Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. (ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.
(ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ)

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν γενικά πολύ ενδιαφέρουσα ειδικά όσον αφορά το γηπεδικό. Τα είχε όλα. Δύο όμως ήταν τα πλέον σημαντικά γεγονότα της. Το πρώτο χρονικά ήταν η συνέντευξη Βασιλόπουλου, από την οποία το μόνο πραγματικά άξιο (σε σχέση με το παρελθόν) αναφοράς ήταν μια επιβεβαίωση σχετικά με την Οικοδομική Άδεια του γηπέδου. Το δεύτερο ήταν η διαρροή ότι ο Τσίπρας ικανοποιεί τα δίκαια(;) αιτήματα του Βασιλόπουλου, ο οποίος πλέον δεν έχει λόγο να μην υπογράψει για να ξεμπλοκάρει η έκδοση της Οικοδομικής Άδειας και ας μην έχει γίνει ακόμη τίποτα όσον αφορά την γραφειοκρατία της διπλής υπογειοποίησης.

 

Η διαρροή: Ο Τσίπρας δίνει στον Βασιλόπουλο ότι ζητάει για να υπογράψει!

Το σημερινό γηπεδικό μας σχόλιο θα ξεκινήσει από το τέλος. Από την διαρροή (η οποία αναπαρήχθη από κάθε ιστοσελίδα που έχει κάποιο κύρος) και σύμφωνα με την οποία ο Τσίπρας δίνει στον Βασιλόπουλο όσα αυτός επιθυμεί για να βάλει ο τελευταίος την υπογραφή του. Ούτε οι τρείς μάγοι δεν πήγαν τόσα δώρα στον νεογέννητο Χριστούλη. Τέτοια επιτυχία ο Δημαρχούκος.

Αμέσως μετά την διαρροή άρχισαν και τα κείμενα-προτροπές των «γιουσουφιών» α’ γραμμής (όχι δεν αναφέρομαι στους –ΟΓΛΟΥ & Σία) οι οποίοι προτρέπουν τον Βασιλόππουλο να μην χάσει αυτή την ευκαιρία. Προφανώς είτε τον θεωρούν χαζό είτε πολύ Αριστερό («πεισματάρη», γιατί για να παραμείνεις Αριστερός πρέπει να είσαι πεισματάρης) για να του γράφουν τέτοια κείμενα με τα οποία του υποδεικνύουν το «συμφέρον» του.    

Πάντως και πάντα εκ του αποτελέσματος (εφόσον ισχύει η διαρροή) φαίνεται ότι ο Βασιλόπουλος ακολούθησε σωστή τακτική στο ζήτημα της υπογραφής των υψομετρικών. Αλλιώς δεν θα έπαιρνε τίποτα. Παράλληλα αποδείχθηκε ότι όπως έλεγε και ο ίδιος η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στον Δήμο, αλλά στο Κράτος. Συνεπώς η υπόθεση θα ξεμπλοκάρει από τον Δήμο τόσο γρήγορα όσο αυτός πάρει αυτά που του υπόσχεται ο γνωστός για την αξιοπιστία του Τσίπρας (η Κυβέρνηση). Εμείς πάντως θα (ξανα)κάνουμε μια πρόβλεψη:

Ο επόμενος φταίχτης που παρά την Οικοδομική Άδεια (αν και όταν εκδοθεί) θα καθυστερούν τα έργα θα είναι η Δούρου και η Περιφέρεια.

Έτσι αν μετά από 2-3 μήνες δείτε ν’ αποσύρεται η πρόταση για ονομασία του γηπέδου σε «Α.Ε.Κ. Α-ΡΕΝΑ» μην εκπλαγείτε. Στο κάτω-κάτω ειπώθηκε σε στιγμή χαράς και όπως ξέρουμε σε τέτοιες στιγμές λέγονται και λαλακίες.

Η συνέντευξη: Όταν ο Βασιλόπουλος έπαιζε μόνος του.

Στη συνέντευξη που έδωσε στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ο Βασιλόπουλος, φάνηκε καθαρά η διαφορά ενός αθλητικού από ενός πολιτικού συντάκτη. Για την ακρίβεια φάνηκε η αμάθεια και η ανικανότητα των πρώτων (φυσικά πάντα ξεχωρίζουν 2-3 από τους υπόλοιπους). Σήμερα όμως δεν μιλάμε γενικά για τους αθλητικούς συντάκτες, αλλά ειδικά για τους ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ.

