Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΠΑΔΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ (Η Α.Ε.Κ. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΠΑΔΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ
(Η Α.Ε.Κ. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ)

«Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη». Ο έρωτας είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα, το οποίο γίνεται δυνατότερο όταν ο ερωτευμένος νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσει το αντικείμενο του πόθου του. Στην περίπτωση των οπαδών το αντικείμενο του πόθου τους είναι η ίδια η ομάδα. Οτιδήποτε, όμως, και να συμβολίζουν στα μάτια του οπαδού τα σορτσάκια και οι φανέλες είναι περίεργο αυτός να κατευθύνει το πάθος του σε κάτι άψυχο. Έτσι, επιλέγει αποδέκτης του πάθους του να είναι είτε ένας παίκτης-ίνδαλμα είτε ο ιδιοκτήτης που εκτός από τα λεφτά του βάζει μπροστά και τα στήθια του για να υπερασπιστεί την ομάδα. Και ενώ είναι σχετικά εύκολο να βρίσκεις κάθε τόσο έναν παίκτη για να ταυτιστείς μαζί του (μέχρι να «προδώσει» εσένα και την ομάδα) είναι αρκετά δυσκολότερο να βρεις ένα πρόθυμο για θυσίες ιδιοκτήτη. Γι’ αυτό και όταν τον έχεις βρει κάνεις ότι μπορείς να μην τσαντιστεί και φύγει.

Γίνεσαι «ασπίδα» βάζοντας τα μ’ όσους τον πικραίνουν με πράξεις και λόγια. Προσπαθείς να του γλυκάνεις τον πόνο στις αποτυχίες της ομάδας ρίχνοντας το φταίξιμο σ’ όλους τους άλλους. Ακόμα και αν διαφωνείς με τις επιλογές του σπανίως (και μόνο σε ακραίες καταστάσεις) τα βάζεις μαζί του. Σχεδόν ποτέ δεν φταίει αυτός, αλλά οι συνεργάτες του. Έτσι, όταν διώχνει τον αγαπημένο σου παίκτη ή προπονητή επιλέγεις αφ’ ενός να τον αποθεώσεις (τον παίκτη ή τον προπονητή) και στη συνέχεια να «κράξεις» τον αντικαταστάτη του. ΠΟΤΕ, όμως, δεν «κράζεις» τον ιδιοκτήτη. Αυτός είναι σαν τους βασιλιάδες στη σύγχρονη εποχή: ανεύθυνος. Μόνο τα «καλά του λεφτουδάκια» βάζει (τα οποία υποτίθεται ότι δεν παίρνει πίσω).

Η παραπάνω κατάσταση ήταν η τυπική στην ομάδα του Λιμανιού. Μετά την Άνοιξη του 2013 είναι πλέον ενδημική και στην «Α.Ε.Κ. του Διοικητικού Ηγέτη». Γιατί, όπως στην ομάδα του Λιμανιού έτσι πλέον και στη Α.Ε.Κ. φταίνε αυτοί που παίζουν ή/και αυτοί που κοουτσάρουν, αλλά ποτέ ο ιδιοκτήτης που τους προσέλαβε. Αυτός είναι ιερός και απαραβίαστος σαν τις «ιερές αγελάδες» στην Ινδία. Μόνον μ’ αυτόν τον τρόπο νομίζουν κάποιοι ότι κάνουν καλό στις ομάδες τους.

Φυσικά, αυτή η εντύπωση είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Γιατί οι λόγοι για τους οποίους αποχωρεί ένας ιδιοκτήτης από μια ομάδα είναι περισσότερο αντικειμενικοί (οικονομικοί) και λιγότερο έχουν να κάνουν με τις «επιθέσεις» που αυτό δέχεται όσο είναι στο «τιμόνι» της. Έτσι, το προκαταβολικό «κράξιμο» στον Καρντόσο με την ταυτόχρονη αποθέωση του αποχωρούντα Χιμένεθ δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει «για ποιόν χτυπά η καμπάνα». Από την πλευρά του έχει απόλυτο δίκιο, καθώς αυτός φαίνεται να μην «μπαίνει στο κάδρο». Ο οποίος ιδιοκτήτης συμπεριφέρεται κατά πως τον συμφέρει. Άλλες φορές εμφανίζεται ν’ ανταποκρίνεται στην «λαϊκή απαίτηση» και άλλες να την γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Είναι τότε που το «παίρνει πάνω του».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά περνά ο χρόνος χωρίς ν’ αλλάζει επί της ουσίας κάτι. Παίκτες και προπονητές πάνε κι έρχονται την ίδια ώρα που κάποιοι αρέσκονται να προσπαθούν στα σοβαρά ν’ αναλύσουν την κατάσταση και είτε να δικαιώσουν τον ιδιοκτήτη και τις αποφάσεις του, είτε να του ασκήσουν κριτική. Από την πλευρά τους είναι το πιο «τίμιο» που μπορούν να κάνουν χωρίς βέβαια να είναι αρκετό, αλλά ούτε και ουσιώδες.

Στην περίπτωση του νέου προπονητή της Α.Ε.Κ., ο οποίος καλείται σε σύντομο διάστημα να δομήσει μια θελκτική στο θέαμα και αποδοτική στα αποτελέσματα ομάδα, κριτής της επιτυχίας (ή της αποτυχίας του) θα είναι ο αριθμός εισιτηρίων. Δυστυχώς, για να μάθουμε το αποτέλεσμα πρέπει να περιμένουμε αρκετά. Μέχρι τότε θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη που αφορά τα διαρκείας που θα διατεθούν. Ο αριθμός τους θα είναι μια ένδειξη της εμπιστοσύνης των οπαδών στον ιδιοκτήτη (αφού τα διαρκείας πωλούνται πριν η ομάδα του Καρντόσο δείξει τις δυνατότητες της). Το πιθανότερο είναι πως και αυτή τη σεζόν η ομάδα του «Διοικητικού Ηγέτη» θα συνεχίσει ν’ αντιγράφει τις Γαύρικες πρακτικές «οπαδικής παράνοιας».

Έτσι είτε για όλα θα φταίνε οι αγνώμονες παίκτες και ο προπονητής (εναλλακτικά ο «Τίγρης» που δεν τους έχει διώξει με τις κλοτσιές), είτε όσοι διαμαρτύρονται για τις ευθύνες του ίδιου του ιδιοκτήτη. Ποτέ ο ίδιος (καθώς δεν πρέπει να τον τσαντίσουμε και να ρισκάρουμε να φύγει). Γιατί αλλιώς… Α, να μη ξεχάσω! Για τις επιτυχίες είναι πάντα υπεύθυνος ο «Τίγρης», ο οποίος άλλωστε είναι και «μπαλαδόφατσα».

28 Μάη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 811 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΠΑΔΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ (Η Α.Ε.Κ. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ)