Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΕ (ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΕ
(ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ)

Όταν οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι (Παππάς και Νοτιάς) άφησαν σκόπιμα χωρίς χρηματοδότηση την πρώην Π.Α.Ε. να πληρώσει την κακοδιοίκηση των διοικήσεων που οι ίδιοι διόριζαν κάποιο «πουθενάδες» είχαν προτείνει δέσμη μέτρων για την οικονομική σωτηρία της. Ένα από αυτά ήταν η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διοχετεύονταν στην Π.Α.Ε. ως Μετοχικό Κεφάλαιο προκειμένου έτσι ν’ αυξηθεί η ρευστότητα της. Με τον τρόπο αυτό επειδή τα λεφτά που μπαίνουν στο Μ.Κ. επιβαρύνονται μόνο με φόρο της τάξης του 1%, η Π.Α.Ε. θα είχε μεγαλύτερο όφελος από την αγορά εισιτηρίων (τα οποία επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.). Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο το ένας σκέλος της πρότασης.

Το άλλο σκέλος αφορούσε την φθηνότερη πώληση εισιτηρίων διαρκείας στους ήδη μετόχους ως επιβράβευση της οικονομικής ενίσχυσης της Π.Α.Ε. απ’ αυτούς. Με τον τρόπο αυτό οι οπαδοί-μέτοχοι θα είχαν δικαίωμα ν’ ασκήσουν επιρροή και κάποιο βαθμό ελέγχου, τον οποίο δεν θα είχαν αν παρέμεναν απλώς πελάτες. Αυτό, όμως, είναι κάτι που όσοι έχουν μάθει να διοικούν μονοκρατορικά και ετσιθελικά για το δικό τους μόνο συμφέρον ΔΕΝ το θέλουν.

Οι τέτοιοι ιδιοκτήτες που θέλουν να διοικούν χωρίς να δίνουν σε κανέναν λογαριασμό αυτό που θα έκαναν θα ήταν να σας παίρνουν συνολικά τα λεφτά που με βάση τον τιμοκατάλογο κοστίζει το εισιτήριο διαρκείας και να τα διανέμουν κατά πως θέλουν. Δεδομένου ότι δεν θέλουν να ελέγχονται από κανέναν θα έβαζαν τα λεφτά στην ομάδα τόσο μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και μέσω της πώλησης των διαρκείας. Πόσα θα έμπαιναν με τον ένα και πόσα με τον άλλο τρόπο θα ήταν αποτέλεσμα του τι τους συμφέρει κάθε φορά. Για να μην δώσουν σε κανέναν κανενός είδους δικαίωμα τα χρήματα στο Μ.Κ. της Π.Α.Ε. θα έμπαιναν μέσω ενός πλήρως ελεγχόμενου Νομικού Προσώπου, το οποίο θα τα συνέλεγε υπό τύπον «δωρεάς».

Βέβαια, αυτού του τύπου το γαϊτανάκι δεν είναι μια μονόπλευρη (από την πλευρά του ιδιοκτήτη) κοροϊδία. Γιατί χρειάζονται δύο για να χορέψουν (ακόμα και στο ζεϊμπέκικο χρειάζεται κάποιος να χτυπάει παλαμάκια αποθεώνοντας τον χορευτή). Ίσα-ίσα που από την πλευρά του ιδιοκτήτη ο τέτοιος τρόπος συμπεριφοράς είναι μια μορφή προσφοράς προς τους οπαδούς. Γιατί έτσι τους απαλλάσσει από την ευθύνη που αναλαμβάνει αυτός που δείχνει ενδιαφέρον και βοηθά κάποιον άλλο. Οι περισσότεροι από εσάς σκέφτονται: «Που να τρέχουμε τώρα… Άσε αυτόν να τα κανονίσει που ξέρει καλύτερα και ας βάλει και στην τσέπη. Τουλάχιστον μ’ αυτόν θα πάρουμε και καμμιά κούπα γιατί με τον προηγούμενο…».

Αυτά, λοιπόν, θα έκανε κάποιος που πονηρά σκεπτόμενος θα ιδιοποιούνταν την ιδέα των «πουθενάδων» και τροποποιώντας την θα την έφερνε στο μπόι του. Επειδή, όμως, αυτός θα ήταν «επώνυμος» (όπως λέμε «επιχειρηματίας») και όχι «πουθενάς» την τέτοια ιδέα του θα την βρίσκατε εμπνευσμένη και όχι χαζή/ανεδαφική. Αλλά είπαμε εσείς που αποθεώνεται τον εκάστοτε ιδιοκτήτη στις επιτυχίες και κατακεραυνώνετε τους παίκτες και τον προπονητή στις αποτυχίες, ξέρετε καλύτερα…

Υ.Γ. Σχετικά με κάποια σχόλια μετά την δημοσίευση του κειμένου μας του προηγούμενου Σαββάτου με το οποίο σχολιάζαμε όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της «υπόθεσης Χριστοδουλόπουλου» έχουμε να σημειώσουμε το εξής:

Για κάθε επικριτικό κείμενο μας υπάρχει -δυστυχώς- πάντα λόγος. Υπάρχει πάντα μια αιτία η οποία φανερώνει είτε προχειρότητα, είτε προσπάθεια να διοικηθεί ένα ιστορικό σωματείο με μεθόδους περασμένων δεκαετιών. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι «αυτή η στάνη τέτοιο γάλα βγάζει» και πως «ο γέρικος σκύλος δεν μπορεί να μάθει νέα κόλπα». Αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της Π.Α.Ε. προκαλώντας μας «πόνο», ο οποίος μεγαλώνει κάθε φορά που βλέπουμε ότι η εταιρεία λειτουργεί με «κουτσαβάκικο» τρόπο. Αν δεν ενδιαφερόμαστε, δεν θ’ ασκούσαμε κριτική που σημαίνει ότι δεν θα «πονάγαμε» την ομάδα (για λογαριασμό της οποίας έχουμε ξοδέψει κατά μέσο όρο περισσότερα λεφτά απ’ αυτούς που αποθεώνουν καθημερινά τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της. Όποιος θεωρεί ότι η στάση της Α.Ε.Κ. στην «υπόθεση Χριστοδουλόπουλου» είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της έχει πρόβλημα, το οποίο θα γίνει φανερό αν αναρωτηθεί πόσο θα του άρεσε να του συμπεριφέρεται ο εργοδότης του με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε η Α.Ε.Κ. στον Χριστοδουλόπουλο (ο οποίος ότι χαρακτήρας και να είναι δεν παύει να είναι όπως και εμείς εργαζόμενος που θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και την οικογένεια του).  

Αναρωτηθείτε, τέλος, πόσα από τα «δύσκολα» και «περίεργα» θέματα της Α.Ε.Κ. που ανέδειξε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα τα διαβάσατε οπουδήποτε αλλού (ακόμη και σε ιστοσελίδες που κάποτε έκαναν και ρεπορτάζ ενώ τώρα περί άλλα τυρβάζουν) και θα καταλάβετε την διαφορά. Γιατί ακόμα και όταν τα βάζετε μαζί μας γι’ αυτά που γράφουμε καταλαβαίνετε (άσχετα αν δεν σας αρέσει) ότι αν δεν γίνονταν λαλακίες εμείς ΔΕΝ θα είχαμε αφορμή να γράφουμε όσα διαβάζετε.

 

03 Αυγούστου 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 627 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΕ (ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ)