Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
(ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ)

Την περασμένη Πέμπτη 17 Αυγούστου η «επανεκκινημένη» και στην Ευρώπη Α.Ε.Κ. έδωσε το 5ο της παιχνίδι. Αντίπαλος ήταν η Βελγική Μπρίζ, η οποία με βάση το ρεπορτάζ είχε αμυντικές αδυναμίες. Ωστόσο, οι αδυναμίες αυτές δεν ήταν τέτοιες που να δώσουν στην Α.Ε.Κ. κάποιο πλεονέκτημα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Α.Ε.Κ. σε 5 Ευρωπαϊκά παιχνίδια σημείωσε την δεύτερη χωρίς γκόλ ισοπαλία της και μάλιστα εκτός έδρας (τα υπόλοιπα 3 παιχνίδια είναι ήττες). Σε τέσσερις μέρες δίνει την ρεβάνς στο Ο.Α.Κ.Α. όπου υποτίθεται ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας και να πάρει την πρόκριση.

Το ζήτημα όμως είναι μπορεί να την πάρει, ειδικά όταν θα παίζει μπροστά στο διψασμένο για επιστροφή στα Ευρωπαϊκά σαλόνια κοινό της; Επιπλέον τι λέει για τις δυνατότητες της «Ευρωπαϊκής Α.Ε.Κ.» το γεγονός ότι σε 5 παιχνίδια δεν έχει βάλει ούτε ένα γκόλ; Κάποτε είχαμε το άγχος της πρώτης νίκης στο CL και τότε σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια κερδίσαμε 2 φορές. Τότε στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν κάποιος που εκ των υστέρων λοιδορήθηκε από κάποιους έξυπνους.

Αυτό που έχει αξία και πρέπει να ειπωθεί για την «Ευρωπαϊκή Α.Ε.Κ.» (το οποίο όμως την χαρακτηρίζει συνολικά) είναι ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια (αλλά και στα εντός με δυνατούς αντιπάλους) μπορεί να είναι αποτελεσματικότατη στην αμυντική της λειτουργία, αλλά έχει πρόβλημα στην επιθετική αποτελεσματικότητα της. Κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό όταν παίζεις εκτός και δεν σου δίνονται πάνω από 2-3 καλές ευκαιρίες.

Φυσικά το πρόβλημα μεγαλώνει στα εντός έδρας όταν η ομάδα έχει και την «συμπαράσταση» του κόσμου της. Ενός κόσμου η μαζική παρουσία του οποίου την γεμίζει με άγχος. Κάτι το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι η Α.Ε.Κ. στερείται ακόμα παικτών με προσωπικότητα, οι οποίοι ν’ αντέχουν το ψυχολογικό βάρος αποδίδοντας τ’ αναμενόμενα από αυτούς. Μια διαπίστωση που μας φέρνει στο επόμενο ζήτημα, του οποίου ο σχολιασμός πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της ρεβάνς μετά από τέσσερις μέρες.

Το ζήτημα αυτό είναι το πλέον πολυσυζητημένο και βρίσκεται συνεχώς στην οπαδική επικαιρότητα. Κωδικοποιείται δε στο εξής απλό ερώτημα:

«Έχει η ομάδα τους παίκτες που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει (αλλά κυρίως) και που της αξίζουν;»

Κοντολογίς, και πάντα σε σχέση με την επερχόμενη ρεβάνς στο Ο.Α.Κ.Α. το ερώτημα που πρέπει ν’ απαντηθεί είναι αν η Α.Ε.Κ. θα καταφέρει κατ’ αρχήν να βάλει γκόλ και (το ουσιαστικότερο) αν θα καταφέρει να πάρει την πρώτη νίκη της στην Ευρωπαϊκή της επανεκκίνηση. Όταν λέμε, όμως, «να βάλει γκόλ» εννοούμε την κανονική διάρκεια και όχι τα πέναλτυ.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να προκριθεί η ομάδα στους ομίλους, μη τυχόν και μέσω της αύξησης μ’ αυτό τον τρόπο των εσόδων πειστεί η Ιδιοκτησία της ομάδας να κάνει καμία ποιοτική (και αναγκαία) προσθήκη.

 

Υ.Γ. Εννοείται πως η εμφάνιση με τον Παναιτωλικό ΔΕΝ αναιρεί τίποτα από τα παραπάνω. Ίσα-ίσα. Το κρίμα και το άδικο γι’ αυτή την ομάδα είναι ότι τα τελευταία χρόνια πάντα ξεκινά με βασικά κενά και αδυναμίες, τα οποία (και τις οποίες) καλύπτει (μερικώς) τον Δεκέμβρη, όταν ήδη «κουνά μαντήλι» στο Πρωτάθλημα. Αλλά γι’ αυτά τις προσεχείς μέρες…

 

21 Αυγούστου 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1972 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ)