Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΧΕΙ «ΔΙΚΑ ΤΗΣ Μ.Μ.Ε.» Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.; (ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ «ΔΙΚΑ ΤΟΥ» Μ.Μ.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΧΕΙ «ΔΙΚΑ ΤΗΣ Μ.Μ.Ε.» Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.;
(ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ «ΔΙΚΑ ΤΟΥ» Μ.Μ.Ε.)

Έβγαλε ανακοίνωση η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. με την οποία καταφέρεται εναντίον της ιστοσελίδας www.sdna.gr. Πρόκειται για την ιστοσελίδα που είχε αυτοδιαφημιστεί ως «ανεξάρτητη», ενώ είχε καταγγελθεί από τους «γνήσιους Γαύρους» ως χρηματοδοτούμενη (κυρίως) από τον Ιβάν. Μέχρι να γίνει ότι έγινε πέρυσι στην Τούμπα η ιστοσελίδα κατάφερνε να κρατά κάποιες ισορροπίες. Βλέπετε η άμεση αναπαραγωγή όλων των ειδήσεων που φορούσαν τον «γνήσιο Γαύρο» και τον Μαρινάκη ήταν από μόνη της αρκετή για να κρύβει όσα θα έβγαιναν στην φόρα αργότερα. Τότε που μετά την συνάντηση του ρολού ταμειακής με τον προπονητή της ομάδας του Λιμανιού, αλλά κυρίως μετά την ένοπλη εισβολή του Ιβάν στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. «βγήκαν στα κάγκελα» οι «υπηρέτες του Ιβάν».

Για εμάς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το αν η Π.Α.Ε. του «Διοικητικού Ηγέτη» έχει δίκιο (και πόσο) ή άδικο σ’ όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωση. Για εμάς αλλού βρίσκεται το ζήτημα. Βρίσκεται στο αν υπάρχουν ουσιαστικά (και όχι τυπικά) ανεξάρτητα από τις ομάδες-Π.Α.Ε. Μ.Μ.Ε. Τι σημαίνει ο ισχυρισμός ότι η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΔΕΝ έχει «δικά της» Μ.Μ.Ε.;

Για παράδειγμα η ιστοσελίδα www.aek365.com είναι της Π.Α.Ε. ή δεν είναι; Η προφανής απάντηση είναι ότι δεν είναι, ωστόσο πόσο αλήθεια είναι αυτό;

Ιδιοκτησιακά δεν είναι, αλλά ποιος μπορεί να γνωρίζει τον πραγματικό ιδιοκτήτη αυτής ή κάποιας άλλης ιστοσελίδας. Ακόμη περισσότερο «πραγματικός ιδιοκτήτης» είναι αυτός που έχει στ’ όνομα του την διεύθυνση ή αυτός που είναι σε θέση να επηρεάζει την λειτουργία της; Τώρα προσεγγίζουμε την ουσία του ζητήματος, αρκεί ν’ απαντήσουμε στο «πως» μια Π.Α.Ε. επηρεάζει τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας.

Ευτυχώς για την εκάστοτε Π.Α.Ε. μόνο σε λίγες περιπτώσεις αυτές χρειάζεται ν’ αναλαμβάνουν δράση. Οι ίδιες οι ιστοσελίδες προκειμένου να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή αυτολογοκρίνονται ακολουθώντας όσο γίνεται περισσότερο την «επίσημη γραμμή». Κάποιες φορές είτε επειδή μπουχτίζουν είτε για «ξεκάρφωμα» ασκούν κριτική αποφεύγοντας, ωστόσο, τις περισσότερες φορές να «βάλουν στο κάδρο» τον ιδιοκτήτη (εκτός και αν τους έχει αφήσει καιρό «ατάιστους»).

Δηλαδή, με ποιόν τρόπο οι ιδιοκτήτες των Π.Α.Ε. «ταΐζουν» τις οπαδικές ιστοσελίδες; Ο πιο απλός είναι οι διαπιστεύσεις για τους αγώνες. Ένας άλλος είναι οι διαγωνισμοί με τα δωρεάν διαρκείας, ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί (κάθε άλλο μάλιστα) η αξία της διαφήμισης (π.χ. των διαρκείας) στην ιστοσελίδα ή εταιρειών του ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Τέλος, μια ανακοίνωση της Π.Α.Ε. εναντίον μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται να υπάρχει σχέση άμεσης ιδιοκτησίας μιας Π.Α.Ε. με μια ιστοσελίδα (η οποία λειτουργεί ελεγχόμενη από δικό της άτομο) για να έχει «δικά της» Μ.Μ.Ε. Άλλωστε τι παραπάνω θα της προσέφεραν δικά της Μ.Μ.Ε. αν όλα τα υπόλοιπα -που επιλέγουν να την υπηρετούν τυφλά- αναπαράγουν πιστά ότι τους δίνεται και ΔΕΝ κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις; Επιπλέον, αν στην ομάδα δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνιστής επιχειρηματίας που να την θέλει για λογαριασμό του και που να χρηματοδοτεί δικά του Μ.Μ.Ε. για τους δικούς του σκοπούς ΔΕΝ χρειάζεται παρά να υπενθυμίζεις που θα βρεθούν όλοι αυτοί αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Τελικά όταν πρόκειται περί «ανεξαρτησίας» δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τα θέματα (και τον τρόπο) με τα οποία καταπιάνεται κανείς. Γιατί ακόμη και αν δεν ξέρει κάτι μπορεί είτε να μάθει, είτε να ρωτήσει. Στο κάτω-κάτω ανεξαρτησία σημαίνει το θάρρος να γράφεις αυτά που θέλεις και νομίζεις και όχι αυτά που πρέπει.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε την Π.Α.Ε. του «Διοικητικού Ηγέτη» για ένα από τα καλύτερα ανέκδοτα του Καλοκαιριού το οποίο ξεπερνά μόνο αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης που θα γινόταν (αλλά τελικά δεν έγινε).

06 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 833 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΧΕΙ «ΔΙΚΑ ΤΗΣ Μ.Μ.Ε.» Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.; (ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ «ΔΙΚΑ ΤΟΥ» Μ.Μ.Ε.)