Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΟΣΟ Η Α.Ε.Κ. ΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΟΣΟ Η Α.Ε.Κ. ΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ)

Μετά την λήξη της 5ης αγωνιστικής μόνο δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν 5 στα 5. Η μια ήταν (και είναι) ο Π.Α.Ο. των Αλαφούζου-Παϊρότζ. Η άλλη θα ήταν ο νικητής του ντέρμπι μεταξύ των δύο Γαύρων. Τελικά νικητής αναδείχθηκε -έστω και με την σκανδαλώδη εύνοια της Τύχης (ή την ανικανότητα του Βούκοτιτς)- ο «Γαύρος του Βορρά», ο οποίος μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Ατρόμητο. Ακολουθούν τα σχόλια μας για τα 3 παιχνίδια των «τεσσάρων μεγάλων» με βάση την χρονική τους σειρά.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι περισσότερο ένα αγωνιστικό παρά διοικητικό αίνιγμα. Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι η ευχάριστη έκπληξη καθώς έχει 5 νίκες σε 5 παιχνίδια. Μετά και την εντός έδρας νίκη του σε βάρος του Πας Γιάννινα η οποία, μάλιστα, προήλθε με ανατροπή η εφηβική ομάδα του Δώνη δείχνει ότι μπορεί να πλασαριστεί και να κρατηθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Από την άποψη αυτή, η εγκληματική περσυνή διαγωγή του ιδιοκτήτη του, ο οποίος ενώ μπορούσε να πληρώσει και η ομάδα του να αδειοδοτηθεί κανονικά (αλλά και να μην τιμωρηθεί από την UEFA) είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

Το κέρδος του φετινού Παναθηναϊκού είναι εκτός από τους βαθμούς, η αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον αλλά και η αυτοπεποίθηση των παικτών του. Μια αυτοπεποίθηση η οποία μαζί με το πείσμα και την όρεξη για μπάλα αναμένεται να βάλει δύσκολα στους δύο Γαύρους και την Α.Ε.Κ. Αν μη τι άλλο οι νέοι παίκτες του Π.Α.Ο. «θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους».

Ότι η Α.Ε.Κ. έχει αλλάξει αγωνιστικό προσανατολισμό με τον Ουζουνίδη είναι εμφανές. Ότι αδικείται από το σκορ του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς είναι κι αυτό δεδομένο. Το ζητούμενο ήταν η αντίδραση της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η., ειδικά εν’ όψη και του παιχνιδιού με την Μπενφίκα για το CL. Γιατί την θεωρητική διαφορά δυναμικότητας η Α.Ε.Κ. έπρεπε να την αποδείξει μέσα στο Γεντί Κουλέ. Τελικά το παιχνίδι εξελίχθηκε περισσότερο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν. Μπορεί στην Κρήτη να περίμεναν προβλήματα από την κακοκαιρία, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν το πέρασμα της Α.Ε.Κ. εν είδει ανεμοστρόβιλου. 

Το κέρδος της ομάδας εκτός από τους 3 βαθμούς είναι ότι αυτή πέρασε νικηφόρα από μια έδρα στην οποία νίκησε και ο «Γαύρος του Βορρά». Με την νίκη της αυτή έχει φτάσει ήδη τις 2 σε 3 εκτός έδρας παιχνίδια. Δεδομένης της αναιμικής περσυνής της επίδοσης η ομάδα πάει ήδη πολύ καλύτερα έχοντας συνολικά 4 νίκες σε 5 παιχνίδια και 9-2 τέρματα.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των «τεσσάρων μεγάλων», δηλαδή το ντέρμπι των δύο Γαύρων στο Φάληρο. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο «Γαύρος του Βορρά» δεν διαθέτει την ομάδα που τα «γιουσουφάκια» του διατυμπανίζουν ότι έχει. Έπαιξε στο Φάληρο όπως συνηθίζει στα παιχνίδια με τον «γνήσιο Γαύρο», την Α.Ε.Κ. και τον Π.Α.Ο. Μέχρι τώρα τα δοκάρια και μια στραβό-κλωτσιά είναι όλα κι όλα όσα έχουν να παρουσιάσουν σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Μέσω της Τύχης έχουν την πολυτέλεια με 5 στα 5 να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς μαζί με τον Ατρόμητο και να περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ του «γνήσιου Γαύρου» και της Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α. Προς το παρόν μπορούν να ονειρεύονται. Προς το παρόν…

01 Οκτώβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 694 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΟΣΟ Η Α.Ε.Κ. ΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ)