Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;» (ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;»
(ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να κάνεις μια δουλειά, αλλά είναι ζήτημα αν υπάρχουν πάνω από δύο για να την κάνεις σωστά και στη συνέχεια να μην έχεις ντράβαλα. Οπότε η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι μάλλον προφανής. Ειδικά στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. αν η δουλειά ΔΕΝ γίνει σωστά κινδυνεύει να τεθεί σε κίνδυνο η ιδιοκτησία του Σωματείου. Μια ιδιοκτησία η οποία με βάση του ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» (που όπως έχει αποδειχθεί έχει αξιόπιστες πηγές στον κρατικό μηχανισμό) γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί «σώνει και καλά» προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο αρχικός σχεδιασμός.

Αν τελικά εκδοθεί η Άδεια και επιβεβαιωθεί η είδηση ότι καταργήθηκε η ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής στο οικόπεδο θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Γιατί, η κατάργηση της ιδιοκτησίας της Ερασιτεχνικής ΔΕΝ μπορεί να γίνει με μια «διόρθωση» στο Κτηματολόγιο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίον μπορεί να καταργηθεί (γιατί όπως είπαμε σε προηγούμενο κείμενο μας το Παραχωρητήριο του 1934 είναι κανονικός τίτλος ιδιοκτησίας) είναι η απαλλοτρίωση για την οποία πρέπει να καταβληθεί τίμημα στον ιδιοκτήτη.

Η περίπτωση της Ερασιτεχνικής είναι ίδια με εκείνη της αποκαλούμενης «Βασιλικής περιουσίας». Των ακινήτων τα οποία το Κράτος είχε παραχωρήσει δωρεάν προς χρήση της Βασιλικής οικογένειας και τα οποία με την έξωση της αρχικά το 1973 και στην συνέχεια με το Δημοψήφισμα του 1974 περιήλθαν εκ νέου στην ιδιοκτησία του Δημοσίου. Όπως, θυμάστε, την δεκαετία του ’90 ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ Γλύξμπουργκ κέρδισε αποζημίωση για την περιουσία αυτή από το Δημόσιο.

Έτσι όταν ΟΛΑ είναι σωστά ΔΕΝ υπάρχουν καθυστερήσεις και τα «επενδυτικά σχέδια» εξελίσσονται ομαλά. Αλλά για να είναι ΟΛΑ «σωστά» πρέπει να έχεις μάθει και εσύ να λειτουργείς σωστά. Παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ έχουμε καμία υποχρέωση να δίνουμε «λύσεις», σήμερα θα δώσουμε μια μόνο και μόνο για να δείξουμε πόσο πρόχειρα έχει κινηθεί η «επίσημη Α.Ε.Κ.» στο «γηπεδικό».

Είναι γνωστό ότι η παρ. 9 του άρθρου 7 του «Αθλητικού Νόμου» (2725/1999) απαγορεύεται η μη οποιοδήποτε τρόπο εκποίηση των εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί σε σωματείο, με μόνη εξαίρεση την διαπίστωση της ανάγκης αυτής προς όφελος του σωματείο από το Δικαστήριο του άρθρου 825 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (στην περίπτωση μας το Εφετείο Αθηνών). Αυτή η νομική πρόβλεψη σε συνδυασμό με το άρθρο 175 του Α.Κ. (με βάση το οποίο «Η διάθεση ενός αντικειμένου είναι άκυρη αν την απαγορεύει ο νόμος») καθιστά το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» άκυρο και άρα ανυπόσταστο (ανίσχυρο). Δηλαδή, ΔΕΝ παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα.

Η διαπίστωση της συγκεκριμένης ακυρότητας μπορεί να γίνει οποτεδήποτε από οποιονδήποτε προσβάλει δικαστικά το παραχωρητήριο. Συνεπώς, το χαρτί που έχουν υπογράψει «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και Ερασιτεχνική είναι απλό κουρελόχαρτο. Και τότε τί μπορεί να γίνει;

Στο ερώτημα αυτό υπάρχει μια και μόνο απάντηση. Υπάρχει ένας και μόνο τρόπος νόμιμης αντιμετώπισης του ζητήματος. Ο τρόπος αυτός είναι ΟΛΑ τα χαρτιά της Οικοδομικής Άδειας να βγούν στ’ όνομα της Ερασιτεχνικής και η τελευταία να κάνει ένα «εργολαβικό» με την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία και θ’ αναλάβει το χτίσιμο του γηπέδου. Με το «εργολαβικό» η Ερασιτεχνική θα παραχωρεί στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» όλων των μη αθλητικών χώρων (πάρκινγκ, εστιατόρια, σουίτες κ.α.) για όσο χρονικό διάστημα θεωρηθεί αναγκαίο για την απόσβεση των χρημάτων που έδωσε η εταιρεία. Η Ερασιτεχνική θα λαμβάνει ως έσοδο τόσο το 10% επί των εισιτηρίων, όσο και το 15% από τις διαφημίσεις και τα εισιτήρια ως «ενοίκιο» χρήσης του γηπέδου από την Π.Α.Ε. όπως άλλωστε επιβάλει και ο Ν. 2725/1999.

Έτσι μέσω μια χρηστής διαχείρισης η Ερασιτεχνική θα μπορούσε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να ορθοποδήσει οικονομικά διαχειριζόμενη το γήπεδο που και ο Νομοθέτης αλλά κυρίως η κοινή λογική έθεσε στην υπηρεσία της.

 

22 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2883 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο «ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;» (ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)