Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
(ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)

Έτσι όπως έχει καταντήσει η αθλητική (διάβαζε «οπαδική») δημοσιογραφία όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Δεν είναι μόνο τα κατά παραγγελία κείμενα ή η αναπαραγωγή όσων τα «γραφεία τύπου» δίνουν έτοιμα στους συντάκτες της ομάδας, είναι πολύ περισσότερο που η «κοινή λογική» τους έχει από καιρό αφήσει. Το ακόμη χειρότερο είναι πως ψάχνουν έστω και το παραμικρό για να γράψουν κάτι που θα τσιμπήσει ένα παραπάνω «κλικ». Ακόμα και αν αυτό που θα γράψουν είναι προφανέστατα ηλίθιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η απορία είναι αν καταλαβαίνουν τι κάνουν (και το κάνουν έτσι κι αλλιώς) ή το κάνουν ασυναίσθητα (χωρίς σκέψη). Γιατί σε μερικές περιπτώσεις όπως αυτή που θα σχολιάσω σήμερα τα πράγματα για την ομάδα του γίνονται χειρότερα μετά την επισήμανση του συντάκτη, κάτι που προφανώς δεν το σκέφτηκε (δεν μπορούσε άραγε;) εγκαίρως.

Πριν -όμως- σχολιάσω το κείμενο σύμφωνα με το οποίο ο Άρης προσπέρασε την Α.Ε.Κ. στα συνολικά εισιτήρια για 266 θεατές, ας γυρίσουμε για λίγο στο Δημοτικό και συγκεκριμένα όταν μας δίδασκαν την διαίρεση. Στην διαίρεση, λοιπόν, έχουμε τέσσερις όρους: τον διαιρετέο (το σύνολο των εισιτηρίων), τον διαιρέτη (αγώνες), το πηλίκο (μέσος όρος) και το υπόλοιπο σε περίπτωση που διαιρείται ακριβώς και προκύπτει η ανάγκη για δεκαδικά ψηφία. Προκειμένου να υπάρχει μέτρο σύγκρισης και με δεδομένο ότι σε μια σύγκριση ΔΕΝ θα έχουν παίξει όλοι τους ίδιους αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση μιας διοργάνωσης χρησιμοποιούμε τον Μ.Ο. ή το ποσοστό. Από την άλλη όσο μικρότερο είναι το δείγμα τόσο λιγότερο αξιόπιστο είναι. Έτσι, αν κάποιος έχει ένα πετυχημένο σουτ σε μια προσπάθεια ΔΕΝ έχει νόημα να πούμε ότι έχει 100% ευστοχία.

Προσπέρασε, λοιπόν, την 26η αγωνιστική ο Άρης την Α.Ε.Κ. για 266 εισιτήρια στο σύνολο (118.787 έναντι 118.521), αλλά η SUPER LEAGUE ΔΕΝ τον κατατάσσει τρίτο γιατί λέει έχει χειρότερο Μ.Ο. απ’ αυτή (9.137 έναντι 9.877)! Αφού στο Δημοτικό μάθαμε πως για να έχει μια διαίρεση μεγαλύτερο πηλίκο (Μ.Ο) από μια άλλη δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε έχει μεγαλύτερο διαιρετέο (σύνολο εισιτηρίων), είτε μικρότερο διαιρέτη (αριθμό αγώνων). Στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. το πρώτο ΔΕΝ μπορεί να συμβαίνει γιατί στο σύνολο έχει λιγότερα από τον Άρη. Κατ’ ανάγκη συμβαίνει το δεύτερο: έχει μικρότερο διαιρέτη (σύνολο αγώνων με θεατές).

Πράγματι, η Α.Ε.Κ. έχει παίξει δύο αγώνες χωρίς θεατές και έναν περισσότερο εντός έδρας σε σχέση με τον Άρη. Και εδώ ερχόμαστε στο σημείο που το δημοσίευμα κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Άρη (που προσπέρασε στα συνολικά εισιτήρια την Α.Ε.Κ.):

Τι μπορεί να πει κανείς για μια ομάδα που έχει προσπεράσει μια άλλη κατά 266 εισιτήρια, έχοντας παίξει και ένα παιχνίδι παραπάνω με θεατές σε σχέση μ’ εκείνη; Δηλαδή, σ’ εκείνο το παραπανίσιο παιχνίδι ο Άρης έκοψε μόνο 266 εισιτήρια στο γήπεδο του; Αυτό θέλουν να μας πουν; Γι’ αυτό πανηγυρίζουν;       

Δεν είναι (αν το σκεφτείς ψύχραιμα) ξεφτίλα;

Για να μην κάνετε τις πράξεις σας ενημερώνουμε πως αφού ο Άρης έχει μεγαλύτερο διαιρέτη για να ξεπεράσει τον Μ.Ο. της Α.Ε.Κ. στην 26η αγωνιστική θα πρέπει στα επόμενα δύο παιχνίδια του να κόψει 30.000 εισιτήρια. Εσείς τι λέτε μπορεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον «νικητή» θα τον αναδείξει η παρουσία των ΑΕΚτζήδων την Κυριακή 21 Απρίλη στο παιχνίδι με την Λάρισα. Μέχρι τότε οι «πανταχού παρόντες» σας εύχονται «καλές διαιρέσεις».

06 Απρίλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 872 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.)