Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΑ» ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ (ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΑ» ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ
(ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝ)

Είναι δεδομένο ότι όταν η ομάδα παίζει με κάποιον δυνατό αντίπαλο και είναι συγκεντρωμένη, τότε μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Είναι επίσης δεδομένο πως όταν μένει σε μια σημαντική νίκη ή σε μια «μεγάλη» εμφάνιση μόνο χαμένη καταλήγει. Η χθεσινή της εμφάνιση ήταν αυτή που η συγκεκριμένη Α.Ε.Κ. μπορούσε (είχε τις δυνατότητες) να κάνει και τίποτα περισσότερο. Τα παχηά λόγια που την συνοδεύουν είναι μόνο για τους δημοσιογράφους που προσπαθούν μ’ αυτά ν’ αυξήσουν τις πωλήσεις τους και για όσους οπαδούς προσπαθούν «κλέβοντας» λίγη από την λάμψη της ομάδας τους να νοιώσουν για λίγο «νικητές». Για όλους τους υπόλοιπους και ειδικά για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είναι κούφια λόγια ή στην καλύτερη περίπτωση λόγια παραφουσκωμένα με αέρα κοπανιστό.

Χειρότερο, όμως, από τα παραπάνω είναι η αμάθεια. Αμάθεια η οποία προκύπτει από τον τρόπο που διαχειρίζονται κάποιοι αυτή την δεύτερη ισοπαλία κόντρα στην Μίλαν. Προσπαθώντας να (απο)δείξουν ότι ξέρουν αριθμητική βάφτισαν και εξαιτίας της νίκης της Αούστρια επί της Ριέκα το χθεσινό παιχνίδι (και τον βαθμό) ως «κομβικής» σημασίας. Παρά το γεγονός ότι αυτοί που τα ξεστομίζουν είναι ενήλικες που έχουν από χρόνια τελειώσει το σχολείο, ωστόσο ξέρουν λιγότερα από έναν μαθητή του Δημοτικού. Γιατί εκείνος ξέρει ότι η ισοπαλία της Α.Ε.Κ. με την Μίλαν στο Ο.Α.Κ.Α. (σε συνδυασμό με την ήττα της Ριέκα) θα είναι «κομβική» μόνον αν η Α.Ε.Κ. προκριθεί. Ο μαθητής του Δημοτικού γνωρίζει ότι ο αγώνας αυτός θα χαρακτηριστεί «κομβικός» μόνον εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος, όταν και θα γράφεται η ιστορία της συγκεκριμένης χρονιάς και όχι τώρα.

Τώρα οι μεν οπαδοί μπορούμς μέχρι την Κυριακή που παίζουμε με τον Π.Α.Ο.Κ. να πανηγυρίζουμε, οι δε παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πρέπει ν’ αφοσιωθούν στον επόμενο αντίπαλο για να μας αποδείξουν (αλλά να το αποδείξουν και στους εαυτούς τους) ότι το παιχνίδι αυτό ήταν όντως «κομβικό». Επιπλέον πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως η ομάδα ΔΕΝ «επέστρεψε» στην Ευρώπη επειδή σε έξι παιχνίδια στο EUROPA δεν έχει χάσει, ούτε επειδή πήρε δύο ισοπαλίες από την Μίλαν. Θα έχει «επιστρέψει» μόνο όταν δείξει συνέπεια σε τέτοιου είδους εμφανίσεις και σταθερότητα στ’ αποτελέσματα χτίζοντας σιγά-σιγά το Ευρωπαϊκό της όνομα.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή «επιστροφή» (εκτός της «καλής» κλήρωσης) περνά πρώτα και κύρια από την επιτυχία στο Πρωτάθλημα. Οπότε την Κυριακή (όπως και όλες τις επόμενες) η ομάδα θ’ αποδείξει σ’ όλους μας αν όντως βρίσκεται στον δρόμο της «επιστροφής» ή αν όλα αυτά που ζούμε μέχρι τώρα είναι απλά ένα όμορφο όνειρο.

 

03 Νοέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2071 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΑ» ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ (ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝ)