Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ CL (ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ CL
(ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ήταν γνωστό από την κλήρωση κιόλας ότι η Α.Ε.Κ. είχε μόνο μαθηματικές ελπίδες στον συγκεκριμένο όμιλο. Η ανωτερότητα των υπόλοιπων τριών ομάδων ήταν δεδομένη όπως επίσης δεδομένες είναι οι ελλείψεις και τα κενά της (που η Ιδιοκτησία δεν κατάφερε(;) να καλύψει). Ακόμη περισσότερο ήταν γνωστό ότι αν η Α.Ε.Κ. αντιμετώπιζε την Μπενφίκα με τους δύο τιμωρημένους της και τον Λόπεζ πως θα είχε καλύτερη τύχη. Αυτά ήταν τα δεδομένα πριν την έναρξη του αγώνα. Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα όχι μόνο θα επιβεβαιώνονταν, αλλά θα βάρυναν ιδιαιτέρως στο τελικό αποτέλεσμα. Η λήξη βρήκε την ομάδα μας να έχει δεχτεί σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα 3 γκολ. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχε βάλει δύο.

Όσα είδαμε στο ενδιάμεσο είναι αυτά που έχουν σημασία. Όσο αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν δραματικά μετά την αποβολή. Για ένα ημίχρονο η Α.Ε.Κ. είχε την αριθμητική υπεροχή. Είναι το διάστημα που «έβγαλε» αντίδραση και πέτυχε τα δύο γκολ της. Τα πέτυχε με τον αναβαπτισμένο αγωνιστικά Κλωναρίδη. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό. Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η αντίδραση της ομάδας εκδηλώθηκε μόλις αυτή «βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο».

Αυτό συμβαίνει συνεχώς ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια. Πρόκειται, προφανώς, για ένα αντανακλαστικό ψυχολογικής προέλευσης. Οι παίκτες που αγωνίζονται ανεβάζουν σημαντικά την απόδοση τους μόλις συνειδητοποιήσουν πως το αρχικό αγωνιστικό πλάνο έχει καταρρεύσει οριστικά. Νοιώθουν την αγωνία του απελπισμένου η οποία οδηγεί στα ύψη τη τεστοστερόνη. Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα. Δεν μπορείς να ελπίζεις πως με τον τρόπο αυτό θα ισοφαρίσεις ή ακόμα και να νικήσεις ένα παιχνίδι που κάποια στιγμή σου φαινόταν οριστικά χαμένο. Άλλωστε, τα παιχνίδια που πέρυσι με τον τρόπο αυτό γύρισε η Α.Ε.Κ. ήταν αρκετά για δύο σεζόν.

Για εμάς εκτός των κενών και των αδυναμιών υπάρχει και θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, τους προτείνουμε να ξεκινά η Α.Ε.Κ. τα παιχνίδια πίσω στο σκορ με 1 ή 2-0 μπας και παίζει έτσι από την αρχή. Από κει και πέρα έμεινε μια ακόμη ευκαιρία για να κάνει η ομάδα κάτι καλό μπροστά στο κοινό της. Ελπίζουμε να την εκμεταλλευτεί.

 

(Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα www.onsports.gr).

03 Οκτώβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3912 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ CL (ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)