Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ (ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΝ «ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ
(ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΝ «ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ»)

Στη ζωή υπάρχουν κάποιες επιλογές οι οποίες διαχωρίζουν τους άντρες από τα παιδιά, τους ικανούς από τους ανίκανους, τους τολμηρούς από τους άτολμους, αυτούς που έχουν συναίσθηση της ιστορίας και της διαδρομής τους από εκείνους που δεν έχουν. Κάθε επιλογή (ακόμα και αν αποδεικνύεται σωστή την ώρα που γίνεται) έχει το κόστος της, ένα κόστος το οποίο την συνοδεύει για πάντα. Έτσι η επιλογή του «πέστε κάτω» στο αλήστου μνήμης παιχνίδι στην Ν. Φιλαδέλφεια με διαιτητή τον Ποντίκη μπορεί να μας έσωσε από τα χειρότερα (φανταστείτε τι θα γινόταν αν μετά από τέτοια διαιτησία χάναμε από τον Γαύρο), από την άλλη όμως αποτελεί μια πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για τους Γαύρους να μας την «πουν».

Βέβαια υπάρχουν και επιλογές όπως το ταξίδι στο εμπόλεμο Βελιγράδι οι οποίες αποτελούν «παράσημα» και φωτεινά μνημεία στην Ιστορία μας. Καμιά φορά είναι δύσκολο να καταλάβεις από την αρχή (την ώρα που λαμβάνεις την απόφαση) αν αυτή είναι πράγματι καλή ή κακή. Ωστόσο, γενικά μιλώντας υπάρχει ένας κανόνας που τηρώντας τον σώζεσαι από τις (ηθικές) κακοτοπιές. Ο κανόνας είναι πολύ απλός και συμπυκνώνεται στο:

«Μην κάνεις (στους άλλους) αυτό που δεν θέλεις (οι άλλοι) να σου κάνουν.»

Όχι επειδή έτσι είναι το σωστό, αλλά επειδή έτσι είναι το συμφέρον (αν και αυτό δεν φαίνεται πάντα με την πρώτη ματιά). Έτσι ο βασικός κανόνας συμπληρώνεται από το:

«Να (προσπαθείς να) συμπεριφέρεσαι προς όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.»

Μόνον έτσι θα έχεις την «ησυχία» σου (κανείς δεν θα μπορεί να σε κατηγορήσει για τίποτα) και θα (μπορείς να) έχεις την απαίτηση να συμπεριφέρονται και οι άλλοι έτσι. Επιπλέον αν τηρείς τόσο τον βασικό όσο και τον συμπληρωματικό κανόνα μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να νοιώσεις άσχημα αν κάνεις το «καλό» και δεν σου το αναγνωρίσουν ή δεν σου το ανταποδώσουν αργότερα (ακόμη και αν δεν τους το ζητήσεις).

Είναι αυτό που γενικά λένε «να τιμάς την Ιστορία σου», το οποίο αθλητικά μεταφράζεται σε «να παίζεις για την Ιστορία σου». Αυτός ο κανόνας ισχύει (ή πρέπει να ισχύει) σ’ όλες τις περιπτώσεις, ειδικά όταν ο αντίπαλος που αντιμετωπίζεις επιδιώκει κάτι σημαντικό. Κάτι που θα μείνει στην Ιστορία (του) σαν λαμπερή σελίδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί όπως όλα στη ζωή το κέρδος του ενός είναι η χασούρα κάποιου (ή κάποιων) άλλου (άλλων).

Ο αγώνας με τον (Πα)νιόνιο δεν είναι ένας ακόμη αγώνας. Όχι μόνο φέτος που ο (Πα)νιόνιος πλασάρεται στους πάνω βαθμολογικούς ορόφους, αλλά κάθε χρόνο ο αγώνας με την ομάδα της Ν. Σμύρνης αποτελεί γι’ αυτούς «αγώνα επιβίωσης». Ένα ν αγώνα στον οποίο πάντα δίνουν τα πάντα με «λύσσα». Δεν μας χαρίστηκαν (όχι ότι τους το ζητήσαμε ποτέ) και πάντα πριν τον αγώνα βγάζουν χολή και κόμπλεξ. Προφανώς τους πειράζει ακόμη ο τρόπος που ο Θ(ε)ωμάς ήρθε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νομίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας τα πράγματα θα είναι έστω και λίγο καλύτερα απ’ ότι συνήθως.

Πρέπει οι παίκτες της Α.Ε.Κ. να παίξουν για την Ιστορία της ομάδας, τους εαυτούς του και προπάντων για τους οπαδούς της ομάδας. Πρέπει να ξεφτιλίσουν όσους όπως ο «Αποδυτηριάκιας» (βλέπε εδώ) υποστηρίζουν ότι Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ. & Π.Α.Ο. πρέπει να του «στηθούν» για να κόψουν το Πρωτάθλημα από τον γαύρο δίνοντας το στον (Πα)νιόνιο. Θεωρητικά για να γίνει αυτό κατορθωτό θα πρέπει Π.Α.Ο.Κ. & Π.Α.Ο. όχι μόνο να κερδίσουν και οι δύο τον Γαύρο στα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα ο γαύρος να χάσει 2 βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Ν. Σμύρνης (η διαφορά τους είναι στους 7 βαθμούς) καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί η ομάδα του Λιμανιού.

Το μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος που κάνουν όσοι υποστηρίζουν ότι τα 2/3 του Π.Ο.Κ. και ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να στηθούν στον (Πα)νιόνιο είναι ότι τον θεωρούν ΙΚΑΝΟ να πάρει το Πρωτάθλημα. Θεωρητικά και μόνο (αλλά κυρίως με βάση την ανεπαρκή φετινή απόδοση των Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. & Π.Α.Ο.Κ.) ο (Πα)νιόνιος μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα. Όλοι μας ξέρουμε, όμως, πως μια ομάδα που χρόνια είχε για ταβάνι της τη μέση της βαθμολογίας (εκτός από λιγοστές εξαιρέσεις) ή την κατάκτηση ενός Κυπέλλου (αν τύχαινε να βρεθεί στον τελικό και να είναι οι πλανήτες σε σύνοδο), μια ομάδα που για χρόνια είναι παράρτημα του Γαύρου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ να φτάσει ως το τέλος.

Στο τέλος θα το «χαρίσει» το Πρωτάθλημα στο «αφεντικό» της. Τότε όποιος της «στήθηκε» θα το έχει μετανιώσει πικρά μεν, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να σβήσει τη «ρετσινιά» του στησίματος, γιατί «ότι γράφει δεν ξεγράφει».

Γι’ αυτό οι παίκτες της Α.Ε.Κ. πρέπει να τα δώσουν όλα στον αγώνα της Δευτέρας. Στο κάτω-κάτω με παράρτημα του Γαύρου παίζουν.

Υ.Γ. Παρά την υποτιθέμενα καλή (έγκυρη) πληροφόρηση του και τις σχέσεις που (ότι έχει με τον Μελισσανίδη) ο «Αποδυτηριάκιας» εκφράζει περισσότερο την επιθυμία του παρά αποκαλύπτει. Παρά τα όσα λάθη (κάποια από τα οποία «εγκληματικά») έχει κάνει ο Μελισσανίδης στο παρελθόν δεν τον θεωρούμε ικανό για τέτοια μαλακία (να δώσει εντολή να χάσει η ομάδα) ούτε πολύ περισσότερο θεωρούμε ικανούς τους παίκτες να εφαρμόσουν τέτοια εντολή τσαλαπατώντας την περηφάνεια τους. Άσε που αν χάσει η ομάδα (ακόμη και στα ίσα) οι περισσότεροι θα πιστέψουν ότι «στήθηκε» στον (Πα)νιόνιο. Αλλά όλα αυτά μένουν ν’ αποδειχτούν το βράδυ της Δευτέρας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

 

04 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3497 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ (ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΝ «ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ»)