσο λοιδορεί ο Κετσετζόγλου μόνο και μόνο για να γλύψει τον «Τίγρη».

Τίθεται όμως το ερώτημα: «Μετά τα δύο πανό «καθάρισε» (έκανε το καθήκον της) η ORIGINAL;». Η απάντηση, δυστυχώς, δεν είναι για όλους προφανής, καθώς διαφοροποιείται αναλόγως του τι καθένας μας θεωρεί πως αντιπροσωπεύει την Α.Ε.Κ. Για όποιον η Α.Ε.Κ. αντιπροσωπεύεται από ένα ιδιόκτητο (ακόμη και ιδιωτικό) γήπεδο και μια ποδοσφαιρική (άντε και την μπασκετική) ομάδα, τότε (και εφ’ όσον το μπάσκετ δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης) η ORIGINAL έχει κάνει το καθήκον της.

Αν όμως Α.Ε.Κ. είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων του συλλόγου, αν δηλαδή συμπεριλαμβάνουμε και την Ερασιτεχνική, τότε ΟΧΙ η ORIGINAL δεν έχει «καθαρίσει» (κάνει το καθήκον της).

Το γεγονός ότι η ORIGINAL είναι παντού όπου παίζει οποιοδήποτε τμήμα του συλλόγου (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό) και ότι στο παρελθόν έδειξε έμπρακτο το ενδιαφέρον της για την τύχη των τμημάτων της ομάδας δεν της δίνει το δικαίωμα ν’ ασκήσει έλεγχο στον όποιο Ιδιοκτήτη/Μέτοχο, αλλά μάλλον την υποχρεώνει να το κάνει. Άλλωστε με τα δύο της πανό η ORIGINAL (αλλά και με την μειωμένη προσέλευση της) εγκατέλειψε την στάση αναμονής απέναντι στον Μελισσανίδη απαιτώντας απ’ αυτόν να κάνει επιτέλους πράξη τις υποσχέσεις που αφειδώς μοίραζε προ 3ετίας.

Ελπίζουμε η ORIGINAL να μην διαψεύσει τις λίγες ελπίδες που στηρίζουμε κάποιοι πάνω της. Άλλωστε τη στάση μας πρέπει να καθοδηγεί η παροιμία:

«Το μοναστήρι να’ ναι καλά κι από καλογέρους…»

 

24 Γενάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4232 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ORIGINAL ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙ; (Θ’ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Ή ΟΧΙ;)