Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ REAL ESTATE ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΑΧΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ REAL ESTATE ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ
(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΑΧΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»)

Είναι «ιδιαίτερη» και πάντως πέραν συγκεκριμένου χαρακτηρισμού η «σχέση» που με τον καιρό έχουμε «χτίσει» με τους «εξεγερμένους», οι οποίοι έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την «Αγιά Σοφιά» (πέντε φορές χρησιμοποίησα «» σε μια φράση!). Όπως φαίνεται οι «εξεγερμένοι» έχουν καλές προσβάσεις στον Κρατικό Μηχανισμό και ξετρυπώνουν ενδιαφέροντα ντοκουμέντα. Μη ξεχνάμε ότι αυτοί πρώτοι έδωσαν στην δημοσιότητα το Παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος», αν και χρειάστηκε να τους ασκήσουμε λίγη «πίεση».

Και λέω ότι το «έδωσαν πρώτοι» γιατί πλέον το (ίδιο ακριβώς) Παραχωρητήριο το κατέθεσε στο δικαστήριο -που έγινε στις αρχές του μήνα- και η ίδια η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Πρόσφατα δημοσίευσαν ένα κείμενο που σχετίζεται μεν με το γήπεδο, αλλά όχι άμεσα και πάντως αφορά τον Μελισσανίδη και τα επιχειρηματικά του σχέδια. Στο τελευταίο τους (μέχρι σήμερα 16 Μάρτη 2017) κείμενο οι «εξεγερμένοι» κάνουν λόγο για την κατοχή από μέρους του Μελισσανίδη έκτασης 22 στρεμμάτων δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα και πάντως στο Άλσος Προμπονά (βλέπε εδώ).

Όμως ο Μελισσανίδης δεν είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται γι’ αυτή την «εκτός σχεδίου» περιοχή. Την ίδια περιοχή αγωνιά ν’ «αναπτύξει» και ο κύριος Μάτσας, ο οποίος αγόρασε το οικόπεδο της COLUMBIA και βρίσκεται προφανώς σε συνεννόηση με τον Μελισσανίδη (αφού είναι «γείτονες»).

Οι τακτικοί μας αναγνώστες θα θυμούνται ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν (στις 5 Απρίλη) ένας από εμάς (watcher_007) έγραφε σχολιάζοντας την συνέντευξη Ανδριόπουλου στον SPORT-FM τα παρακάτω:

«Όμως, κύριε «Δημητράκη» μας, κατάλληλος χώρος, για δημιουργία 200 θέσεων πάρκινγκ, μέσα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ΔΕΝ υπάρχει! Εκτός και αν έχετε συμφωνήσει και έχετε προκαταβάλλει 60.000 ευρώ, για μελλοντική αγορά οικοπέδου, όπως αναφέρει το «Ενημερωτικό Δελτίο» της εταιρείας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» (σελίδες: 6-51-67-79-102-112-132), με την κτηματομεσιτική εταιρία «ΚΤΗΤΩΡ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» (www.ktitorae.gr), που έχει έδρα στην Ακτή Κονδύλη 10 του Πειραιά, για τη δημιουργία πάρκινγκ, στο εκτός σχεδίου οικόπεδο, επί της οδού Ανθέων, στην «υπό ρυμοτόμηση-πολεοδόμηση» περιοχή Προμπονά, πίσω από το βενζινάδικο της «AEGEAN OIL», απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ-Περισσού, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 129. Σ’ αυτό το χώρο, μπορείτε να φτιάξετε 200 θέσεις στάθμευσης, εκτός γηπέδου, αφού η απόστασή του είναι 650 μέτρα, από το οικόπεδο του γηπέδου, αλλά υπάρχει και ένα σοβαρό «μειονέκτημα». Ο χώρος αυτός είναι στην αρμοδιότητα-όρια του Δήμου Αθηναίων και όχι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Οπότε…..»

(Για ολόκληρο το κείμενο βλέπε εδώ).

Όπως αβίαστα προκύπτει από το παραπάνω κείμενο τότε εκτός των στοιχείων της εταιρείας δίναμε την ιστοσελίδα της καθώς και την «εικόνα» της στο Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Εκείνη όμως η αναφορά μας δεν ήταν η μόνη. Στις 29 Οκτώβρη 2016 επανήλθαμε και σ’ ένα ανακεφαλαιωτικό κείμενο για το γήπεδο σημειώναμε:

«Υπάρχει σ’ εξέλιξη ένα κτηματομεσιτικό (real estate) παιχνίδι στο οποίο αφενός συμμετέχει ο Μελισσανίδης και αφετέρου ο ιδιοκτήτης της COLUMBIA. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν ο Μελισσανίδης είναι κάτοχος κάτι παραπάνω από 12 στρέμματα τα οποία βρίσκονται δίπλα στο γήπεδο της Ριζούπολης (περιοχή Προμπονά του Δήμου Αθηναίων), τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το υπάρχον πρατήριο της AEGEAN. Μέχρι τώρα η περιοχή είναι «εκτός σχεδίου» (αρυμοτόμητη) και γι’ αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα σχέδιο για εκμετάλλευση (αξιοποίηση) της.

Προκειμένου να μπει στο Σχέδιο Πόλης και να καθοριστούν οι «χρήσεις γής» πρέπει να γίνει και να εγκριθεί μελέτη γα το πολεοδομικό σχέδιο της. Την μελέτη αυτή ανέλαβε καλύπτοντας το κόστος της ο ίδιος ο «Τίγρης» ο οποίος και την παρέδωσε (δώρισε) στον Δήμο Αθηναίων. Προς το παρόν η μελέτη έχει εγκριθεί μόνο από το αντίστοιχο Δημοτικό Διαμέρισμα (Δημοτική Κοινότητα πλέον) και έχει πάρει τον δρόμο του για το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν μπαίνει σε τέτοιον κόπο και έξοδα για ν’ αλλάξει μετά από λίγο απόφαση και να πάει να ξεκινήσει την ίδια ιστορία αλλού (Μαρκόπουλο ή Σπάτα).»

(Για ολόκληρο το κείμενο βλέπε εδώ).

Και τότε και τώρα δεν χρειάζονταν παραπάνω πληροφορίες προκειμένου να είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος για το γήπεδο σε θέση να μορφώσει ασφαλή γνώμη. Εδώ και καιρό στην κατηγορία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ» φιλοξενούμε το Γ.Ε.ΜΗ. της εταιρείας για να μπορείτε να ψάχνετε (και) μόνοι σας.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αγνώμονες ή ότι θεωρούμε το ξεκαθάρισμα της έκτασης που τελικά κατέχει ο Μελισσανίδης μικρό πράγμα. Επίσης και η αναφορά των αποφάσεων του ΣτΕ είναι σημαντική για όποιον κυνηγά νομικά το θέμα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα στο οποίο οι «εξεγερμένοι» κάνουν ένα σοβαρό λάθος.

Θεωρούν την απόφαση Μελισσανίδη να «επενδύσει» αγοράζοντας γη στη συγκεκριμένη περιοχή άσχετη με το γήπεδο της Α.Ε.Κ. Από που προκύπτει κάτι τέτοιο; Από τις χρονολογίες τόσο της ίδρυσης της «ΚΤΗΤΩΡ» όσο και των αγορών στην γύρω περιοχή; Και γιατί αυτές να είναι αλληλένδετες μεταξύ τους;

Προφανώς οι «εξεγερμένοι» θεωρούν ότι ο Μελισσανίδης άρχισε να ενδιαφέρεται για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. κάποια στιγμή το 2013 ή και λίγο νωρίτερα. Οι ΑΕΚτζήδες όμως γνωρίζουμε ότι ο Μελισσανίδης ενδιαφερόταν για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. τουλάχιστον από το 2004 (χωρίς ν’ αποκλείουμε και το 2003), αφού όπως θυμόμαστε κατέβηκε στις εκλογές της Ερασιτεχνικής του 2005 (τις οποίες και οριακά έχασε) με σχέδιο για το γήπεδο.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το ένα «επιχειρηματικό σχέδιο» φέρνει το άλλο. Συνεπώς δεν λαθεύουμε αν θεωρήσουμε ότι η αγορά της έκτασης στην γύρω περιοχή έγινε σε συνάρτηση με την κατασκευή του γηπέδου πρίν οι τιμές της γης ανέβουν εξαιτίας της κατασκευής του. Λάβετε δε υπόψη ότι ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο χρειάζεται πολλούς πελάτες. Πολύ περισσότερους απ’ όσους περνάνε από την περιοχή σήμερα. Και όπως και να το κάνουμε η κίνηση θ’ αυξηθεί όταν λειτουργήσει το νέο γήπεδο.

Άρα το συμπέρασμα ότι:

«ο Μελισσανίδης δεν έχει καμιά πρεμούρα να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.»

είναι -μετά τα παραπάνω- παντελώς αστήρικτο.

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας (ΑΕΚτζήδες και αλλόθρησκους) κάτι που με στενοχωρεί και μόνο που το σκέφτομαι:

Αν οι «εξεγερμένοι» έδιναν πριν από 14 χρόνια τον ίδιο αγώνα για να προστατέψουν το «Δημόσιο Συμφέρον» φαντάζεστε τι ποιότητας αθλητικές εγκαταστάσεις θα διέθετε σήμερα ο Πειραιάς;

Ίσως το «Καραϊσκάκη» να ήταν ακόμα «στάδιο» (να είχε στίβο δηλαδή) και όχι να έχει υποβιβαστεί σε «γήπεδο». Θα είχαν σίγουρα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία περισσότεροι (αλλά και σύγχρονοι) χώροι άθλησης και ο ΕΘΝΙΚΟΣ δεν θα τριγύριζε σαν «τσιγγάνος» (συγγνώμη «νομάδας») από δω και από ‘κεί.

Κρίμα… ίσως την επόμενη φορά που θα χτιστεί το «Καραϊσκάκη».

Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι ίσως έχουν μια ευκαιρία να προσφέρουν κάτι (εκτός από την Ν. Φιλαδέλφεια) και στον Πειραιά. Όπως πολλές φορές έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση ν’ ανακαλέσει το Παραχωρητήριο του 1934 (παίρνοντας πίσω το οικόπεδο και ενώνοντας το με το Άλσος) εξαιτίας της αβλεψίας της Ερασιτεχνικής να το παραχωρήσει στην «Δικέφαλος», μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες που χορήγησαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για την κατασκευή του «Καραϊσκάκη» να το κατάσχουν και να το αποδώσουν στην τοπική κοινωνία («απαλλοτρίωση υπέρ του κοινωνικού συνόλου» δεν λέγεται «σύντροφοι»;).

Τι λέτε δεν είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση μας.

(Σημείωση: Η φωτογραφία του κειμένου είναι η φωτογραφία του άρθρου των «εξεγερμένων».)

 

17 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3489 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ REAL ESTATE ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΑΧΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»)