Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
(ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ)

Τελικά, δεν είναι διόλου τυχαίο πως στην 4ετία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε ένας τελικός δεν έχει γίνει κατορθωτό να διεξαχθεί κανονικά. Πρόκειται περί ενός μεγάλου ρεκόρ το οποίο προστιθέμενο στις επιδόσεις των προηγούμενων (ειδικά όσον αφορά τους Τελικούς Κυπέλλου στο μπάσκετ) κατατάσσουν την Ελλάδα απελπιστικά μόνη σε μια δική της κατηγορία χωρών. Της χώρας που η Κυβέρνηση της αυτοθαυμαζόμενη αδυνατεί να κάνει τ’ αυτονόητα επικαλούμενη το «δημόσιο συμφέρον». Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για Τελικό Κυπέλλου στο χάντμπολ ή το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι οι οπαδοί των ομάδων που φτάνουν στον εκάστοτε Τελικό. Χθες, ελήφθη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η τελική απόφαση για τις συνθήκες διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου το Σάββατο.

Ο θαυματουργός Υφυπουργός που ακόμη δεν έχει έτοιμη την τροπολογία της «αναδιάρθρωσης» αποφάσισε ο Τελικός να μετατραπεί σε «δημόσια εκτέλεση». Γιατί περί «δημόσιας εκτέλεσης» πρόκειται στην οποία θα παρίστανται μάρτυρες και από τις δύο πλευρές. Ο λόγος τον οποίο επικαλείται για την απόφαση αυτή ο Βασιλειάδης είναι τόσο ο κίνδυνος προβοκάτσιας όσο και ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Στην περίπτωση της προβοκάτσιας ο Υφυπουργός ίσως και να έχει κάποιο δίκιο. Άλλωστε, στην Αριστερά γνωρίζουν από προβοκάτσιες. Επιπλέον, από κάποια από τις υποκλαπείσες συνομιλίες για τα «στημένα» προέκυψε ότι επεισόδια σε αγώνα με γηπεδούχο τον Π.Α.Ο. στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Γαύρο ήταν προβοκάτσια ανθρώπων που σχετίζονται με τον Γαύρο. Τότε, όμως, κανείς δεν άκουγε τον Π.Α.Ο. που τα έλεγε και του «έριξαν στ’ αυτιά». Μιας και ο λόγος για προβοκάτσιες πως να ξεχάσουμε κάτι περίεργους «ΑΕΚτζήδες» που μίλαγαν Ρώσικα και πήγαν στον αγώνα με την Λάρισα στον εντός έδρας επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου στο Ο.Α.Κ.Α. (βλέπε εδώ);

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση με τον όρο «προβοκάτσια» εννοεί την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, η οποία θα είχε όφελος αφ’ ενός να ξεφτιλίσει την Κυβέρνηση (εξ’ αιτίας της κόντρας της με τον Μαρινάκη) και αφ’ ετέρου να προκαλέσουν την τιμωρία των ομάδων των δύο Πόντιων «εξυγιαντών». Ευτυχώς, που το απόκομμα του 3% όταν πρόκειται για τις δικές του εκδηλώσεις κάνει ότι είναι (κρατικώς) δυνατόν προκειμένου να τις περιφρουρήσει από κάθε μορφής προβοκάτσιες. Βέβαια, σ’ αυτό βοηθά το γεγονός ότι επιλέγει πάντα τις μικρότερες εγκαταστάσεις για να τις πραγματοποιήσει.

Αν, όμως, η επίκληση του κινδύνου της προβοκάτσιας σηκώνει συζήτηση, ο φόβος των επεισοδίων είναι απόλυτα υπαρκτός. Έχουμε άλλωστε το προηγούμενο των προηγούμενων χρόνων. Από την άποψη αυτή έχει την αξία της η διαπίστωση του Βασιλειάδη περί της ανικανότητας(;) των Π.Α.Ε. να ελέγξουν την διάθεση των εισιτηρίων. Αυτό το ζήτημα, όμως, ουδόλως τους προβλημάτισε στον Τελικό του Βόλου όταν διατέθηκαν εισιτήρια χωρίς κανένα έλεγχο. Αλλά, τότε, έπρεπε να κάνουν το χατίρι του επανακάμψαντα στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο Αχιλλέα Μπέου. Άσε που πρέπει να κινητοποιηθεί και η Αστυνομία καθώς θα καταφτάσουν «ενισχύσεις» από την Σερβία (οπαδοί της Παρτιζάν Βελιγραδίου θα συνδράμουν τους «αδερφούς» τους του «Γαύρου του Βορρά»). Ίσως αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε το γκολ του Αστέρα Τρίπολης να μην έπρεπε να προχωρήσουμε σε Τελικό-εκτέλεση του ανυπόληπτου Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Γινόταν, όμως, να μην περάσει η ομάδα του Ιβάν;

Ωστόσο, σχετικά με τον κίνδυνο επεισοδίων σε παιχνίδι με οπαδούς και των δύο φιναλίστ στο Ο.Α.Κ.Α. υπάρχει και η τραγελαφική πλευρά. Η τραγελαφική πλευρά, η οποία συνίσταται στην αδυναμία της Αστυνομίας να ελέγξει τον κόσμο στο Ο.Α.Κ.Α. Μια αθλητική εγκατάσταση η οποία διαθέτει την απαραίτητη άπλα για να οργανωθεί μια σωστή Αστυνομική επιχείρηση. Ένα γήπεδο, το οποίο αν υπάρχει η Αστυνομική (και πολιτική-κυβερνητική) βούληση προσφέρεται για μια εύκολη αστυνόμευση. Τώρα, που το σκέφτομαι μπορεί να μην επαρκούν οι Αστυνομικές δυνάμεις. Μπορεί, λέω μπορεί, να πρέπει να περιφρουρήσουν καμία απο-κομματική εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και στο κάτω-κάτω είναι σημαντικότερη από την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και των Υπουργών-Βουλευτών της Κυβέρνησης η ασφαλής διεξαγωγή ενός Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο;

Υ.Γ. Δεδομένης της επικαιρότητας έκρινα ότι ΔΕΝ χρειαζόταν για μια ακόμη φορά ν’ αναφερθώ και στις υπόλοιπες αποτυχίες της Κυβέρνησης στον Αθλητισμό. Προκειμένου, λοιπόν, να μην απαριθμήσω δεκάδες σχετικούς συνδέσμους προηγούμενων κειμένων αλλά και να είναι το κείμενο πλήρες θα κάνω μια ένα σύντομο σχόλιο για τα υπόλοιπα πεπραγμένα της στο ποδόσφαιρο στο οποίο απέτυχε παταγωδώς.

Είναι η μοναδική Κυβέρνηση που εμπλέχτηκε τόσο ενεργά στο ποδοσφαιιρικό παρασκήνιο και τζόγαρε πολιτικά στην ανατροπή του προηγούμενου status qvo προσπαθώντας να φανεί σαν «εξυγιαντής». Ακόμα χειρότερα στην επιδίωξη της αυτή δεν προβληματίστηκε καθόλου από την συνεργασία της μ’ ανθρώπους ηθικά ύποπτους, οι οποίοι και μόνο με την παρουσία τους «λέκιαζαν» το «ηθικό πλεονέκτημα» της. Προκειμένου να επιτύχει την «κάθαρση» δεν δίστασε να εκχωρήσει τον πλήρη έλεγχο και την διοίκηση του ποδοσφαίρου σε FIFA & UEFA. Δυστυχώς, για την ίδια τ’ αποτελέσματα αυτής της περίεργης «επιτροπείας» είναι από κάθε άποψη εξοργιστικά.

Το ερώτημα μετά απ’ όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια είναι από τη μια απλό και από την άλλη καταλυτικό (όταν το καλοσκεφτείς):

Χρειάζονταν όλα όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια για ν’ αλλάξει ο «χαλίφης» στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο; Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ξεπληρώσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα οφειλόμενα (κυρίως) στον Ιβάν;

Να, όπως για παράδειγμα βάζει την Ε.Ρ.Τ. να δώσει στην ομάδα του Ιβάν τηλεοπτικό συμβόλαιο 8,5 εκ. (που δεν θα τα εισπράξει ποτά) τον χρόνο.

Τελικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι τίποτα εκτός από τον ιδιοκτήτη της «παράγκας» δεν άλλαξε στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο που έδινε κάποτε η Ε.Ρ.Τ. στην ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, το ίδιο δίνει και τώρα στην ομάδα του Ιβάν. Ακριβώς τα ίδια λεφτά. Μόνη διαφορά είναι πως τότε τα λεφτά στην κρατική Ε.Ρ.Τ. έδινε ο ομοίως κρατικός Ο.Π.Α.Π. Τώρα ποιος τα δίνει;

07 Μάη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 639 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ)