Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

16 ΑΠΡΙΛΗ 2019: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΧΑΣΕ (ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ «ΧΑΛΙΦΗΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

16 ΑΠΡΙΛΗ 2019: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΧΑΣΕ
(ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ «ΧΑΛΙΦΗΣ»)

Να έλεγα ότι δεν το λέει η παροιμία… Ποια παροιμία; Αυτή με την πουτάνα που η χαρά δεν την αφήνει να κρυφτεί. Έτσι και με τον «Γαύρο του Βορρά» και την στάση του στη σημερινή εκλογή Προέδρου της SUPER LEAGUE. Τόσες προσπάθειες να μας πείσει (λεκτικά) ότι ο Ιβάν ΔΕΝ θέλει να γίνει «χαλίφης» και να ελέγξει πλήρως το παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου πήγαν χαμένες εξ’ αιτίας μιας ψηφοφορίας. Το γεγονός ότι κανείς δεν τους πίστευε καθώς οι πράξεις τούς διέψευδαν ήταν ο κύριος λόγος. Ένας άλλος εξίσου σημαντικός είναι ότι ελάχιστοι έχουν το ψυχικό σθένος ν’ αντισταθούν στην πρόκληση να μην γίνουν «χαλίφης» στη θέση του «χαλίφη» όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Ακόμη, όμως, και να υπήρχε κάποιος που τους πίστευε μετά το σημερινό θα είναι απίστευτα αφελής αν συνεχίσει να τους πιστεύει.

Πριν σχολιάσω την ουσία του παρόντος κειμένου και για την αρτιότητα του κειμένου να σημειώσω ότι η υποψηφιότητα Διοικητικά Στελέχη των Π.Α.Ε. είναι λάθος. Δεν έχει σχέση η προσωπική και επαγγελματική τους αξία, όσο το γεγονός ότι θα θεωρούνται από τους άλλους ως ενεργούμενα της Π.Α.Ε. στην οποία ανήκουν. Τέτοιες διοικητικές θέσεις θα έπρεπε παγίως να καλύπτονται από στελέχη του Αθλητισμού, τα οποία είναι απόφοιτοι αντίστοιχης σχολής. Έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν εμποδίζει τις Π.Α.Ε. να καταθέτουν όποτε νομίζουν τις προτάσεις τους μέσω των αντιπροσώπων τους στο Δ.Σ. της SUPER LEAGUE.

Από κει και πέρα ο «Γαύρος του Βορρά» στόχευε ξεκάθαρα να δείξει πως «μοναχός του τραβά τον δύσκολο (καθότι κακοτράχαλος) δρόμο της ισονομίας». Είναι ο μόνος τρόπος να συσπειρώσεις τους «δικούς» σου όσο γίνεται περισσότερο. Επιπλέον έτσι κατορθώνει δύο πράγματα:

  • Αφ’ ενός να παρουσιάσει τον Γνήσιο Γαύρο και την Α.Ε.Κ. συμπορευόμενους.
  • Αφ’ ετέρου να τους χρεώσει την καθαίρεση του πατρός Γκαγκάτση.

Σχετικά με την ουσία του παρόντος κειμένου η κίνηση του «Γαύρου του Βορρά» να κατεβάσει ως υποψήφιο Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. ήταν μια κίνηση ΑΝΗΘΙΚΗ, μια κίνηση η οποία σε επίπεδο Εταιρικής Διακυβέρνησης των επιχειρήσεων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ήταν, εντέλει, δεδομένης της εκκρεμότητας του πατρός Γκαγκάτση μια κίνηση που αν δεν αποσκοπούσε στη συγκάλυψη του ζητήματος ήταν απολύτως άστοχη επικοινωνιακά (εκτός αν δεν δίνουν δεκάρα για την ουσία της επικοινωνίας).

Γιατί, είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να (θέλεις να) βάλεις δύο υπαλλήλους σου (οι οποίοι είναι και συγγενείς α’ βαθμού) στις δύο πιο καίριες θέσεις ενός συνεταιρισμού. Ειδικά, όταν ο ένας από τους δύο είναι καταδικασμένος έστω και σε α’ βαθμό. Το πλέον ΑΝΗΘΙΚΟ είναι να θέλεις εκ των υστέρων να εμφανιστείς και αδικημένος («μόνοι μας και όλοι τους»). Δεδομένων των σχέσεων εξάρτησης μεταξύ ισχυρού και ανίσχυρων ΔΕΝ έχει νόημα να σχολιάσω την θετική για τον υποψήφιο του Σαββίδη ψήφο των δορυφορικών του ομάδων. Τώρα, για την Εταιρική Διακυβέρνηση των επιχειρήσεων -εξ’ αιτίας της μηδαμινής σημασίας που προς το παρόν της δίνουν- είναι ακόμη λιγότερο σημαντικό να γραφτεί οτιδήποτε.

Η χθεσινή εκλογή έχει νόημα μόνο αν πρώτη κίνηση του νέου Προέδρου είναι η απόλυση του πατρός Γκαγκάτση. Μόνον έτσι θα μπορέσει να κάτσει στην Προεδρία τόσο χρόνο όσος απαιτείται για να καθιερωθεί επιτέλους ένα σωστό και ωφέλιμο για το άθλημα σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Επιπλέον, δεν κάνει κακό η επιβολή (έστω μια στο τόσο) της νομιμότητας.

17 Απρίλη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 474 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο 16 ΑΠΡΙΛΗ 2019: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΧΑΣΕ (ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ «ΧΑΛΙΦΗΣ»)