Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ (ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ν’ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ
(ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ν’ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»)

«Έσπασε το ρόδι» η Α.Ε.Κ. με την πρώτη (ελπίζω να μην αργήσει πολύ η δεύτερη) νίκη της επί ενός εκ των Π.Α.Ο. & Γαύρου μετά την επάνοδο της στην κατηγορία. Μια νίκη η οποία από ψυχολογικής, τουλάχιστον, άποψης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Λέω από ψυχολογικής γιατί από αγωνιστικής πιθανόν θ’ αργήσει κάμποσο ακόμα να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Α.Ε.Κ. στην διεκδίκηση τπου Πρωταθλήματος. Όχι μόνο εξαιτίας της διαφοράς στο μπάτζετ (προϋπολογισμό) και την εύνοια της διαιτησίας σε κόκκινους και πράσινους, αλλά κυρίως επειδή για την «Βασίλισσα» ξεκινά «περίοδος ισχνών αγελάδων».

Καθώς οι εναπομείνασες αναμετρήσεις ΔΕΝ κρίνουν -δυστυχώς- κάτι (αφού ότι θέση και να καταλάβει η ομάδα στο CHAMPIONS LEAGUE θα παίζει πάλι) και μετά την νίκη επί του Π.Α.Ο. μπορεί κάποιων στην αρχή -και μέχρι την απότωμη προσγείωση στην πραγματικότητα με τους -38 πόντους- «τα μυαλά να είχαν πάρει αέρα». Γι' αυτό καλό θα ήταν να ξέρουμε όλοι μας πως προγραμματίζει η «Βασίλισσα» να πορευτεί του χρόνου (και ενδεχομένως και τα υπόλοιπα). Παραπάνω υπονόησα ότι η οικονομική πολιτική της «Βασίλισσας» θα είναι από συγκρατημένη έως πολύ συγκρατημένη. Προφανώς αυτό γίνεται τόσο εξαιτίας των περιορισμένων εσόδων της Α.Ε.Κ. (ειδικά σε σχέση με Π.Α.Ο. & Γαύρο) όσο και των υψηλών Χρεών της σε σχέση με τα έσοδα της.

Ενδεχομένως να προβληθεί και το επιχείρημα της εξοικονόμησης χρημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανακατασκευή του κεντρικού γηπέδου τένις σε γήπεδο μπάσκετ (αλήθεια τι γίνεται μ’ αυτή την υπόθεση;).

Υπενθυμίζω ότι η Κ.Α.Ε. είχε πέρισυ Τζίρο (Πωλήσεις/Έσοδα) 1,8 εκ. και Χρέη 2,3 εκ. Συνεπώς αν δεν αυξήθηκαν πολύ φέτος τα Έσοδα ή αν δεν μειώθηκαν πολύ τα Χρέη γίνεται κατανοητό ότι τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια (αν όλα πάνε καλά) η ομάδα ΔΕΝ μπορεί να έχει μπάτζετ πάνω από το μισό (το πολύ) του Τζίρου της. Μετατρέποντας το σε νούμερα αυτό σημαίνει συνολικό μπάτζετ το πολύ μέχρι 900.000 Ευρώ.    

Πράγματι, η εκτίμηση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται απ’ όσα ακούγονται στην «πιάτσα». Η (οικονομική) προσέγγιση της Κ.Α.Ε. τόσο για την επόμενη σεζόν όσο -όπως εκτιμούμε- και για την μεθεπόμενη δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή. Απλώς πρέπει να είναι γνωστή (αν και αυτό θα φανεί και από τους παίκτες που θα έρθουν και τα συμβόλαια που θα υπογραφούν) προκειμένου οι οπαδοί της «Βασίλισσας» να ξέρουν τι να περιμένουν. Αν θα θέλαμε να το πάμε ακόμα ένα βήμα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξαναδείτε τις επόμενες δύο σεζόν περιπτώσεις όπως του Μαυροκεφαλίδη να ξεχειμωνιάζει στην Κίνα και μόλις τελεώνει το πρωτάθλημα εκεί να έρχεται για τα πλέι-οφ στην Ελλάδα (γιατί προφανώς είναι ευκολότερο να τον πληρώνεις για ένα 3μηνο παρά για όλη τη σεζόν). Έτσι κι αλλιώς το Πρωτάθλημα κρίνεται από τον Μάρτη και μετά.

Εξυπακούεται πως την επόμενη σεζόν θα είναι -όπως γράφει και ο υπότιτλος- επιτακτική ανάγκη ν' αναδειχθούν οι μικροί σε ηλικία παίκτες, οι οποίοι και θα πρέπει να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής αν θέλει η ομάδα (όχι και τόσο) μακροπρόθεσμα να έχει καλύτερη τύχη. Έτσι εξοικονομεί λεφτά «χτίζοντας» παράλληλα δυνατή ομάδα με κυρίαρχο το Ελληνικό στοιχείο. Φυσικά για να επιτευχθεί η ανάδειξη των μικρών σε ηλικία παικτών θα πρέπει να υπάρχει στην τεχνική ηγεσία και ο κατάλληλος προπονητής. Ένας προπονητής, ο οποίος θα μπορεί να εξισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης του αποτελέσματος και της ανάδειξης των μικρών. 

Από τα παραπάνω και για να έχουμε «καλή εξήγηση» καλό θα είναι να ‘χουμε υπόψη μας πως η ομάδα θα παίζει (όπως έχουν τα πράγματα τώρα) για τις θέσεις 3 (στην καλύτερη περίπτωση) ως 6. Αντίπαλοι της θα είναι οι Άρης, Π.Α.Ο.Κ. (αναλόγως της ενίσχυσης από τον Ιβάν), Κολοσσός και Ρέθυμνο. Οι δύο τελευταίοι όχι επειδή έχουν το ίδιο μπάτζετ, αλλά επειδή κάνουν πολύ καλές για τα λεφτά τους (value for money που λένε και οι Ελληνάρες) επιλογές ξένων παικτών.

Από την άποψη αυτή και με τα δεδομένα που ανέφερα παραπάνω η ομάδα πρέπει ν’ αποφύγει τα έως τώρα λάθη στις επιλογές και τις συνεχείς αλλαγές παικτών έτσι ώστε αφενός να μην εκτροχιαστεί οικονομικά και αφετέρου να μην κακοπάθει αγωνιστικά.

Κλείνοντας εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα για τα εναπομείναντα παιχνίδια στα πλέι-οφ όχι επειδή θ’ αλλάξουν πολλά από αγωνιστικής άποψης, αλλά επειδή έχει ανάγκη να «χτίσει» εκ νέου το γόητρο της ως μεγάλη και παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα.       

Υ.Γ.1. Για την ψυχολογία της ομάδας καλό θα ήταν ν’ ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες νίκες επί των «αιωνίων αντιπάλων». Γιατί μόνο μέσα από τέτοιες νίκες μαθαίνεις (όπως οι Έλληνες στην Επανάσταση) να μην δαιμονοποιείς τον αντίπαλο σου προσδίδοντας του μεγαλύτερες (υπερφυσικές) δυνατότητες απ’ αυτές που πράγματι έχει. Μόνον έτσι δεν θα «φοβάσαι» την εξέλιξη του παιχνιδιού τα τελευταία κρίσιμα λεπτά και δεν θα χρειάζεται αυτός ν’ αστοχήσει (αν και κάποιες φορές δεν γίνεται αλλιώς) για να κερδίσεις στον πόντο.  

Υ.Γ.2. Τα παραπάνω γράφτηκαν με βάση όσα προκύπτουν τόσο απ’ ότι ακούγεται στην «πιάτσα» όσο και από την «κοινή λογική» με βάση τα οικονομικά δεδομένα της «Βασίλισσας». Ωστόσο αυτά που ακούγονται στην «πιάτσα» -και τα οποία μόνο θα υπαινιχθώ και δεν θ’ αναπαραγάγω- αφορούν οφειλές σε παίκτες που έχουν (ακόμη και προσφάτως) αποχωρήσει από την ομάδα. Καλές είναι οι νίκες (γιατί έτσι «χτίζεις» την φήμη σου), αλλά εξίσου σημαντική είναι και η αξιοπιστία σου (γιατί αλλιώς μπορεί να «γκρεμίσεις» ότι με κόπο «χτίζεις» στο γήπεδο). Χρέος της Διοίκησης αλλά και της Ιδιοκτησίας είναι γρήγορα να κάνουν την «πιάτσα» να «σωπάσει» (δια)κανονίζοντας όλους τους εκκρεμείς λογαριασμούς τους.  

 

26 Μάη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 2438 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ (ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ν’ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»)