Τους ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. που δεν μπόρεσαν να κάνουν μια «καλή» ερώτηση για να στριμώξουν τον Δημαρχούκο αποκαλύπτοντας τα «ψέματα» και την «εμπάθεια» του σε βάρος της Α.Ε.Κ. Τους ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. που είτε ήταν παρόντες είτε όχι δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά. Όποιος αντέξει και δει (αν δεν το έχει ήδη δει) το βίντεο της συνέντευξης θα βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Βασιλόπουλος έκανε την εμφάνιση που είχε προγραμματίσει να κάνει και πως επικοινωνιακά ήταν ο νικητής ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Από την άλλη αποδείχτηκε πως οι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. είτε δεν έχουν μάθει είτε έχουν ξεχάσει να κάνουν ερωτήσεις. Ίσως πάλι να φταίει ότι έχουν συνηθίσει να γράφουν κείμενα με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Και όπως ξέρουμε μέσω κειμένων δεν γίνεται διάλογος και δεν έρχεσαι αντιμέτωπος με την άλλη πλευρά. Όχι τίποτα άλλο αλλά αφού η Α.Ε.Κ. έχει όλο το δίκιο με το μέρος της η αποστολή τους θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως εύκολη.

Πρέπει να παραδεχτώ πάντως πως οι εκπρόσωποι της «ΩΡΑΣ» κράτησαν «επίπεδο» και ήταν πολύ προσεκτικοί στις ερωτήσεις τους. Έτσι το «βάρος» της υπεράσπισης των θέσεων της Α.Ε.Κ. έπεσε σε δύο άλλους δημοσιογράφους. Ο ένας είναι γνωστός και εκτός της Α.Ε.Κ. και είναι ο Γιάννης Καραλής. Ο δεύτερος, Σταμάτης Βούλγαρης, είναι γνωστός κυρίως στους ΑΕΚτζήδες και κάνει το ρεπορτάζ της ομάδας στην εφημερίδα LIVE SPORT. Δεδομένου ότι είχε θητεύσει πλάι στον Γιάννη Ξενάκη εγώ προσωπικά περίμενα κάτι καλύτερο απ’ αυτόν στη συνέντευξη Βασιλόπουλου.

Όσον αφορά τον Καραλή, με τον γνωστό του αέρα που έχει ο σίγουρος για τον εαυτό του ρεπόρτερ, προσπάθησε -χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα- να στριμώξει τον Βασιλόπουλο. Επέμεινε -χωρίς ουσιαστικό λόγο- στο δικαίωμα της Α.Ε.Κ. να καταργήσει τον στίβο (όχι το τμήμα) από το νέο γήπεδο. Επικαλέστηκε μάλιστα και απόφαση της Ερασιτεχνικής της περιόδου Γρανίτσα. Αν μ’ αυτό εννοούσε ότι η Α.Ε.Κ. μπορεί να κάνει ότι της γουστάρει τότε έχει ταυτόχρονα και δίκιο και άδικο.

Έχει δίκιο γιατί κανείς δεν μπορεί ν’ απαγορεύσει (εκτός αν παραβιάζονται οι νόμοι) στην Α.Ε.Κ. να αυτοχειριαστεί (αυτοκτονήσει). Αν όμως η Α.Ε.Κ. επιθυμεί να παίζουν τα τμήματα της στην Ν. Φιλαδέλφεια, τότε πρέπει να βολέψει όσα περισσότερα απ’ αυτά μπορεί στο νέο γήπεδο. Και εδώ φτάνουμε στο σημείο που ο Καραλής έχει άδικο. Έχει άδικο γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάνε οι Έφοροι των τμημάτων να τους δοθεί γήπεδο για τους αγώνες των τμημάτων. Τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) η Α.Ε.Κ. εισέπραττε την άρνηση των υπολοίπων συλλόγων και χρειαζόταν απόφαση του Δημάρχου για να της δοθεί γήπεδο. Συνεπώς ο Βασιλόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να έχει λόγο σχετικά με τους χώρους του νέου γηπέδου. Εκτός και αν η Α.Ε.Κ. δεν θέλει τα Ερασιτεχνικά της τμήματα να παίζουν στην Ν. Φιλαδέλφεια. Τώρα αν με Μουσείο, χαμάμ, παρεκκλήσι και τα τοιαύτα δεν περισσεύει χώρος «αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο».

Ερχόμενος, τώρα, στον Βούλγαρη το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι δεν περίμενα κάποιος να μην θέλει να καταλάβει (μήπως έκανε ότι δεν καταλάβαινε;) τι του λένε. Κρίνοντας από τις ερωτήσεις του προκύπτει ότι ο Βούλγαρης είχε πάει στη συνέντευξη όχι για να ρωτήσει, αλλά για να πάρει απαντήσεις που να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση του ότι ο Βασιλόπουλος πρόκειται να καταθέσει (έτσι κι αλλιώς) νέα προσφυγή. Ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο μπορεί όντως τελικά να συμβεί, η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είχε θέση στη συνέντευξη αυτή. Θεωρώ ότι ο Σταμάτης έχει μόρφωση πέραν της βασικής έτσι ώστε όσα ακολουθούν να του είναι ήδη γνωστά.

Κατ’ αρχάς η προσφυγή προϋποθέτει την ύπαρξη μιας θετικής ή αρνητικής απόφασης, καθώς βασίζεται στις ελλείψεις ή τις ασάφειες του σκεπτικού της. Εφόσον ο Βασιλόπουλος σ’ αντίθεση με τον Μελισσανίδη δεν θέλει το γήπεδο (ή μήπως το ανάποδο;) δική του προσφυγή θ’ αφορά θετική απόφαση των Κρατικών Αρχών για το γήπεδο.

Αφού τέτοια απόφαση ακόμα δεν υπάρχει (εκτός και αν την κρατάνε μυστική) άρα δεν υπάρχει και το σκεπτικό της, οπότε πως θα ήταν δυνατόν να του απαντήσει θετικά ή αρνητικά ο Βασιλόπουλος; Εκτός και αν η απάντηση που προσπαθούσε να εκμαιεύσει ο Σταμάτης ήταν του τύπου:

«Σε κάθε περίπτωση που υπάρξει θετική απόφαση για το γήπεδο ο Δήμος θα καταθέσει προσφυγή.»

Κατά την γνώμη μου, πάντως, ο καλός δημοσιογράφος δεν πρέπει ν’ ανησυχεί για καμία προσφυγή εκτός από αυτή που ήδη εκδικάστηκε σχετικά με την Μ.Π.Ε. και για την οποία γράψαμε χθές (βλέπε εδώ). Αφού η Α.Ε.Κ. έχει ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ (έτσι δεν ισχυρίζονται;) και ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ (η οποία και να δικαιωθεί ακόμα και στην περίπτωση που βρεθεί κάποιο τυπικό πάτημα για να γίνει).  

 

Η επιβεβαίωση για την Οικοδομική Άδεια του γηπέδου.

Το μόνο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης ήταν προς το τέλος της. Για την ακρίβεια εντοπίζεται μετά την 1 ώρα και 48 λεπτά του σχετικού βίντεο (βλέπε εδώ). Στο σημείο εκείνο και ενώ ο Βασιλόπουλος δέχθηκε ερώτηση (κυριολεκτικά) της τελευταίας στιγμής παραδέχθηκε ότι υπάρχει σε ισχύ Οικοδομική Άδεια για το γήπεδο, αυτή που εκδόθηκε με βάση τον «δεύτερο νόμο Γρανίτσα».

Το μόνο μέσο που ανέδειξε αυτό το σημείο ήταν η ιστοσελίδα aek24hours.gr (βλέπε εδώ). Φυσικά δεν περιμέναμε ν’ ασχοληθεί άλλο μέσο μ’ αυτό το σημείο, δεδομένου ότι για την «επίσημη Α.Ε.Κ.» το άρθρο 11 του Ν. 3207/2003 («δεύτερος νόμος Γρανίτσα») είναι σαν να μην ψηφίστηκε ποτέ.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι πως ο Βασιλόπουλος παραδέχτηκε χωρίς να είναι υποχρεωμένος ότι η Οικοδομική Άδεια που εκδόθηκε με βάση το άρθρο 11 του Ν. 3207/2003 ισχύει ακόμη. Ήταν γνωστό ότι ο Δήμος είχε ελέγξει με την Νομική Υπηρεσία του ενδελεχώς (προσεκτικά) κάθε τι που σχετίζεται με την Οικοδομική Άδεια και το νομικό πλαίσιο του γηπέδου. Συνεπώς όσα παραδέχθηκε στην συνέντευξη του είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από τον έλεγχο αυτό.

Επιπλέον αυτή η παραδοχή έχει ιδιαίτερη αξία γιατί προέρχεται τόσο από κάποιο θεσμικό φορέα (Δήμαρχο) όσο και από έναν «πολέμιο» της «Αγιά Σοφιάς» και όχι από κάποιον από τους «πουθενάδες», τους «περίεργους» και τους «εσωτερικούς εχθρούς της Α.Ε.Κ.» (όσο και αν τα «γιουσουφάκια» σαν άλλοι βασανιστές της Μακρονήσου προσπαθούν να τους «τσουβαλιάσουν» όλους μαζί).

Σήμερα σταματάμε στο σημείο αυτό. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε δημοσιεύοντας ιδιαιτέρως διαφωτιστικά κείμενα, προκειμένου να είστε σε θέση να βγάλετε χωρίς καθοδήγηση τα συμπεράσματα σας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δείτε ποιοι εργάζονται για να φτιαχτεί γήπεδο και ποιοι όχι.

 

24 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3593 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. (ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ)