Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ & ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ & ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
(Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ)

Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια (ακόμη και της Ελληνικής Γλώσσης) είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτό που ζούμε. Γιατί πολύ απλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι ανεκδιήγητος. Αφήνοντας στην άκρη τα έργα και τις ημέρες του σχετικά με τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ας δούμε σήμερα πως διαχειρίστηκε τις απειλές και τις επιθέσεις σε διαιτητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Αναφέρομαι στις επιθέσεις σε Τζήλο και Τσαμούρη και στις απειλές και την σκόπιμη στοχοποίηση του Αναστόπουλου. Ενώ στις περιπτώσεις των ποδοσφαιρικών διαιτητών η διαχείριση πριν την επίθεση ήταν η ίδια, σ’ αυτή του μπασκετικού Αναστόπουλου ο Υφυπουργός έδειξε πως έμαθε από τα λάθη του. Αυτή, όμως, η τελευταία περίπτωση μπορεί να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα αν δεν αποφασίσει ν’ ασκήσει τα καθήκοντα του ως Πολιτική Ηγεσία του Αθλητισμού.

Στην περίπτωση της επίθεσης στον Τζήλο (η οποία έγινε λίγο καιρό μετά την κλιμακούμενη στοχοποίηση του από τα Μ.Μ.Ε. των Γαύρων) ο Υφυπουργός είχε περιοριστεί στον ρόλο του αποδελτιοποιητή (αυτού που κρατά τα σχετικά μ’ ένα θέμα που τον ενδιαφέρει αποκόμματα του Τύπου). Καθώς με βάση τα προηγηθέντα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις των στελεχών της Π.Α.Ε. του μεγάλου Λιμανιού είχε αποτύχει να εντοπίσει τον κίνδυνο επίθεσης, αμέσως μετά έστειλε στην Δικαιοσύνη όλα τα σχετικά δημοσιεύματα! Ήταν, προφανώς, η επιθυμία του ν’ αποδοθεί Δικαιοσύνη που τον ώθησε να το κάνει. Ίσως και να βόλευε ότι ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού Γαύρου είναι ο Β. Μαρινάκης. Από κει και πέρα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν ΔΕΝ αφορούσαν τον χώρο ευθύνης του και γι’ αυτό τ’ αφήνω στην άκρη.

Παρ’ ότι η επίθεση στον Τσαμούρη ακολούθησε αυτή στον Τζήλο, ήταν ωστόσο αιφνιδιαστική μιας και το πιο κραυγαλέο «έγκλημα» του αφορούσε σφύριγμα υπέρ του «Γαύρου του Βορρά» στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Λαμία. Ο χρόνος από το «έγκλημα» του ως την επίθεση είναι πολύ μεγάλος, ενώ το γεγονός ότι δεν αδικήθηκε άμεσα ένας από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου συσκοτίζει τα κίνητρα της επίθεσης. Έτσι στην «περίπτωση Τσαμούρη» ΔΕΝ μπορούμε να προσάψουμε στον Υφυπουργό κάποια αμέλεια. Πιθανόν να πίστευε και αυτός (όπως και ο ίδιος ο Τσαμούρης) πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Έτσι κι αλλιώς με τόσα φαλτσο-σφυρίγματα και τόσα παράπονα ομάδων ποιόν να πρωτο-φυλάξει κανείς.

Η περίπτωση, όμως, του Αναστόπουλου είναι ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα. Όχι μόνο επειδή ο Αναστόπουλος απειλείται από του Γαύρους, αλλά και επειδή στην περίπτωση αυτή ο Υφυπουργός έδρασε διαφορετικά δίνοντας την εντύπωση ότι έμαθε από τα λάθη του στην «υπόθεση Τζήλου». Γιατί ο Υφυπουργός τώρα εκτιμώντας την κατάσταση καλύτερα ζήτησε την αστυνομική προστασία του διαιτητή. Μια αστυνομική προστασία η οποία ίσως και να τον στοχοποίησε ακόμη περισσότερο, σε καμία όμως περίπτωση δεν απέτρεψε την σε βάρος του ψυχολογική βία.

Αν, όμως, στο ζήτημα της προστασίας του διαιτητή ο Γ. Βασιλειάδης έκανε το αυτονόητο, θα πράξει και για τα υπόλοιπα τα δέοντα; Γιατί στην περίπτωση του Αναστόπουλου η κακοποίηση του από τα Γαύρικα Μ.Μ.Ε. έπεται (ακολουθεί) της στοχοποίησης του από τους ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Ιδιοκτήτες οι οποίοι φέρονται σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Θα τολμήσει ο Υφυπουργός να τους τιμωρήσει (θα έπρεπε να το είχε ήδη κάνει) για τον τρόπο που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους διέσυραν συστηματικά και έδωσαν βορά (τροφή) στα οπαδικά μέσα τον διαιτητή; Γιατί το προχθεσινό «πέσιμο» στο σπίτι του διαιτητή έχει ηθικούς αυτουργούς τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Υποτίθεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα και οι ποινές για την βία που ασκείται και ενθαρρύνεται από τα Μ.Μ.Ε. Σωστά;

Θα τολμήσει, λοιπόν, ο Υφυπουργός να τιμωρήσει τα δύο αδέρφια (π.χ. με αφαίρεση της «Φίλαθλης Ιδιότητας» τους) ή με οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ποινή που θα τους απαγορεύει να πηγαίνουν στο γήπεδο ή θα βάλει το πολιτικό του συμφέρον πάνω απ’ όλα; Θα τολμήσει να τιμωρήσει τα οπαδικά Μ.Μ.Ε. για όσα έχουν γράψει (κυρίως για το ύφος) εναντίον του Αναστόπουλου στοχοποιώντας τον;

Προσωπικά, το θεωρώ απίθανο να τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. του μεγάλου Λιμανιού (παρ’ ότι όχι μόνο μπορεί, αλλά και πρέπει). Για τον λόγο αυτό τον χαρακτηρίζω «καιροσκόπο» ή αλλιώς στην κομμουνιστική ορολογία «οπορτουνιστή». Όσο για τον άλλο χαρακτηρισμό που υπάρχει στον τίτλο (αυτόν του «ανεύθυνου») πιστεύω ότι με την μέχρι τώρα παρουσία του στο Υφυπουργείο τον έχει επάξια κερδίσει. Γιατί αν ήταν υπεύθυνος θα είχε σε κάποια στιγμή ασκήσει τις αρμοδιότητες που λόγω της θέσης του έχει.

Υ.Γ. Είναι μάλλον ειρωνικό πως ένας άλλος Αναστόπουλος ξεσηκώνει (με διαφορετικό, βέβαια, τρόπο) του Γαύρους. Τότε στο ποδόσφαιρο, τώρα στο μπάσκετ.

09 Μάη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 721 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ & ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ)