Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ (ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ
(ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΡΟ)

Εδώ και τρία χρόνια (διανύουμε τον τέταρτο) προσπαθούμε αφενός να σας ενημερώνουμε και αφετέρου να σας «μαθαίνουμε» να σκεφτόσαστε πιο σφαιρικά πάνω στα ανοικτά ζητήματα της Α.Ε.Κ. Στην προσπάθεια μας αυτή συναντάμε αρκετά εμπόδια κυρίως από την επικαιρότητα που αρκετές φορές έχει ανατρέψει τον προγραμματισμό των θεμάτων μας. Συνήθως ο σχολιασμός της επικαιρότητας κάθε θέματος. Προφανώς αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο είστε συνηθισμένοι είτε γιατί οι επαγγελματίες του χώρου δεν μπορούν είτε (κυρίως) γιατί κατ’ εντολή όσων τους συντηρούν οικονομικά δεν πρέπει να γράφουν παρά μόνο όσα συντηρούν τις μεταξύ των οπαδών αντιπαλότητες.

Το σημερινό κείμενο αποτελείται από μικρά σχόλια τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν ν’ ανέβουν στην κατηγορία «ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ» αλλά για την περίσταση θ’ ανέβουν στην αρχική μας σελίδα.

1ο ΣΧΟΛΙΟ: Η «εξομολόγηση» Αλεξανδρή.

Καθώς έχει γραφτεί οτιδήποτε θα μπορούσε να γραφτεί για τη συνέντευξη Αλεξανδρή εμείς απλά θα προσθέσουμε κάποιες πινελιές. Κατ’ αρχάς ειλικρινά απορούμε για την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε βάρος του και ειδικότερα για την παραδοχή του ότι θα έκλεβε και τον γιό για να στεφθεί πρωταθλητής.

Βασικά θεωρούμε ότι το όλο ζήτημα είναι μια παρεξήγηση, η οποία οφείλεται στο γεγονός πως η αντίδραση όσων διάβασαν τη συνέντευξη του Αλέκου (έλα Αλέκοοοο που έλεγε και η διαφήμιση) αντέδρασαν βιαστικά με βάση το συναίσθημα και όχι με την λογική (χωνεύοντας τα λεγόμενα). Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Υποτίθεται ότι ο Αλέκος με την τέτοια συμπεριφορά του (αρχικά) και με την παραδοχή του (αργότερα) ότι δίνει το «κακό» παράδειγμα. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η ατάκα στη οποία εμπλέκει και το παιδί του. Αν το σκεφτούμε όμως πιο ψύχραιμα ο Αλέκος όχι μόνο δεν είπε τίποτα κακό, αλλά τουναντίον παραδέχεται ότι και αυτός κάνει ότι κάνει κάθε γονιός που νοιάζεται για τα παιδιά του. Στο κάτω-κάτω όλοι όσοι έχουμε παιδιά γι’ αυτά δεν μοχθούμε;

Αν δεν δώσει ο πατέρας το παράδειγμα πως θα καταλάβει το παιδί τι πρέπει να κάνει στη ζωή του για να είναι «πετυχημένος»; Αν δεν πάρει ο μπαμπάς -έστω και με κλεψιά- το Πρωτάθλημα πως θα εισπράξει το πριμ για ν’ αγοράσει παιχνιδομηχανή και ποδήλατο στο παιδί του;

Βέβαια για να κερδίσει -ακόμα και με κλεψιά- το Πρωτάθλημα και να εισπράξει το πριμ θα πρέπει να «ρίξει» κάποιους άλλους οι οποίοι θα μπορούσαν να το πάρουν αν εκείνος (και οι συμπαίκτες του) δεν έκλεβαν. Αλλά είπαμε. Στη ζωή πρέπει να είσαι με τους «πετυχημένους» και όχι με τους «αποτυχημένους» ότι κι αν σημαίνει αυτό. Ή όπως γλαφυρά λέει ο λαός μας «μακρυά απ’ τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι».

Ωστόσο δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι κάποτε ο Αλέκος έπεφτε μέσα στην περιοχή για λογαριασμό της ΑΕΚάρας του Μπάγεβιτς. Αλήθεια πως να νοιώθουν άραγε τώρα όσοι πανηγύριζαν τότε όταν μετά από κάθε κερδισμένο με τέτοιον τρόπο πέναλτυ η μπάλα κατέληγε στο πλεκτό;

 

2ο ΣΧΟΛΙΟ: Διαδηλώσεις και αντι-διαδηλώσεις για το γήπεδο.

Έχει καταντήσει αηδία αυτό το σκηνικό που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο με διαλλείματα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ν. Φιλαδέλφεια. Αναφέρομαι στις εκατέρωθεν πορείες, στις συγκεντρώσεις και τος αντι-συγκεντρώσεις, στον χαρτοπόλεμο αλλά και στην «καλλιτεχνική παρέμβαση» σε υπό κατάληψη χώρους ή στο δημαρχείο ή ακόμα και στον «βανδαλισμό» σε γκράφιτι!

Ότι γραφικό μπορεί να σκεφτεί κανείς το έχουμε δεί. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι όπως φαίνεται καμία από τις δύο «αντίπαλες» πλευρές δεν φαίνεται να μπορεί να επικρατήσει, τουλάχιστον όχι με τις δικές της δυνάμεις μόνο. Αν προσέξει κανείς και οι δύο πλευρές εκφράζονται μέσω των εκδηλώσεων είτε μερίδας οργανωμένων της Α.Ε.Κ. («ιδιωτικό στρατό του Μελισσανίδη» τον αποκαλούν οι «Αναρχικοί» και οι «συλλογικότητες») και μιας μικρής αλλά φωνακλάδικης μειοψηφίας που υποτίθεται ότι εκφράζει μέρος της Αριστεράς (ποιο και πόσο ας το καθορίσουν οι «Αριστεροί»).

Έλα όμως που και οι δύο πλευρές εφαρμόζουν την ίδια τακτική (σα να λέμε το ίδιο αγωνιστικό σύστημα). Είναι σαν να παίζουν και οι δύο με 4-4-2 ότι κι αν σημαίνει αυτό στην περίπτωση μας. Και οι δύο παίζουν άμυνα προσπαθώντας να καταστρέψουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Και ενώ αυτό είναι θεμιτό (αφού δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν προσέξεις την άμυνα σου), ωστόσο δημιουργούνται προβλήματα όταν πάρεις την μπάλα στην κατοχή σου. Τότε και επειδή δεν έχεις την ποιότητα που χρειάζεται το «παιχνίδι πρωτοβουλίας» έχεις δύο επιλογές:

  • Είτε δίνεις πάλι την μπάλα στον αντίπαλο να κάνει εκείνος παιχνίδι και να προσπαθήσεις πάλι να του την πάρεις.
  • Είτε αλλάζεις πασούλες στον χώρο του κέντρου (όπως η Μπάρτσα που θ’ αγόραζε αν ήθελε ο «Διοικητικός») περιμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες για να εκδηλώσεις επίθεση (όπως περίμενε το Κ.Κ.Ε. να γίνει «επαναστατική» η κατάσταση για να πάρει με τα όπλα την εξουσία).

Ωστόσο οι ομοιότητες δεν σταματάνε στα παραπάνω, καθώς οι δύο πλευρές έχουν μια κοινή αντίληψη σχετικά με την ποιότητα αυτών που επιστρατεύουν να τις υπερασπιστούν. Και οι δύο απευθύνονται (βασικά) σε πρόβατα. Η μόνη τους διαφορά βρίσκεται στην χωρητικότητα των δύο μαντριών. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο «υπό κατάληψη δημοτικός χώρος» στην Ν. Φιλαδέλφεια έχει και ανάλογο όνομα («Στρούγκα»). Απλώς στο ένα στρατόπεδο χρησιμοποιούν τσιτάτα γραμμένα πάνω από 100 χρόνια (κατά μέσο όρο), την ίδια ώρα που στο άλλο μιλάνε για αγνή και άδολη αγάπη η οποία ενώνει (συσπειρώνει) μεταξύ τους άτομα διαφορετικής μόρφωσης και τάξης και τα καθιστά ικανά να υπερασπιστούν μια «Ιδέα». Μια αντίστοιχη «Ιδέα» υπερασπίζεται με την δράση της και η άλλη πλευρά. Άντε βρες άκρη…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος κερδίζει ψηφουλάκια όσο η Α.Ε.Κ. συνεχίζει την ίδια τακτική. Όταν το καταλάβουν αυτό τότε μπορεί να κάνουν δουλειά. Μέχρι τότε…

3ο ΣΧΟΛΙΟ: Όταν ο Αλέξης ανακάλυψε τον Γιώργο.

Όχι δεν αναφερόμαστε σε ομοφυλοφιλική σχέση. Αναφερόμαστε στο «δυναμικό ντουέτο» της φωτογραφίας που συνοδεύει το σχόλιο μας (το οποίο ήδη μακραίνει επικίνδυνα). Φαίνεται πως ο Αλέξης (όχι ο «δικός μας») κατάλαβε πως δημοσκοπικά την έχει άσχημα και είπε ν’ αρχίζει να μοιράζει γήπεδα αριστερά και δεξιά.

Αποφάσισε έτσι να δώσει το Σ.Ε.Φ. στον μπασκετικό Γαύρο (αλήθεια αν το Σ.Ε.Φ. γίνει αμιγώς μπασκετικό που θα πάει ο κλειστός στίβος;), να βολέψει (όπως-όπως) τον Εθνικό που δεν έχει και πολλούς οπαδούς και να βρεί έκταση για γήπεδο στον Π.Α.Ο. Άλλωστε ο Αλέξης είναι (υποτίθεται) βάζελος.

Τώρα αν το γήπεδο θα είναι ανάμεσα σε τέσσερα νοσοκομεία (251 Γ.Ν.Α., 401 Σ.Ν.Α., «Σωτηρία», «Γ. Γεννηματάς»), απέναντι από την Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Γουδή, την Ε.Υ.Π. και την Σχολή της Αστυνομίας αυτό είναι απλή σύμπτωση. Επιπλέον πολύ κοντά βρίσκεται τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών. Άσε που τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία θεωρητικά είναι και στρατιωτικές μονάδες.

Αφήνοντας όμως -προς το παρόν- στην άκρη την γειτνίαση του σχεδιαζόμενου γηπέδου με τόσες εγκαταστάσεις, αλλά και την χρηματοδότηση του μας μένει να μπούμε στην ουσία του σχολίου μας.

Η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι στην ουσία προεκλογικές. Το μόνο κακό για την Κυβέρνηση είναι ότι δεν γνωρίζει (με βάση και τη διεθνή συγκυρία) πόσο λαδάκι τής μένει στο καντήλι της. Μην ακούτε αυτά που λέει ο Τσίπρας για θεμέλια μέχρι το 2019 (κατά προτίμηση πριν το Καλοκαίρι που τελειώνει θεωρητικά η θητεία της παρούσας Κυβέρνησης). Πολύ θα ήθελε να θεμελιώσει το έργο, αλλά δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει.

Αυτά όμως είναι τα προφανή. Υπάρχει ακόμη μια παράμετρος η οποία δεν είναι τόσο προφανής. Αυτή έχει σχέση με την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων. Για τους περισσότερους από εσάς η συμμετοχή του Καμίνη είναι αυτονόητη καθώς ο Π.Α.Ο. είναι ομάδα της Αθήνας και θέλει να φτιάξει το νέο του γήπεδο στα όρια του Δήμου. Υπάρχει όμως και μια πιο σημαντική ανάγνωση της παρουσίας του Καμίνη στο πλευρό του Τσίπρα. Και οι δυό θέλουν να βελτιώσουν την δημόσια εικόνα τους. Ο μεν Τσίπρας μπας και διασωθεί (κάπως) στις επόμενες εκλογές (όποτε αναγκαστεί να τις κάνει), ο δε Καμίνης μπας και φτιάξει το προφίλ του «Ηγέτη της Κεντρο-Αριστεράς» βγάζοντας την Φώφη από το «κάδρο». Αν τα καταφέρει (πράγμα πολύ δύσκολο για τα τώρα δεδομένα) θα μπορούσε μαζί με ον Αλέξη να φτιάξουν την νέα μεγάλη «Κεντρο-Αριστερή Παράταξη» αφού η συνεργασία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. έγινε κατορθωτή -παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές- εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών που περνά η Χώρα.

Κλείνοντας διατυπώνω μια απορία:

Για ποιο λόγο ο χάρτης -που όπως δείχνει η φωτογραφία- περιεργάζονταν οι τρείς άντρες και η μια γυναίκα ήταν σε τέτοια κλίμακα που χρειάζονταν να σκύψουν για να βγάλουν άκρη; Φοβήθηκαν ότι αν ήταν μεγαλύτερη η κλίμακα θα τους έβγαζε το μάτι;

ΔΩΡΟ: Οι πρόβες μιας «άλλης» παρέλασης.

Εν όψει της παρέλασης της 25ης Μάρτη βρίσκονται αυτές τις μέρες σ’ εξέλιξη οι πρόβες της. Κάποιες απ’ αυτές γίνονται αντιληπτές απ’ όλους και κάποιες όχι. Για παράδειγμα οι δοκιμαστικές διελεύσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Π.Α. μας υπενθυμίζουν ότι η παρέλαση πλησιάζει. Την ίδια ώρα και οι στρατιωτικές μονάδες κάνουν πρόβες αλλά όχι στην Βασιλίσσης Αμαλίας και την Πανεπιστημίου.

Εκτός όμως από την γνωστή μας παρέλαση αυτές τις μέρες βρίσκεται σ’ εξέλιξη και μια άλλη «ιδιαίτερη» παρέλαση. Μια παρέλαση από την οποία όσοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σ’ αυτή δεν μπορούν να την αποφύγουν. Μια παρέλαση που δεν θα έχει την ίδια κάλυψη με αυτή της 25ης Μάρτη, χωρίς όμως γι’ αυτό τον λόγο να είναι λιγότερο σημαντική. Μια παρέλαση η οποία λαμβάνει χώρα σ’ ένα διάσημο σε πολλούς δρομάκι το οποίο συγκρινόμενο με την Βασιλίσσης Αμαλίας και την Πανεπιστημίου μοιάζει παρακατιανό. Ένα δρομάκι που πήρε τ’ όνομα ενός τρανού στον χώρο του, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή, αν και για να το πετύχει δολοφόνησε και έναν «συνάδελφο» για να του «φάει» την θέση.

Από μια άποψη το δρομάκι έχει ταιριαστό -για όσα λαμβάνουν χώρα εκεί- όνομα. Αλλά περισσότερα γι’ αυτή την παρέλαση προσεχώς…

 

18 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

 

Διαβάστηκε 2979 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ (ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΡΟ)