Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (Η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
(Η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ)

Πιθανότατα ΔΕΝ θα ξαναπεράσει από την διακυβέρνηση της Χώρας τόσο σιχαμένη Κυβέρνηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ είχε υπάρξει καμία αντίστοιχη στο παρελθόν. Προσοχή! Όχι ανίκανη ή καταστροφική (αυτό στο κάτω-κάτω είναι θέμα ερμηνείας του καθενός μας) αλλά σιχαμένη. Σιχαμένη γιατί με μόνο όπλο τον άκρατο λαϊκισμό και την επιστροφή στον διχασμό και τον Εμφύλιο χάιδεψε τ’ αυτιά του πρόθυμου όχλου (ο οποίος ποτέ και για τίποτα ΔΕΝ έχει ευθύνη) για ν’ ανέβει στην εξουσία. Υποτίθεται ότι αυτοί που σήμερα είναι στα πράγματα είχαν το «ηθικό πλεονέκτημα». Υποτίθεται γιατί στην πράξη έχουν αποδειχθεί οι χειρότεροι δημοσιοσχεσίτες οι οποίοι προσπαθούν να φτιάξουν παντού τους δικούς τους μηχανισμούς.

Η τραβεστί (αφού έχει για δεκανίκι τους ΑΝ.ΕΛ.) «Αριστερή Κυβέρνηση» κάνει ότι μπορεί για να τους έχει όλους ευχαριστημένους εκτελώντας χρέη τροχονόμου. Θέλει να είναι ταυτόχρονα «και με τον Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα». Μόνον που έτσι δεν παράγεται κανενός είδους πολιτική. Ειδικά πολιτική που να έχει κάποιο «πρόσημο» («Αριστερό» στην περίπτωση μας). ανάμεσα στα πολλά θέματα που θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος για να τεκμηριώσει τον παραπάνω ισχυρισμό, επιλέξαμε μόνον δύο που άμεσα και έμμεσα αφορούν τον Αθλητισμό.

Σήμερα θα σχολιάσουμε το πρώτο που αφορά συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Ενός Υφυπουργού ο οποίος είχε την ατυχία να διαδεχθεί στην ίδια θέση τον Σταύρο Κοντονή. Τον Σταύρο Κοντονή για τον οποίο πολύ μελάνι χύθηκα και εκατομμύρια μεγκαμπάιτ χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να του φτιάξουν το προφίλ του «επιτυχημένου». Αναφερόμαστε φυσικά στην εκδίωξη της πρώην Διοίκησης της Ε.Π.Ο. η οποία, τελικά, επιτεύχθηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε λέξη προς λέξη την συνέντευξη Βασιλειάδη. Ούτε να σχολιάσουμε τα σχόλια γι’ αυτή. Αυτό, όμως, που έχει νόημα είναι να σχολιάσουμε την σκόπιμη απουσία άσκησης κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο του Αθλητισμού. Ως προς αυτό τουλάχιστον ο σημερινός Υφυπουργός Αθλητισμού ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του. Γιατί επί της ουσίας ο Κοντονής ΔΕΝ έκανε τίποτα. Γιατί η εκδίωξη της πρώην Διοίκησης της Ε.Π.Ο. με κόστος τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής πραγματικότητας από UEFA & FIFA (οι οποίες αποφασίζουν ακόμα και για την νομοθεσία που θα ισχύει) και οι σε συγκεκριμένες ομοσπονδίες (αφού ΔΕΝ επαρκεί λένε το ελεγκτικό προσωπικό) οικονομικοί έλεγχοι ΔΕΝ είναι «κυβερνητική πολιτική». Τους ελέγχους είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο να τους κάνει και μόνη η απομάκρυνση της πρώην Διοίκησης της Ε.Π.Ο. ΔΕΝ είναι από μόνη της αρκετή για να δικαιολογήσει την τόσων μηνών παραμονή του στην θέση του (υπο)Υπουργού Αθλητισμού. Όσο για την αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου ΔΕΝ έχουν κάνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι πριν αναλάβουν θεωρούσαν ότι έπρεπε ν' αλλάξει εκ βάθρων.

Λαμβάνοντας, όμως, υπ’ όψη ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης αν και στην Αγγλία υποστηρίζει την Λίβερπουλ εμφανίστηκε στο γήπεδο με φανέλα της «μισητής» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταλαβαίνουμε ότι και τόσα(;) που έχει κάνει είναι πολλά. Συνυπολογίζοντας όσα ως τώρα έχουν ακουστεί, δηλαδή ότι πρόκειται να κατέβει στον Πειραιά (δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια περιφέρεια) στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές και πως σκοπεύει να μεταφέρει το Υφυπουργείο Αθλητισμού στον Πειραιά, ΔΕΝ μας προξενεί εντύπωση ότι φρόντισε να τον δούν στον αγώνα του Πανιώνιου με τον Γαύρο. Καθότι δηλώνει Πανιώνιος είναι από κάθε άποψη καλυμμένος. Άλλωστε ο Πανιώνιος δεν θεωρείται από τους Γαύρους ως «εχθρικό» σωματείο.       

Ακολουθούν η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη ατον Γιώργο Χελάκη (βλέπε εδώ) και ο σχολιασμός της από τον Βαγγέλη Μπραουδάκη (βλέπε εδώ).

 

25 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2416 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (Η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ)