Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. (ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΚΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.
(ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΚΕΣ)

Τελικά προέκυψε τίποτα που να μην ξέραμε από την τηλεμαχία Ανδριόπουλου – Βασιλόπουλου; Όσο αφορά το ζήτημα των υψομετρικών τίποτα καινούριο δεν προέκυψε. Όσο αφορά την στρατηγική της «επίσημης Α.Ε.Κ.», ναι. Αυτό που έγινε ξεκάθαρο πλέον είναι ότι το επιτελείο Μελισσανίδη χρησιμοποιεί την ελεγχόμενη όξυνση (μια όξυνση που τροφοδοτείται από τον ΔΙΚΑΙΟ πόθο όλων των ΑΕΚτζήδων να (ξανα)φτιαχτεί το γήπεδο της ομάδας στον χώρο που της έχει παραχωρηθεί από το 1934) προκειμένου να αδρανοποιήσει όσους έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν εναντίον της Οικοδομικής Άδειας(;) της «Αγιά Σοφιάς».

Με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά κυρίως με τον φόβο ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, ενδέχεται να μην βρεθούν κάτοικοι (γιατί το «έννομο συμφέρον» των κατοίκων νομικά δεν αμφισβητείται) να καταθέσουν προσφυγή σχετικά με την Οικοδομική Άδεια. Οπότε τους μένει μόνον ο Δήμος, του οποίου το «έννομο συμφέρον» είναι δεδομένο. Γι’ αυτό ο Βούλγαρης ρώταγε τις προάλλες αν ο Δήμος θα προσβάλλει την Οικοδομική Άδεια (ακόμη δεν την είδαμε). Γι’ αυτό και ο project manager επανέφερε το ερώτημα. Αυτό τους καίει, γιατί γνωρίζουν πως όπως έχει στηθεί το project έχει πολλά νομικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία γνωρίζει ο Μελισσανίδης, αλλά δεν θέλει να τα λύσει. Θέλει να του τα λύσουν οι άλλοι είτε με το «καλό» είτε όχι.

Με βάση την παρουσία των τεσσάρων στην Ε.Ρ.Τ. προκύπτουν τα εξής:

  • Ο Χρήστος Παγώνης είχε μια «τίμια» εμφάνιση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην ουσία ήταν άσχετος πριν την εκπομπή με το όλο ζήτημα. Κράτησε τα προσχήματα όταν ο Αγγελίδης έκανε το λάθος να εγκαλέσει τον πτυχιούχο φιλολογίας Βασιλόπουλο σχετικά με το ότι κάθε νόμος είναι ηθικός.
  • Ο Νίκος Αγγελίδης προσπάθησε να εξισορροπήσει τις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ιδιότητες του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Προσπάθησε να συμβιβάσει τον δημοσιογράφο, τον οπαδό της Α.Ε.Κ., τον Νέο Φιλαδελφειώτη, τον παράγοντα της Α.Ε.Κ. (πρώην Έφορος Ποδηλασίας) και την ΑΕΚτζήδικη οικογενειακή παράδοση του. Ώρες-ώρες έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να (απο)δείξει σε κάποιον την αξία του σαν διαπραγματευτή.
  • Ο Άρης Βασιλόπουλος επέδειξε ότι τα καταφέρνει καλύτερα στους μονολόγους (συνεντεύξεις). Επικοινωνιακά (και μόνον) ηττήθηκε και μάλιστα «καθαρά» (κατά κράτος) από τον πιο επικοινωνιακό Ανδριόπουλο.
  • Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος ήταν όχι μόνο ο επικοινωνιακός νικητής της συγκεκριμένης τηλεμαχίας, αλλά και αυτός που για κάποιον προσεκτικό αποκάλυψε την λογική με την οποία κινείται η «επίσημη Α.Ε.Κ.». Μια λογική η οποία είναι όχι μόνο κοντόθωρη, αλλά και από μια άποψη πολύ επικίνδυνη.

Η λογική με την οποία η «επίσημη Α.Ε.Κ.» κινείται όλον αυτό τον καιρό είναι αυτή που περιέγραψε ο Ανδριόπουλος όταν είπε πως το ζήτημα των υψομετρικών είναι κάτι που παντού στην υπόλοιπη Ελλάδα ξεπερνιέται εύκολα «αρκεί να υπάρχει θέληση». Η λέξη «θέληση» («αν ήθελε ο Δήμος θα είχε τελειώσει») έχει στην περίπτωση μας το νόημα «κάνε τα στραβά μάτια και δεν θα χάσεις». Η τακτική όμως αυτή φτάνει σ’ αδιέξοδο όταν βρεθεί κάποιος που δεν θα «κάνει τα στραβά μάτια».

Ωστόσο ο κύριος Ανδριόπουλος είπε κάτι πολύ σοβαρό το οποίο δεν έτυχε της απαιτούμενης προσοχής. Είπε ξεκάθαρα ότι η «επίσημη Α.Ε.Κ.» επιδιώκει να βγεί η Οικοδομική Άδεια και να ξεκινήσει τα έργα άσχετα με την πρόοδο της διπλής υπογειοποίησης. Αυτή η παραδοχή είναι πολύ προβληματική. Όχι μόνο επειδή σε πολλά σημεία της Μ.Π.Ε. σημειώνεται ότι οι υπογειοποιήσεις πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν των έργων του γηπέδου (τουλάχιστον κατά 3 μήνες), αλλά και επειδή λόγω του σχεδιασμού του έργου η λειτουργία του γηπέδου προϋποθέτει την ολοκλήρωση τους.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν έχει ολοκληρωθεί ένα έργο (το οποίο έχει δομηθεί πάνω στις υπογειοποιήσεις) χωρίς να έχουν αρχίσει (στην χειρότερη περίπτωση) ή ολοκληρωθεί (στην καλύτερη) οι υπογειοποιήσεις; Πως θα πάρει άδεια λειτουργίας; Μήπως τότε θ’ αρχίσουν οι εκβιασμοί για να του δοθεί άδεια ακόμη και χωρίς να έχουν τελειώσει οι υπογειοποιήσεις; Δεν ξέρω αν όπως έχει σχεδιαστεί το έργο αυτό είναι δυνατόν. Ξέρω όμως πως η τέτοια επιλογή είναι και παράλογη και επικίνδυνη.

Πάντως ο Ανδριόπουλος απέδειξε πως στο επικοινωνιακό κομμάτι (για τα υπόλοιπα συνεχίζω ν’ αμφιβάλλω) είναι ότι χρειάζεται το project του γηπέδου. Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας ήταν άνετος και φάνηκε να εγκλωβίζει (με την βοήθεια και του Αγγελίδη) τον Βασιλόπουλο με την ατάκα του για «να πάνω από δω και μπρός Α.Ε.Κ. και Δήμος χέρι-χέρι». Βέβαια στο άκουσμα σου φέρνει είτε κάτι από ερωτευμένο ζευγαράκι, είτε από γονείς που κρατάνε τα παιδάκια τους είτε από Καρατζαφέρη. Διαλέγετε και παίρνετε.

Τέλος επειδή προκάλεσε εντύπωση αυτό που είπε ο Αγγελίδης σχετικά με το ότι ο νόμος είναι και δίκαιος οφείλω να κάνω ένα σχόλιο. Ένα σχόλιο το οποίο θα λειτουργήσει ως γέφυρα για το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό μέρος του σημερινού κειμένου.

Εκτός από τους Θεϊκούς Νόμους που παραλάμβανε κάθε εννέα χρόνια ο Μίνωας από τον Δία πηγαίνοντας στο σπήλαιο που γεννήθηκε ο τελευταίος (η ανάβαση του Μωυσή στο Σινά αποτελεί απλή αντιγραφή), όλοι οι υπόλοιποι είναι ανθρώπινα έργα. Πολύ συχνά δε είναι αντίθετοι με την Ηθική. Αυτό έγινε κατανοητό από την Αρχαιότητα κιόλας. Μη ξεχνάμε την κόντρα της Αντιγόνης με τον Κρέοντα, όταν η πρώτη ήθελε να εκτελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα απέναντι στον νεκρό αδερφό της παρά την απαγόρευση του Βασιλιά. Η Ηθική ήρθε σε αντίθεση με τον ανθρώπινο Νόμο όχι για πρώτη μα ούτε και για τελευταία φορά.

Επειδή δεν θεωρώ χαζό τον Νίκο ώστε να θεωρεί κάθε νόμο ηθικό (σύμφωνο με την Ηθική) γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κατ’ ανάγκη και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η Ε.Ρ.Τ. (βλέπε εδώ) ήταν ηθική. Για να μην αναφερθούμε στη Μνημονιακή νομοθεσία. Υποθέτω ότι ο Νίκος εννοούσε πως από τον Νόμο απορρέει (παράγεται) Δίκαιο (δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις). Ωστόσο τα σχετικά με τους νόμους είναι αρμοδιότητα του ΣτΕ το οποίο μέχρι στιγμής έχει αποφανθεί μόνο για την παραχώρηση των σχεδόν 3 στρεμμάτων από το Άλσος.

Αυτό που έχω να σου αποκαλύψω (και καλά θα κάνεις να το λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη σου) αναγνώστη μου είναι ότι η νομοθετική ρύθμιση του Ν. 4277/2014 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. Θ’ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ. Πιθανολογώ ότι αυτό το πρόβλημα θα προσπαθήσουν να το λύσουν συνολικά μέσω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Υποδομών.

Προσοχή όμως!

Για να μη σε κοροϊδεύουν πρέπει να γνωρίζεις αδερφέ ΑΕΚτζή ότι η «ειδική νομοθεσία» (όπως η νομοθετική ρύθμιση για την «Αγιά Σοφιά») ΔΕΝ υπερισχύει της «γενικής». Τα προβλήματα για την Κυβέρνηση, η οποία (από ανάγκη;) έχει τακιμιάσει με τον Μελισσανίδη θα λύνονταν αν άλλαζε η «γενική νομοθεσία». Αυτό όμως είναι κάτι που θα δημιουργούσε μεγάλες αντιδράσεις και θα προκαλούσε προσφυγές από θεσμικούς φορείς όπως για παράδειγμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) χωρίς να υπολογίζουμε το «πολιτικό κόστος». Κατανοητό;

Υ.Γ. Σιγά-σιγά και παρά τον καταιγισμό πανομοιότυπων δημοσιευμάτων τα μυαλά «ανοίγουν» και ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» καταλαβαίνει ποιος τον ενημερώνει και ποιος του δίνει σανό. Μετά την παραδοχή του project manager της «Αγιά Σοφιάς» Ανδριόπουλου ότι η Α.Ε.Κ. υποχρεώθηκε να μειώσει το ύψος του γηπέδου κατά δύο μέτρα (και όχι 40 πόντους που επιθυμούσε) μειώνοντας αντίστοιχα και την χωρητικότητα κατά 1.000 θέσεις κάποιοι μας θυμήθηκαν. Θυμήθηκαν ότι από τις 30 Γενάρη 2017 (βλέπε εδώ) είχαμε αποκαλύψει αυτή την εξέλιξη. Μια εξέλιξη την οποία αν η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν ήταν υποχρεωμένη δεν θα παραδεχόταν παρά μόνον όταν αυτή θα γινόταν φανερή.

Το επόμενο μας «στοίχημα» είναι η επιβεβαίωση μας για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την Μ.Π.Ε. Ωστόσο αυτό το «στοίχημα» είναι αυτό που λέμε «σιγουράκι», καθώς η Περιβαλλοντική νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν αφήνει πολλά περιθώρια (τουλάχιστον στο σημείο αυτό) για λαθροχειρίες. Το μόνο που μπορεί να κάνει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» είναι να καθυστερήσει -όσο μπορεί- την έκδοση της.

Για το βίντεο της τηλεμαχίας πατήστε εδώ.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα www.filadelfia-xalkidona.gr.

 

27 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 6316 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. (ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΚΕΣ)